کد خبر: ۶۱۹۸
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۸ - ۱۳ مرداد ۱۳۹۵
دکتر نظری: ارائه خدمات به بیماران دیالیزی در تمام بخش های دیالیز تابعه دانشگاه بدون مشکل در حال انجام است
به گزارش صبحانه پرس: دکتر ایرج نظری معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: در استان خوزستان 1633 بیمار دیالیزی وجود دارد که با کسر آمار بیماران دیالیزی تحت پوشش دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی دیگر استان، مجموعا" 1010 بیمار دیالیزی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در حال دریافت خدمات هستند.
 
وی با بیان اینکه بطور استاندارد باید برای هر 4 بیمار دیالیزی یک دستگاه دیالیز وجود داشته باشد، تصریح کرد: در حال حاضر 26 مرکز دیالیز و 326 دستگاه برای ارائه خدمت به این بیماران وجود دارد و این در حالی است که استان خوزستان با توجه به شرایط بد آب و هوایی و بیماریهای منطقه ای، از نظر تعداد بیماران دیالیزی جزو استان های اول کشور است و به طور میانگین در هر ماه تعداد 65 تا 70 نفر به بیماران دیالیزی افزوده می شوند، بنابراین میزان درگیری بیماری دیالیز در استان زیاد است و به ازای هر 2500 نفر جمعیت، 1 نفر نیازمند دیالیز وجود دارد.
 
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد: بیماران دیالیزی افرادی هستند که در مرحله نهایینارسائیکلیوی قرار دارند و در این مرحله کلیه فرد کارآیی طبیعی را نداشته و نیازمند جایگزین است که در واقع دستگاه دیالیز یکی از این جایگزین ها است. معمولاً بیماران دچار نارسایی کلیه، دچار بیماریهای دیگری نیز از جمله فشارخون، بیماریهای قلبی، درگیری اندامها و سکته مغزی هستند و 40% از این بیماران مبتلا به دیابت می باشند.
 
نظری با بیان اینکه کاهش ظرفیت بدنی در بیماران دیالیزی منجر به آسیب پذیری بیشتر آنان حتی در مواجهه با بیماریهای خفیف می شود، گفت: بنابراین بار مرگ و میر در این افراد نسبت به سایرین بیشتر است، علیرغم اینکه به صورت علمی نیز مرگ ضمن دیالیز پذیرفته شده است، خوشبختانه در طول سال جاری در هیچ کدام از مراکز هیچ بیماری ضمن دیالیز فوت نشده است و خیلی از این بیماران به دلیل بیماریهای زمینه ای دیگر جان خود را از دست داده اند.
 
این فوق تخصص جراحی عروق در پایان افزود: 83 دستگاه دیالیز جدید از سال 92 تا کنون به ظرفیت بخش های دیالیز تابعه دانشگاه اضافه شده است، اما با توجه به اینکه باید به ازای هر 4 بیمار یک دستگاه وجود داشته باشد، هنوز در این زمینه دچار کمبود هستیم که در مجموع در استان علاوه بر اینکه قریب به 100 دستگاه دیالیز دیگر مورد نیاز است، فضای فیزیکی بیشتر نیز مورد نیاز بخش درمان می باشد. با این حال با وجود کمبودهای ذکر شده، ارائه خدمات به بیماران دیالیزی هیچگاه متوقف نشده است و همچنان در تمام بخش های دیالیز مراکز درمانی تابعه دانشگاه از جمله مرکز دیالیز بیمارستان سینا بدون مشکل ادامه دارد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: