به گزارش آراس، محمدمهدی آخوندی روز یکشنبه در نشست خبری دومین رویداد ملی اینوتک سلامت افزود: با تحقق این هدف مهم، علاوه بر رسیدن به خودکفایی، زمینه تولید و توسعه کسب و کار و اشتغال برای مردم نیز فراهم می شود.
وی اظهار کرد: یکی از ایرادهای اساسی و جدی اغلب ما دانشگاهیان این است که در فعالیت های تحقیقاتی منجر به تولید مقاله معمولا موفق هستیم اما در فعالیت هایی که منجر به تولید فناوری های مورد نیاز جامعه می شود، مشکل داریم.
آخوندی با اشاره به اینکه خطرپذیری را به دانشگاهیان آموزش نداده اند، گفت: این درحالی است که اگر به ایده خوبی دست یافتیم، باید خطر آن را نیز بپذیریم و به انجام برسانیم.
وی بر لزوم کار تیمی و جمعی تاکید کرد و افزود: کارگروهی هنوز به درستی در این عرصه جایگاه خود را نیافته است؛ با رسیدن به موفقیت اولیه، اختلاف بین اعضای گروه ایجاد و آنها از هم جدا می شوند.
رئیس پژوهشگاه ابن سینا به محورهای دومین رویداد ملی اینوتک سلامت اشاره کرد و افزود: تجهیزات پزشکی و توانبخشی، خدمات گردشگری سلامت و فناوری اطلاعات سلامت و پزشکی از جمله محورهای این رویداد است.
آخوندی با اشاره به اینکه حوزه سلامت، بسیار مهم و گسترده است، بیان کرد: کشورهای پیشرفته بسترهای مناسبی برای رسیدن به فناوری های نوین در زمینه فرآورده های دارویی و پزشکی در حوزه بایوتکنولوژی فراهم کرده اند اما ما از توسعه کسب و کار و کارآفرینی این حوزه غافل شدیم.
وی افزود: به توسعه کسب و کار از راه تولید علم به ثروت توجه زیادی می شود و مسئولان در تلاش هستند تا بسترهای لازم را برای توسعه کسب و کار از راه علم، دانش و فناوری فراهم کنند.
آخوندی ایجاد و توسعه مراکز رشد، پارک های علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان را افتخاری برای نظام دانست و گفت: این مجموعه ها در این زمینه فعالیت های ارزشمندی انجام می دهند.
** فناوری مهمترین راهکار رفع معضلات جامعه
رئیس دومین رویداد ملی اینوتک سلامت بر لزوم بهره گیری از فناوری های نوین تاکید کرد و افزود: یکی از معضلات جامعه، مسائل اقتصادی است که با حرکت به سمت فناوری های نوین می توان آنها را برطرف کرد.
دکتر حمیدرضا خرم خورشید به حضور نیروهای متخصص در کشور اشاره کرد و گفت: با بهره گیری از فناوری های نوین می توان وضعیت کشور را از نظر اقتصادی بهتر کرد.
وی حوزه بهداشت و سلامت را حوزه ای وسیع و گسترده دانست و افزود: داروها، تجهیزات پزشکی، بیوتکنولوژی و طب سنتی از جمله حوزه های بهداشت و سلامت است و تقویت فناوری در این حوزه نیاز به همکاری های بین بخشی به صورت گسترده دارد.
خرم خورشید هدف از برگزاری این رویداد را توجه به خدمات گردشگری سلامت، فناوری اطلاعات سلامت، پزشکی و فرآوردههای دارویی و زیستی و برقراری و آموزش اکوسیستم فناوری اعلام کرد و گفت: با بهره گیری از شرکت های دانش بنیان می توان شاهد توسعه کسب و کار در جامعه بود.
دومین رویداد ملی اینوتک سلامت با حضور بیش از 30 شرکت و هسته فناور و بیش از 100 محقق از 19 تا 21 آبان ماه در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار می شود.
این رویداد فرصتی مناسب برای جذب مشارکت سرمایه گذاران، بهره مندی از تسهیلات اعطایی حامیان، معرفی محصولات به شبکه فن بازار و تسهیل فرایند ورود به مراکز رشد و پارک های علمی است.