به گزارش آراس، سیدعلی مدنی زاده با بیان اینکه در چند سال اخیر با حاکم شدن رکود، رشد اقتصادی محدود شده است، به ایبنا افزود: رکود اقتصاد ایران از سال ۹۰ باعث انقباض ۲۰ درصدی شده است.
مدیر گروه مدل سازی پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی اظهارداشت: البته منشاء افت تولید مربوط به تامین مالی بنگاه ها است که می تواند به رشد اقتصادی مرتبط باشد و یکی از بخش هایی که تامین مالی تولید را انجام می دهد نظام بانکی است.
مدنی زاده ادامه داد: طی سال های اخیر در زمینه تامین مالی که از طریق شبکه بانکی قرار است اتفاق بیافتد به شدت دچار مشکل شدیم و این مسئله در ابعاد مختلف مقدار، نرخ ها و کیفیت به معنای تخصیص منابع مشاهده شد.
وی خاطرنشان کرد: البته قبل از این هم بحث جیره بندی اعتبار و شکست بازار اعتبارات را داشتیم ولی در حال حاضر وارد تنگنای اعتباری شدید شدیم و برای اینکه بتوانیم از وضعیت رکود خارج شویم و به مسیر رشد بلندمدت کشور برگردیم باید فکر جدی شود.
این مقام مسئول در پژوهشکده بانک مرکزی بیان داشت: برای اینکه بتوانیم راه حلی ارائه کنیم لازم است که ابتدا تبیینی از وضع موجود داشته باشیم که بتوانیم بر مبنای آن نقشه راه تدوین کنیم. یافته ها نشان می دهد که اگر اصلاحات اتفاق نیفتد نظام بانکی کارکردش را از دست خواهد داد و ممکن است دچار مشکل جدی شود.
به گفته مدنی زاده، همچنین تنگنای اعتباری تشدید و پایداری مالی آسیب خواهد دید و این می تواند منجر به این شود که در نهایت مهم ترین دستاورد دولت که کاهش نرخ تورم بوده، از بین برود.