کد خبر: ۱۳۶۷۷
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۷ - ۲۳ آذر ۱۳۹۵
معاون تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به آغاز کشت پائیزه در استان گفت: تا کنون 90 درصد از سطح مورد نظر برای کشت گندم عملیاتی شده و تا پایان پائیز همه اراضی یادشده زیر کشت می رود.

محمد قاسمی نژاد  اظهار کرد: پائیز امسال برای کشت محصولات زراعی در 900 هزار هکتار از اراضی خوزستان برنامه ریزی شده که این محصولات شامل گندم، جو، کلزا و دانه های روغنی، چغندر قند، نیشکر و حبوبات است.

وی با بیان اینکه برنامه ریزی شهرستانی ابلاغ شده است افزود: تاکنون 90 درصد از اراضی گندم زیر کشت رفته و 70 درصد از اراضی دیم نیز عملیاتی شده همچنین نهاده ها مورد نیاز کشاورزان شامل کود، سم و بذر نیز مهیا شده است.

قاسمی نژاد با اشاره به انجام برنامه ریزی آب کشاورزی با همکاری سازمان آب و برق خوزستان اظهار کرد: در حوضه رودخانه های کرخه، دز و کارون مشکلی نخواهیم داشت اما در حوضه های مارون- جراحی و زهره با کمبود آب مواجه هستیم.

وی افزود: بارندگی اخیر، آب مورد نیاز برای نخستین آبیاری پائیزه را تامین و تا حدودی مشکل در حوضه های مارون- جراحی و زهره را رفع کرد، البته اگر تا 10 روز آینده بارندگی اتفاق نیفتد باز هم در این حوضه ها با مشکل مواجه می شویم و سازمان آب و برق باید برای تامین آب این اراضی چاره اندیشی کند.

به گفته وی، بر اساس جلسات و توافق هایی که انجام شده، سازمان آب و برق متعهد شده که آب کشت پائیزه در حوضه های مارون و زهره را تامین کند و در حال حاضر نیز برنامه ریزی نوبت بندی آبیاری در مارون انجام شده است.

قاسمی نژاد همچنین درباره تاثیر سرمای چند روز اخیر بر محصولات زراعی استان اظهار کرد: هنوز گزارشی از سرمازدگی محصولات ارائه نشده است.

وی افزود: بارندگی امسال با تاخیر اتفاق افتاد و کشت نیز دیرتر انجام شده و پیش بینی می شود تا پایان آذر همه اراضی زیر کشت برود.

معاون جهاد کشاورزی خوزستان در ادامه درباره استفاده کشاورزان از کودهای شیمیایی غیرمجاز گفت: از پارسال پیش و بعد از ابلاغ قانون نظارت و بازرسی بر مواد کودی، کمیته ای در هر استان تشکیل شده که همه کودها را نمونه برداری و برای آزمایش به تهران ارسال می کند و در صورت مغایرت محتوا با مواد مورد ادعا از توزیع آن جلوگیری می شود.

وی اضافه کرد: از امسال هر نوع کودی که وارد بازار می شود باید دارای نشانه و تاییدیه آزمایشگاه مرجع (زیرمجموعه وزارت جهاد کشاورزی) باشد.

قاسمی نژاد با بیان اینکه تاکنون گزارشی از تخلف کشاورزان و استفاده آنها از کود غیرمجاز دریافت نشده، گفت: به کشاورزان توصیه شده و در برنامه های ترویج نیز از آنها خواسته شده که از خریداری کودهای فاقد تاییدیه خودداری کنند.

بر اساس این گزارش، خوزستان بیش از دو میلیون هکتار زمین مستعد کشاورزی دارد که به دلیل کمبود آب تنها حدود یک میلیون هکتار آن زیر کشت می رود. این استان با تولید 14 میلیون تن یکی از قطب های کشاورزی کشور است. 

در سال های اخیر با بحران آب در حوضه رودخانه های کارون، کرخه، جراحی و زهره کشت پائیزه در استان با مشکل روبه رو شده و کشت تابستانه با ممنوعیت هایی مواجه داشته است. 
در سال زراعی گذشته یک میلیون و 800 هزار تن گندم در استان تولید شد که یک میلیون و 395 هزار تن گندم از کشاورزان خریداری و 65 هزار تن از آن به عنوان بذر و بخشی از آن به مصرف کشاورزان (خودمصرفی) رسید.

خرید گندم در فصل زراعی 95-94 افزایش 45 درصدی داشته و خوزستان در این زمینه رتبه نخست کشور را کسب کرده است. 

این میزان خرید گندم یک رکورد در تاریخ کشاورزی خوزستان به شمار می آید زیرا بالاترین خرید گندم در خوزستان یک میلیون و 280 هزار تن در سال زراعی 86-85 بوده است. 

400 هزار هکتار زیر کشت گندم استان آبی و 150 هزار هکتار دیگر کشت دیم است.

در فصل زراعی گذشته همچنین تولید کلزا از هشت هزار و 200 تن به 13 هزار تن رسید که 53 درصد افزایش داشته است.



نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: