مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق و معاون برنامه ریزی اقتصادی شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران، با اشاره به افزایش چشمگیر ارزش بیت کوین و ارزهای دیجیتال، توضیح داده است که ماینرها غیرمجاز روزانه حدود ۳۰۰ مگاوات برق مصرف کرده و همین موضوع باعث افزایش مصرف برق کشور در این روزها شده است.
ارزهای دیجیتال حالا دائماً در مدار رشد قرار دارند. مخصوصاً بیت کوین تنها در چند ماه توانسته است از ۸ هزار دلار به بالای ۳۰ هزار دلار برسد. حتی پیشبینیهایی از رسیدن ارزش بیت کوین به ۱۴۶ هزار دلار هم میشود.
همین موضوع باعث شده است که اخیراً بیشتر از هر زمانی شاهد اقبال مردم به سمت ارزهای دیجیتال باشیم. در این بین سخنگوی صنعت برق معتقد است که به واسطهی افزایش ارزش بیت کوین، تعداد ماینرها در ایران افزایش یافته و به دنبال همین ماجرا، مصرف غیرمجاز برق هم افزایش یافته است.
مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق و معاون برنامه ریزی اقتصادی شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران، در مصاحبهای با وب سایت ایرنا، در خصوص رمز ارزها، ارزانی نرخ برق را عامل دیگری عنوان کرده است که باعث افزایش تعداد ماینرها شده است. وی توضیح داده است که در حال حاضر بیش از ۳۰۰ مگاوات برق توسط ماینرهای ارزهای دیجیتال به صورت غیرمجاز مصرف میشود. البته به گفتهی او این میزان توسط عدهای ۵۰۰ مگاوات مطرح میشود اما مقدار واقعی استفادهی غیرمجاز از برق توسط ماینرها، همان ۳۰۰ مگاوات است.
حالا رجبی مشهدی همین اتفاق را یکی از دلایل افزایش میزان مصرف برق در روزهای اخیر اعلام کرده است و گفته است که در صورت شناسایی متخلفان، این افراد به مقامهای قضایی معرفی خواهند شد. وی در این باره چنین توضیح داده است:
سیاست وزارت نیرو، حمایت از تشکیل مزارع استخراج رمزارزها در کشور و سایر مراکز استخراجی است که به صورت قانونی فعالیت میکنند.
با آن دسته از مراکز استخراج که به صورت غیرمجاز از برق با تعرفهای به غیر از تعرفه مربوطه استفاده میکنند، بهشدت برخورد خواهد شد. در صورت شناسایی مراکز غیرقانونی استخراج رمز ارزها، جریان برق آنها قطع و علاوه بر معرفی افراد خاطی به مراجع قضایی، هزینه برق مصرفی و خسارتهای وارده به شبکه برق نیز از متخلفان دریافت میشود.–
به گفتهی رجبی، در حال حاضر ۲۴ فارم استخراج ارز دیجیتال با ظرفیت بیشتر از ۳۱۰ مگاوات، مجوز فعالیت دارند. در این بین اما هزار و ۶۲۰ مرکز غیرمجاز با ظرفیت حدود ۲۵۰ مگاوات هم شناسایی شدهاند که تقریباً ۳۰ درصد از این مراکز غیرمجاز، با توجه به گزارشات شناسایی شدهاند. جالب است اشاره کنیم که به گفتهی رجبی، افرادی که مراکز غیرمجاز را گزارش بدهند، تا سقف ۱۰ میلیون تومان پاداش خواهند گرفت.
در آخر باید اشاره کنیم که به گفتهی سعید زرندی، معاون طرح و برنامهی صنعت، معدن و تجارت، از ۵ دیماه به مدت ۱ ماه، ماینرها فرصت خوداظهاری دستگاههای ماینینگ خود را دارند و این مهلت تمدید هم نخواهد شد.
اخبار مرتبط:
اعتراض ماینرها در برابر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز؛ من قاچاقچی نیستم
اگر به اخبار دنیای تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکههای اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.
منبع خبر: ایرنا