معمولا در حین قطع برق معمولا سوختگی وسایل اتفاق نمیافتد (به جز پریدن احتمالی اطلاعات کامپیوتری که در حال ویرایش آن هستید) بلکه در زمان وصل برق ممکن است سوختگی وسایل رخ دهد. این یک توصیه بسیار مهم است ، پس وقتی برق رفت حتما وسایلی که محافظ برق ندارند را از پریز برق خارج کنیم.
بهترین کار این است که اگر به هر دلیلی برق منزل ما قطع شد باید بلافاصله تجهیزات حساس مثل یخچال، تلویزیون وکولر.. را از مدار خارج کرده و اجازه دهیم بعد از یک دقیقه که برق تثبیت شد، تجهیزات را مجددا به پریز برق متصل نموده و استفاده کنیم.
ولی جدا از این موضوع اگر اتفاقی ناشی از نوسان برق تجهیزاتی آسیب ببینند، مقصر کیست و خسارت بر عهده کیست؟ ماجرای واقعی زیر را بخوانید :
این اتفاق یک سال پیش برای بنده افتاد و دو عدد از هارد های کامپیوتری من بطور کامل معیوب و از کارافتاده شدند ، اینها به کنار کل اطلاعات شخصی و کاری جمع آوری شده طی سالیان نیز در لحظه ای به ابدیت پیوستند.
وقتی به اداره برق ، برای ادعای خسارت مراجعه کردم در ابتدا با مقاومت مواجه شدم اما در ادامه به نامه نگاری ، پیش فاکتور و … رسید ولی باز هم در اندر خم کوچه بروکراسی بیمه و … گیر کردم.
این یعنی بیش از یک هفته مرخصی ساعتی از محل کار گرفتن و پیمودن مسافت هایی که با عقل آدم جور در نمی آمد:
- ابتدا به شهرستان کارون برای نامه نگاری ها ی اولیه
- سپس به اداره برق اهواز واستان در کمپلو و امانیه
- درصورت نبود مشکل به میدان شهید بندر یا چهار شیر برای بیمه
- باز هم اگر بیمه مشکل یا ایراد یا مورد نامفهمومی داشت تقریبا تمام این مسافت های میبایست طی شود ، وقت ها تلف شود و کلی از کارهای دیگر برای یک ندانم کاری سازمان برق عقب بیافتد و خسارات دیگری غیر از خسارت ناشی از قطعی برق به بنده وارد شود.
حالا این وسط که با خودرو شخصی خود به این اداره و آن اداره میرفتم اتفاقی برای من پیش نیاید به کنار.
گویی گناه من بوده که در فلان ساعت گرمم شده و کولر را روشن کرده ام.
یا نمیبایست بخچال من در پریز باشد.
یا نمیبایست با کامپیوترم کار کنم.
اینقدر رفتم و آمدم که اینبار از ترس از دست دادن شغلم عطایش را به لقایش بخشیدم.
این یک مورد عینی و واقعی است ، حال باید دید اداره برق اهواز و اداره کل استان خوزستان و در پایان مطلب شرکت برق منطقه ای چه پاسخی برای این سوالات دارند که:
- چرا پروسه دریافت خسارت توسط شهروندان تا این اندازه پیچیده و طولانی است؟ و چرا باید شهروند تمام این نامه نگاری ها و … را انجام دهد؟
- چرا باید تاوان اشتباهات سازمان برق را شهروندان پس بدهند؟
- آیا از نظر سازمان برق اطلاع رسانی از طریق وب سایت یا کانال های واتساپ و تلگرام اطلاع رسانی است؟
- چرا از طریق پیامک اطلاع رسانی پیش از قطع برق به اطلاع شهروندان نمی رسد؟
- چرا تاکنون در مورد پرداخت خسارت هیچگونه اطلاع رسانی و راهنمایی به شهروندان نشده است؟
- ادارت مسئول برق استان خوزستان در حیطه مسئولیت های اجتماعی خود چگونه عمل کرده اند؟