کد خبر: ۶۰۷۷
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۴ - ۱۲ مرداد ۱۳۹۵
معاون بهداشت دانشگاه: اگر حتی یک درصد احتمال مشکل از سوی دستگاه‌های دیالیز بیمارستان سینا وجود داشت، قطعا بخش تعطیل می‌شد
به گزارش صبحانه پرس: یکشنبه 10 مرداد ماه 95  نشست خبری ارائه گزارش کارشناسی علت یابی فوت 4 بیمار دیالیزی بیمارستان سینا با حضور دکتر ایرج نظری معاون درمان، دکتر شکرالله سلمان زاده معاون بهداشت، دکتر میثم معزی مدیر امور بیمارستانی و تعالی بالینی و مجتبی اورکی مدیر روابط عمومی دانشگاه در محل سالن جلسات معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز برگزار شد.

در این نشست دکتر سلمان زاده ضمن ابراز تسلیت فوت 4 نفر از بیماران دیالیزی بیمارستان سینا، گفت: بلافاصله بعد از اطلاع از موضوع، با دستور رئیس دانشگاه، تیم فنی در این زمینه تشکیل شد تا زوایای مختلف این حادثه مورد بررسی قرار گیرد.

رئیس مرکز بهداشت استان ادامه داد: وقتی یک حادثه بهداشتی رخ می دهد ما موظف هستیم تمام فرآیندها را به دقت بررسی کرده که در این مورد نیز با حضور کارشناسان وزارت بهداشت و اعضا هیات علمی تمامی زوایای مسئله مورد بررسی قرار گرفت و فرآیندهای مختلف دیالیز قدم به قدم در بیمارستان سینا بررسی و هر مکانی که به نظر می رسید ممکن است آلودگی صورت گرفته باشد، مورد بررسی قرار گرفت.

سلمان زاده در ادامه با بیان اینکه طبق بررسی‌های انجام شده از سوی نمایندگان درمان و بهداشت وزارت بهداشت و اعضای هیأت علمی دانشگاه این بیماری از طریق دهان و مواد خوراکی وارد بدن بیماران شده و یک سندروم گوارشی ایجاد کرده است، اظهار داشت: به طور قطع اعلام می‌کنیم دستگاه‌های دیالیز بیمارستان هیچ‌گونه مشکلی نداشته و هم اکنون نیز مشغول خدمت‌رسانی به بیماران هستند.

وی افزود: اگر حتی یک درصد احتمال مشکل از سوی دستگاه‌های دیالیز بیمارستان سینا وجود داشت، قطعا بخش تعطیل می‌شد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در ادامه درباره فوت این 4 بیمار در بیمارستان تصریح کرد: با توجه به اینکه این افراد با تابلوی اسهال خونی به بیمارستان مراجعه کردند و سندروم دستگاه گوارشی از طریق افراد بیمار و از راه دهان وارد بدن شده است، دیده می‌شد، بنابراین ما در حوزه بهداشت به دنبال این هستیم که متوجه شویم چه عاملی باعث ابتلاء این بیماران شده و منبع چه بوده است.
 
سلمان‌زاده تصریح کرد: بررسی‌ها روی دستگاه دیالیز، بار میکروبی و املاح آن، انجام شده که خوشبختانه هیچ‌گونه مشکلی دیده نشد و کیفیت دستگاه نیز با تایید کارشناسان وزارت بهداشت استاندارد بود و دستگاهای مذکور هم اکنون نیز در حال خدمت رسانی به مردم هستند.

رئیس مرکز بهداشت استان گفت: با توجه به اینکه نقطه اشتراک تمام بیماران متوفی، انجام دیالیز در بیمارستان سینا بوده است؛ باید منشا آلودگی که موجب مرگ این بیماران شده است، مشخص شود که آیا از داخل بیمارستان بوده یا از خارج از بیمارستان؟ که هیات کارشناسی وزارت بهداشت در حال بررسی این موضوع است و آزمایش‌های مختلفی انجام خواهد داد تا علت و منبع مشخص گردد.

وی افزود: همچنین کشت های مختلفی در زمان های مختلف از دستگاههای آشپرخانه بیمارستان گرفته شده که نشان دهنده عدم وجود آلودگی میکروبی بود. همچنین دستگاه های ذخیره آب نیز نمونه برداری انجام شده که الودگی در مخازن آب نیز وجود نداشت.

سلمان زاده گفت: بررسی از محل زندگی افراد نیز آغاز شده است و نمونه برداری های لازم از محل زندگی، محل کار و حتی از بدن بیماران نیز انجام شده است که نتایج آزمایش‌ کشت‌ها در چند روز آینده مشخص خواهند شد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اظهار داشت: همچنین بعد از این اتفاق برای ایمنی بیشتر، مصوب شد که از این پس اجازه بردن هیچ‌گونه مواد غذایی همراه بیمار به بخش دیالیز داده نشود و همه مواد غذایی مورد نیاز از خود بیمارستان تامین شود.

سلمان‌زاده با اشاره به اینکه چه موادی را دیالیزی‌ها در حین انجام دیالیز می‌توانند صرف کنند، گفت: با توجه به اینکه بیماران دیالیزی محدودیت خوردن برخی مواد غذایی مانند موز، نوشابه و حتی آب را دارند، این مواد را از منزل به همراه خود آورده و درحین انجام دیالیز مصرف می‌کنند.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: