کد خبر: ۱۳۰۵۶
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۲ - ۰۹ آذر ۱۳۹۵
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی خوزستان با اشاره به پتانسیل‌ها و استعدادهای بسیار زیاد استان برای سرمایه‌گذاری گفت: خسارت جنگ تحمیلی به زیرساخت‌های خوزستان و از طرفی خروج افراد توانمند و منابع فیزیکی و انسانی به این دلیل، از عواملی است که باعث شد تا استان در سطح صنایع کوچک بماند و صنایع کلان توسط دولت دنبال شوند و این صنایع کوچک با صنایع کلان اتصال و ارتباط پیدا کنند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خوزستان، اخلاق محمدیان در نشست تخصصی رسانه‌ای با موضوع چالش‌های سرمایه‌گذاری خوزستان که شب گذشته 6 آذرماه در حاشیه نخستین نمایشگاه معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان با حضور اصحاب رسانه و مطبوعات در اهواز برگزار شد، اظهارکرد: پس از وقوع جنگ تحمیلی استان‌های دیگر به خوبی از فرصت‌های خود استفاده کردند و سرمایه‌گذاری به ویژه در صنایع کوچک و متوسط این استان‌ها شکل گرفت.

وی افزود: در شرایط تحریم نیز صنایع کوچک دچار مشکل شدند و به علت مساعد نبودن شرایط بانک‌ها حمایت‌های لازم صورت نگرفت. بنابراین خیلی از واحدهای صنعتی دچار مشکل شدند، به صورتی که در زمینه سرمایه‌گذاری که می‌توان توسعه این واحدهای صنعتی را با آن بنا نهاد، نتوانستیم حمایت‌های لازم را داشته باشیم.

محمدیان با اشاره به عدم ارتباط صنعت استان با دانشگاه تصریح کرد: در بخش صنعت از ظرفیت‌های دانشگاه به خوبی استفاده نمی‌شود و این موضوع از ضعف‌های مشهود استان است. دفتر ارتباط با صنعت را به صورت خیلی خلاصه فقط در بحث اعزام اکیپ‌های دانشجویی جهت بازدید یا کارآموزی می‌بینیم و از ظرفیت اساتید جهت رشد و توسعه صنعت به خوبی استفاده نمی‌شود. همچنین در کنار این موضوع، شرایط آب و هوایی خوزستان، تا حدودی استان را دچار جالش کرده است.

 شرکت‌های بزرگ دولتی؛ تهدیدی برای کارآفرینی

محمدیان بیان کرد: به علت وجود شرکت‌ها و دستگاه‌های دولتی متعدد در استان، فرهنگ کارآفرینی به خوبی در میان مردم شکل نگرفت. بسیاری از صنایع کوچک توسط افراد بومی منطقه در استان‌ها و به ویژه خوزستان راه‌اندازی می‌شوند. با این حال نتوانستیم از فرصت وجود شرکت‌های بزرگ دولتی استفاده کنیم و این شرکت‌ها برای موضوع کارآفرینی تهدید بوده‌اند، نه فرصت.

وی با بیان این‌که خوزستان به نسبت ظرفیت و استعدادهای خود مشکلات بزرگ دارد، اظهار کرد: نباید همه چیز را با دید منفی نگاه کرد. شاید صنایع کوچک استان در مقایسه با استان‌های اصفهان و تهران عقب‌مانده باشند اما صنایع کلان ما واقعاً چنین وضعیتی ندارند. البته صنایع کوچک خوزستان نیز در همین شرایط رکود و با مشکلات کنونی در دولت تدبیر و امید، رشد خوبی داشتند.

محمدیان تصریح کرد: میانگین تعداد قراردادها در شهرک‌های صنعتی استان در سنوات گذشته سالیانه 80 تا 100 فقره بود و این رقم در دو سال اخیر در بخش واگذاری درون شهرک‌ها به 150 فقره رسید. میانگین واحدهای بهره‌بردار شهرک‌های صنعتی استان 70 تا 80 واحد در سنوات اخیر بود که این رقم در دو سال اخیر به 100 واحد رسیده است. همچنین در دو سال گذشته 127 واحد مجدداً راه‌اندازی شده‌اند و در خصوص صنایع کوچک مشکلاتی داریم اما در دو سال اخیر در دولت تدبیر و امید کارها و زیرساخت‌های خوبی در شهرک‌ها انجام شد.

وی در خصوص پروژه‌های سرمایه‌گذاری که اکنون در استان در حال اجرا است، عنوان کرد: دو واحد خوراک دام 500 هزار تنی در بندر امام، روغن‌کشی بندر امام، فولاد دزفول، فولاد جهان‌آرا در خرمشهر، فولاد شادگان، پتروشیمی و کارخانه آلومینیوم مسجدسلیمان از پروژه‌های سرمایه‌گذاری هستند که هم‌اکنون در مراحل نهایی قرار دارند و یا آماده بهره‌برداری هستند. از لحاظ ریالی و ارزش این پروژه‌ها به جرات می‌توان گفت که صنایع کلان هیچ استانی توان رقابت با خوزستان ندارد.

ناهماهنگی و تصمیمات جزیره‌ای، مهمترین چالش سرمایه‌گذاری در خوزستان

در ادامه این نشست فرامرز احمدی‌نژاد، نایب رئیس اتاق بازرگانی اهواز نیز اظهار کرد: از سال‌های گذشته تاکنون هرچه جلوتر می‌آمدیم، مشاهده می‌شد علی‌رغم برگزاری همایش‌ها، جلسات و ارائه راهکارها و سخنرانی‌های خوبی که صورت می‌گیرد نه تنها فضای کسب و کار رشد نکرد، بلکه حتی وضعیت رو به افولی داشتیم.

وی افزود: تمام فعالان اقتصادی و صنعتگران در دولت قبلی برای پایان عمر آن دولت، لحظه‌شماری می‌کردند تا با حضور دولت جدید یعنی دولت تدبیر و امید رونق در صنایع ایجاد شود و چرخ صنعت روان‌تر حرکت کند اما اکنون دچار ایستایی و کم‌تحرکی بی‌سابقه‌ای شده‌ایم و رکود همچنان بر صنایع حاکم است.

احمدی نژاد تصریح کرد: مهمترین چالش سرمایه‌گذاری استان ناهماهنگی و تصمیمات جزیره‌ای مسئولان است که به وفور میان مسئولان دیده می‌شود. تصمیمات و مدیریت‌های جزیره‌ای بیشترین آسیب را به فضای کسب‌وکار وارد می‌کند که متأسفانه در دستگاه‌های ما نگاه صنفی حاکم است نه نگاه ملی و این موضوع برای منافع ملی آسیب‌ساز است. بنابراین باید برای این مساله فکری اساسی شود.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: