به گزارش آراس به نقل از فارس از زنجان، فتحالله حقیقی ظهر امروز در جلسه شورای عالی ورزش استان زنجان اظهار کرد: باید از ظرفیت اقشار مختلف به ویژه قهرمانان ورزشی برای رشد و توسعه ورزش استفاده شود.
استاندار زنجان اهمیت ورزش در ارتقای سطح سلامت جامعه و مردم را بسیار مهم خواند و افزود: اعضای اصلی شورای عالی ورزش استان باید شخصا در جلسات شرکت کنند و اگر حضور نیابند به معنی این است که به این حوزه مهم و تاثیرگذار اهمیت نمیدهند.
وی با بیان اینکه باید تاثیر کمکهای مالی و غیرمالی در عرصه ورزش بررسی شود، عنوان کرد: باید کوشید امر مهم ورزش، توسعه، بها و ارزش بیشتری را در میان جامعه و مردم پیدا کند.
حقیقی با اشاره به اینکه پس از شیوع ویروس کرونا، فعالیتها در رشتههای ورزشی پر برخورد، به علت ترس از ابتلا با مشکل مواجه شد، بیان کرد: باید دید که چگونه میتوان در مقابله با این ویروس، امر ورزش را نیز دخالت داده و فعالیتها را نیز همچنان ادامه داد.
استاندار زنجان بر لزوم ارتقای روحیه ورزشی در جامعه در شرایط کرونایی تاکید کرد و افزود: اگر روحیه و فرهنگ ورزشی را داشته باشیم در این صورت برخی آفتها و آسیبها به سراغمان نخواهد آمد.
وی با اشاره به اینکه باید تلاش کرد تا عوارض ناشی از ویروس کرونا، کاهش پیدا کند، گفت: یکی از راههای کاستن از عوارض این بیماری پرداختن به امر ورزش است.
حقیقی با اشاره به اینکه ورزش از میان نرفته بلکه فعالیتهای ورزشی در خانهها انجام میشود، خاطر نشان کرد: در شرایط کرونایی، باید تصمیمات جدی و سازنده گرفت، چرا که ورزش به بهبود و ارتقا سطح بهداشت و درمان جامعه کمک میکند.
وضعیت زنجان در کم تحرکی بهتر از کشور است
رئیس شبکه بهداشت استان زنجان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه هر چقدر سن افراد بالا میرود شیوع بیماریهای غیرواگیر نیز بیشتر میشود، اظهار کرد: در این میان ورزش میتواند نقش مهمی را در حفظ و ارتقای سطح سلامت افراد داشته باشد.
محمدرضا صائینی با اشاره به اینکه میزان تحرک در سطح کشور کم است، عنوان کرد: طبق بررسیها و ارزیابیهای علمی استان زنجان از نظر کم تحرکی در وضعیت بهتری قرار داشته و رده پنجم یا ششم است.
وی با بیان اینکه زنجان به لحاظ شیوع ابتلا به بیماری دیابت نیز در رده بیستم کشور قرار دارد، افزود: شیوع این بیماری در میان گروههای سنی بالای ۳۰ سال در مناطق روستایی حدود ۴ درصد و در مناطق شهری نیز بین ۶ تا ۸ درصد است.
صائینی افزود: تحرک و فعالیتهای بدنی در پیشگیری از ابتلای افراد به بیماری دیابت، نقش بسیار موثری را ایفا میکند.
رئیس شبکه بهداشت استان زنجان شیوع ویروس کرونا را موجب کم تحرکی افراد خواند و گفت: این ویروس مشکلات روانی نیز در جامعه و میان مردم ایجاد کرده است.
صائینی مردم وابسته به آمد و شدهای اجتماعی و ارتباطات با یکدیگر هستند، ادامه داد: با توجه به شیوع ویروس کرونا و کاهش رفت و آمدها بر روان مردم اثر منفی گذاشته است.
اماکن ورزشی دستگاههای دولتی با وجود احداث از منابع بیتالمال انحصاری است
مدیرکل ورزش و جوانان استان زنجان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه ورزش همگانی با حداقلترین امکانات ورزشی انجام میشود، تاکید کرد: اگر افراد رغبت داشته باشند با کمترین امکانات نیز میتوانند فعالیتهای بدنی را انجام دهند.
علی خلیلی ورزش را در حفظ و ارتقای سطح سلامتی افراد بسیار اثربخش دانست و افزود: در این شرایط میتوان با رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی ورزش کرد.
وی ایجاد جامعه، محیط، سیستم و مردم فعال را جزو برنامههای اداره کل ورزش و جوانان در حوزه ورزشهای همگانی اعلام و عنوان کرد: امروز با توجه به شیوع ویروس کرونا و به منظور مقابله و پیشگیری از آن، برنامههای ورزشی همگانی در فضای مجازی بیشتر شده و رونق گرفته است.
خلیلی با اشاره به اینکه طرح آمادهباش، ورزش در خانه، ورزش صبحگاهی و عصرگاهی، طرح طبیعت گردی، مسابقات مجازی، طرح آوای همسایگی، لیگ تندرستی، طرح دفاع از خود و طرح کمکهای مومنانه از جمله برنامههای اجرا شده این اداره کل در سالجاری است، افزود: هدف از ورزش در اصل ایجاد تحرک، نشاط، شادابی و پر کردن اوقات فراغت در افراد است.
مدیرکل ورزش و جوانان استان زنجان با تاکید بر اینکه باید بخش خصوصی در حمایت از ورزش پای کار بیاید، افزود: توسعه ورزش صبحگاهی و عصرگاهی از جمله برنامههای این اداره کل است.
وی با اشاره به اینکه اماکن ورزشی باید از انحصارطلبی خارج شود، تصریح کرد: اماکن ورزشی دستگاههای اداری در اختیار همگان قرار نمیگیرد در حالی که هزینه احداث آنها از بیتالمال بوده است.
انتهای پیام/۷۳٠٠۹/ق