علی دهقانی در نشست کمیته شناسایی صنایع آلاینده و کارگروه هوای پاک خوزستان در محل دادگستری استان بیان کرد: واحدهای تولیدی، صنعتی، معدنی و خدماتی آلاینده که به تشخیص سازمان حفاظت محیط زیست، حدود مجاز و استانداردهای زیستمحیطی را رعایت نمیکنند، در صورتی که در مهلت زمان تعیین شده نسبت به رفع آلایندگی خود اقدام نکنند، براساس معیارهای مشخص شده با نرخهای "نیمدرصد”، "یک درصد” و "یک و نیم درصد” مشمول عوارض سبز خواهند شد.
وی افزود: این حکم در مورد تمام واحدهای آلاینده در مناطق آزاد تجاری، صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی جاری است.
رییس کل دادگستری خوزستان گفت: یکی از تکالیف دادگستریها، نظارت بر حفظ و احیای حقوق عامه است که هوای پاک نیز جزئی از این حقوق است و توسط دادستانها با استفاده از ماده ۱۴ قانون برنامه توسعه هفتم پیگیری میشود.
وصول بالغ بر ۱۸ همت عوارض آلایندگی در استان
دهقان با بیان اینکه از سال ۱۴۰۱ تاکنون و با پیگیری ویژه دستگاه قضایی، بالغ بر ۱۸ و نیم همت عوارض آلایندگی از واحدهای صنعتی و بهرهبردار استان اخذ و طبق قانون در اختیار شهرداریها، دهیاریها، مناطق فاقد دهیاری و ستاد امور عشایر قرار گرفته است، گفت: کمیته هوای پاک فراتر از موضوع نظارت بر رعایت استانداردها و وصول عوارض آلایندگی باید بر هزینهکرد این مبالغ نیز نظارت داشته باشد.
وی تصریح کرد: واحدهای صنعتی و بهرهبردار در رفع آلایندگیها نیز باید ورود کنند و اگر عوارض آلایندگی به درستی در استان هزینه نشوند تاثیری در کاهش آلودگی و حفاظت از محیط زیست نخواهیم دید.
معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان پیش از این اعلام کرد؛۵۰ پرونده قضایی زیست محیطی طی یک سال اخیر در استان در جریان است که از این تعداد دستور ویژه دادستان برای ۲۵ پرونده مهم صادر شده است.
منبع؛ ایرنا