دود محرومیت تیم استقلال خوزستان میزبان ، داشت به چشمان فولاد هم میرفت ، اما برنده این دربی تیمی نبود جز فولاد .
بازی با حملات پر دامنه فولاد مردان از سمت راست خط دفاعی تیم استقلال آغاز شد . فولادی که اکثر دقایق بازی را با سیستم 4231 بازی میکرد مهرداد جماعتی را در سمت چپ خط دفاعی خویش ، بعلت مصدومیت در اختیار نداشت . در سوی دیگر عدم حضور رحیم زهیوی 2 اخطاره نیز ، در خط حمله تیم استقلال بخوبی مشهود بود . سیستم بازی فولاد در طی این بازی خیلی بندرت و تحت شرایط خاصی تغییر میکرد و تبدیل به3331 و 433 میشد . پس از دقایقی که کمی ، از شدت حملات فولاد کاسته شد ، استقلال نیز از سمت چپ خط میانی و تهاجمی خویش بسمت دروازه فولاد حملات پراکنده ای را تدارک دید . در دقایق ابتدایی ، بازی از جانب 2 تیم بیشتر در کناره ها دنبال میشد و طراحی حملات و بازیسازی کمتری در عمق دفاع و کانال های مستقیم و میانی بازی 2 تیم شاهد بودیم . دقایق بیشتری که سپری شد ، فولاد رفته رفته با بازی ترکیبی و تاکتیکی منحصر به فرد همیشگی خود ، نشان از 1 تیم متحول شده و مدعی را میداد .
در این بازی ، فولاد روی بوحمدان با 3 پاس گل و همچنین عبدالله ناصری 3 گله در این فصل ، حساب ویژه ای باز کرده بود .
آنچه پس از 15 دقیقه ابتدایی از شروع بازی بخوبی مشهود بود ، این بود که استقلال در فاز حمله ، توپ را به سمت چپ و راست دفاع فولاد میبرد و سپس سعی میکرد با استفاده از سانترها و توپهای برگشتی پشت دفاع و همچنین پاسهای رو به عقب ، دروازه فولاد را تهدید کند که با وجود دفاعهای مستحکم فولاد از جمله ایوب والی ، این تاکتیک دور از دسترس به نظر میرسید . دقیقا تاکتیکی که تا انتهای بازی شالوده اصلی بازی استقلال بود و تنها در نیمه دوم شاهد تنوع محدود تاکتیکی از آنها بودیم . این تاکتیک ممکن بود برای استقلال بسیار خطرساز شود ، زیرا هافبکهای استقلال پس از سانتر و پاس رو به عقب یا پاسهای برگشتی ممکن بود در ضد حملات اسیر بازیکنان تکنیکی و سرعتی فولاد شوند و در چند مورد نیز چنین اتفاقی رخ داد . در مقابل فولاد که طراحی حمله اش را از میانه میدان به سمت کناره جهت باز کردن دفاع استقلال اجرا میکرد ، بلافاصله پس از بردن توپ به کناره ها ، به عمق دفاعی و مرکز خط میانی استقلال میزد و شوت دقیقه 20 ماتیاس چاگو که با واکنش استثنایی شیخ ویسی راهی کرنر شد ، از دل چنین تفکری بیرون آمد .کم کم فولاد بر توپ و میدان مسلط شد و وقتی آمار و ارقام رقابتهای قبلی این 2 تیم در لیگ برتر را مقایسه میکنیم ، میبینیم که از 6 بازی این 2 تیم ، 5 بازی را فولاد و تنها 1 بازی را استقلال با پیروزی از میدان خارج شده بود و آمار و ارقام در روی کاغذ به نفع فولاد بود ، ولی این بازی شرایط خاص خویش را داشت و تیم استقلال که با انواع مشکلات مالی دست و پنجه نرم میکند 1 بازی تماشایی در شان نام خویش را به نمایش گذاشت .
دقیقه 24 آبی پوشان میتوانستند به گل اول برسند ، اما بعلت بی دقتی مهاجمان این تیم و پاس ندادن به سمت چپ ، موقعیتی که میتوانست با گل شدن ، یخ بازی را آب کند ، به هدر رفت . هر چه جلوتر رفتیم ، شاهد دفع توپهای با تمرکز و منطقی تری از فولاد خصوصا در خط دفاعی بودیم ، ولی استقلالی ها در خط دفاعی با دستپاچگی و آشفتگی بیشتری توپها را همراه با ریسک کمتری عمدتا بسمت خارج بازی دفع میکردند .
در همین دقایق 23 و 24 به بعد بود که در چند کش و قوس و توپهای رفت و برگشتی از دفاع یک تیم بسمت دفاع تیم دیگر و افزایش خشونت در سبک بازی 2 تیم ، داور مجبور به استفاده از کارتهای رنگی در پاسخ به بازی درگیرانه و پر برخورد از جانب 2 تیم شد . سهم تیم استقلال در این خطاها که نشانگر عزم و اراده و جدیت آنها بود ، بیشتر بود و در چند مورد منجر به توقف بازی گردید .
از دقیقه 30 به بعد ، استقلال برای نشان دادن تواناییهایش ، بازی خویش را به حریف دیکته کرد ، ولی فولاد در دقیقه 40 بازی ، با توپی که از سمت کرنر به عمق دفاع استقلال رساند ، با شوتی سرکش در آستانه گل قرار گرفت و از همان تاکتیک یاد شده ی حرکت از کناره ها بسمت عمق و پشت دفاع حریف استفاده کرد .
خطای دقیقه 43 پشت محوطه جریمه استقلال ، حاصل همین تفکر تاکتیکی فولاد و مجبور نمودن استقلال به بازی خشن و خطا کردن روی حمید بوحمدان شد ، ولی شیخ ویسی آماده با جایگیری مناسب خویش ضربه کاشته را بخوبی مهار کرد .
پس از آن فولاد حملات خویش را به همان سبک و سیاق ادامه داد ، ولی چاگو بازیکن کامرونی سرخپوشان با شوتی خودخواهانه که بلوکه شد ، شانس گلزنی را از فولاد گرفت . دقیقه 45 بازی ، فولاد در یک کار تاکتیکی و تمرین شده و سرعتی در عمق دفاع استقلال ، در مصافی تک به تک ، توسط ساسان انصاری به گل برتری رسید تا 2 تیم با همین نتیجه به رختکن بروند .
استقلال نیمه دوم را طوفانی شروع کرد و ضربه کاشته دقیقه 47 ، استقلال را در آستانه رسیدن به حقش قرار داد . دقیقه 50 بازی نیز ، بازیکنان استقلال که متوجه نقطه ضعف خویش شده بودند ، با حفظ همان تاکتیک نیمه اول و با تغییراتی همانند فولاد ، حرکت به سمت عمق و فاصله نزدیکتر به دروازه و نفوذ به فضاهای خالی پشت محوطه جریمه و حتی درون محوطه را انتخاب کردند که موقعیت دقیقه 50 ، نمونه بارز این تاکتیک جدید بود و شوت بازیکنان این تیم لرزه بر اندام فولاد انداخت . دقیقه 52 نیز ، مجددا همین تاکتیک جواب داد و اگر زیرکی مدافع فولاد و دفع توپ بسمت کرنر نبود ، نفوذ از کناره بسمت محوطه 6 قدم فولاد میتوانست همچون آب سردی بر پیکره فولاد باشد . حملات و برتری استقلال ، تیم محبوب خوزستان ادامه پیدا کرد تا اینکه از دقیقه 54 به بعد ، فولاد خودش را از میان حملات پی در پی استقلال پیدا کرده و تقریبا نبض بازی را در اختیار گرفت . از اینجا به بعد بود که روند برتری 2 تیم تا انتهای بازی حالتی سینوسی به خود گرفت و دقایقی استقلال و دقایقی دیگر ، فولاد تیم برتر میدان بودند . شروع خودباوری فولاد در این نیمه ، با نفوذ بی نقص ایوب والی بسمت دروازه حریف آغاز شد که بی نتیجه ماند .
سانتر دقیقه 60 یوسف وکیا از سمت چپ نیز نتوانست فولاد را به گل دوم برساند . سانتر و کرنر دقایق 60 و 61 توسط استقلال و نفوذ از کناره تیم فولاد با همان تاکتیک قبلی ، دروازه فولاد را در آستانه فروپاشی قرار داد . پورموسوی جوان و بادانش که چاره کار را در تعویض می دید ، دقیقه 62 فرشاد سالاروند را جایگزین سلمان بحرانی نمود . حتی پرتاب اوت دقیقه 63 استقلال و توپ برگشتی پشت دفاع فولاد که با شوت سرکش بیت سعید راهی اوت شد ، نتوانست گره کور دروازه قرمزپوشان اهوازی را باز کند . طبق همان روال سینوسی و در پی ضد حملات فولاد ، شوت پرقدرت ساسان انصاری از زاویه بسته سمت چپ دروازه ، با واکنش استثنایی شیخ ویسی راهی کرنر شد . در کرنر نیز ، ساسان انصاری آماده این بار از سمت راست دروازه ، با شلیکی چشم نواز شیخ ویسی را وادار به واکنشی بی نظیر کرد .حتی ضربه کرنر نیز با ضربه سر بازیکنان فولاد راهی فضای بالای دروازه شد . دقیقه 65 نیز فولاد با ایجاد 2 موقعیت از سمت چپ و راست دروازه استقلالیها ، قصد داشت خیال خودش را راحت تر کند که ره به جایی نبرد . فولاد که قصد عقب نشینی نداشت ، دقیقه 67 باز هم شانس خویش را جهت گلزنی آزمود تا نوبت به استقلالیها برسد . دقیقه 68 ، عاشوری بهترین فرصت استقلال را در یک رفت و برگشت با کوبیدن به مدافع فولاد ، تبدیل به گل نکرد تا طالب لو بخاطر اشتباهش ، مقصر این گل شناخته نشود . توپ برگشتی نیز ، با خوش شانسی طالب لو 34 ساله ، با برخورد مجدد به مدافع فولاد ، راهی به دروازه پیدا نکرد . پس از این صحنه بود که در دقیقه 70 ، عقیل کعبی تازه نفس بجای عاشوری خسته وارد بازی شد و همزمان در فولاد نیز ، عبدالله ناصری جای خود را به محمود مطلق جوانی داد که در انتهای بازی با خطایی بچه گانه و البته خطرناک ، از زمین مسابقه اخراج شد تا دست فولادیها در بازیهای بعدی ، خالی تر از قبل بماند . استقلال که مرتبا سیستم بازی خویش را در دقایق مختلف بازی عوض میکرد ، گاهی 4231 و گاها 433 بازی میکرد .
دقیقه 71 ایوب والی با خطا روی مهدی مومنی از حمله استقلال ممانعت کرد . فولاد که در نیمه دوم ، بیشتر متمایل به سیستم 433 بود ، در دقایق 74 و 75 ، با کارهای ترکیبی منحصر به فرد ، خود را به دروازه استقلال در موقعیتی تک به تک قرار داد تا شیخ ویسی ، ستاره میدان مانع گلزنی مهاجم فولاد روی پاس شریفات شود .
استقلال که نتیجه را از دست رفته میدید ، دقیقه 75 از روی ضدحمله و پاس دقیق بیت سعید در مصافی تک به تک به گل نرسید .
خطای پرشدت دقیقه 78 محمد طیبی روی ساسان انصاری ، در سمت راست دفاعی استقلال ، بیانگر حساسیت و فیزیکی بودن بازی داشت . دقیقه 80 پاس اشتباه شیرزادی میرفت که توسط مهاجمین زهردار فولاد گل دوم را رقم بزند .دقیقه 83 بیت سعید بازیکن خلاق و تنهای استقلال ، توانست در سمت راست ، یک تنه 1 کرنر بگیرد . فولاد که نمیخواست با تساوی از بازی خارج شود ، جهت تقویت خط دفاعی خویش ، در دقیقه 83 سروش سعیدی را به جای یوسف وکیای مصدوم وارد بازی نمود و همین موقع بود که فولاد میتوانست از روی ضدحمله ، تیم جلو کشیده استقلال را با 2 گل بدرقه کند ، ولی توپ بی جان فولادیها قطع شد .
دقیقه 80 به بعد ، استقلال به آب و آتش زد و خصوصا در دقیقه 85 ، با ضربه کاشته ارسالی از سمت چپ دفاع فولاد که با ضربه سر استقلالیها از کنار دروازه راهی اوت شد ، آخرین امیدهای استقلال تبدیل به یاس شد .
حتی دقیقه 87 نیز ، اشتباه مسلم دفاع فولاد ، میتونست استقلال را دست پر و به آینده امیدوار کند که طالب لو توپ را جمع کرد . نعیم سعدوای مربی آینده دار و تحصیلکرده فولاد در دقیقه 88 بهرام رشیدفرخی را جایگزین ماتیاس چاگو کامرونی کرد و با توجه به اعلام 4 دقیقه وقت اضافی توسط داور ، با بی نتیجه ماندن سانتر دقیقه 90 روی دروازه فولاد که مشکوک به پنالتی بود ، استقلال هنوز امیدوار باقی ماند تا عزت پورقاز برای گلزنی مهاجمان ، اوت بلندی را پرتاب نماید که ثمربخش نبود . اما این پایان ماجرا نبود و پس از اخراج بچه گانه محمود مطلق جوان در دقیقه 92 ، استقلال روی به بازی مستقیم و ارسالهای بلند طولی آورد و با سانتر کم قدرت پورقاز در دقیقه 90 که از کنار دروازه طالب لو بیرون رفت ، همچنین با خطای روی عبدالله کرمی ، پرونده این بازی با برتری فولاد ، عملا بسته شد تا با نتایج بازیهای دیگر لیگ ، فولاد با 1 بازی ترکیبی و خونسردانه در خطوط 3 گانه و ارائه بازی منطقی و با حوصله تر از تیم استقلال خوزستان ، در پایان هفته سیزدهم با 19 امتیاز در رده پنجم جدول و تیم استقلال با همان 15 امتیاز در رده دهم جدول جای بگیرند.
نویسنده...محسن بابادی...کارشناس و تحلیلگر فوتبال کشور