مدیر نظارت بر مواد غذایی معاونت و داروی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: ضایعات بیش از 30 درصد از منابع غذایی در زنجیره غذایی تولید تا مصرف هشداری است که این موضوع هم از نظر تکنولوژیکی و هم از نظر فرهنگی باید مورد ارزیابی و آسیبشناسی قرار گیرد
سیمین فقهی در نشست خبری روز جهانی غذا که امروز (24 مهرماه) در معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز برگزار شد، اظهار کرد: تغییرات آب و هوایی در سالهای اخیر منجر به بروز حوادث طبیعی از جمله خشکسالی، طوفان و تغییرات الگوی بارشی شده که این مسایل بیش از همه میتواند موضوع تولید غذا و امنيت غذایی را تحت تاثیر قرار دهد.
وی با اشاره به شعار روز جهانی غذا (16 اکتبر) با عنوان "آب و هوا در حال تغییر است کشاورزی و غذا نیز باید تغییر کند" افزود: طرح موضوع "غذا و کشاورزی باید تغییر کند" به منظور استفاده از روشهای هوشمندانه و استفاده از منابع در ایجاد و توسعه کشاورزی پایدار است اما بیش از تولید، مسالهای که باید به آن اهمیت داد، حفظ منابع موجود غذایی از آسیبهایی است که در مراحل داشت و برداشت، نگهداری، حمل و نقل، توزیع و مصرف متوجه آن است.
مدیر نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: ضایعات بیش از 30 درصد از منابع غذایی در زنجیره غذایی تولید تا مصرف هشداری است که این موضوع هم از نظر تکنولوژیکی و هم از نظر فرهنگی باید مورد ارزیابی و آسیبشناسی قرار گیرد و منجر به اتخاذ راهکارهای حفظ این منابع با ارزش شود.
فقهی اظهار کرد: بحث بروز و توسعه بیماریهای ناشی از عدم رعایت الگوی صحیح مصرف غذا در سالهای اخیر نیز از مباحثی است که در شعار ملی روز جهانی غذا از طرف سازمان غذا و دارو مطرح است.
وی عنوان کرد: مصرف بیش از حد مواد غذایی همچون روغن و چربی، قند و شکر و نمک میتواند به عنوان یک عامل موثر در شکلگیری و بروز بیماریهای غیرواگیر ناشی از غذا مطرح باشد.
مدیر نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد: عدم فعالیت فیزیکی و تحرک بدني در این افراد میتواند موجب تسریع در بروز بیماریها شود و انتظار است که مردم ضمن رعایت اعتدال در مصرف مواد غذایی و توجه به شاخصهای سلامتی مرتبط با آن، در حفظ سلامت خود و نهایتا جامعه نقشآفرینی کنند.
وی با بیان اینکه در ایران سرانه مصرف شکر 1.5 برابر، نمک 2.5 برابر و چربی 3 برابر سرانه مصرف است، گفت: سیاستگذاری سازمان غذا و دارو در الزام درج نشانگر رنگی تغذیهای روی مواد غذایی تولیدی در راستای طرح تحول نظام سلامت و جلب توجه مصرفکنندگان به مواد غذایی است که مصرف بیرویه آنها میتواند سلامتی را تهدید کند.