سیاوش محمودی با اشاره به وضعیت پرداخت عوارض آلایندگی شرکتهای آلاینده مستقر در اهواز اظهار کرد: در قانون جدید، تنها صنایع و شرکتهای آلاینده شامل عوارض آلایندگی نمیشوند و حتی مجموعههای تولیدی، خدماتی و صنعتی که مسائل زیست محیطی را رعایت نمیکنند هم مشمول عوارض آلایندگی شدهاند.
وی افزود: بر اساس پایش ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان، ۲۷۰ شرکت آلاینده در اهواز شناسایی شده است. به تازگی برخی مجموعههای نیشکر و آبفا هم از نظر آلوده کردن آب، آلاینده معرفی شدهاند.
عضو شورای شهر اهواز گفت: این شرکتها به ادارهکل امور مالیاتی خوزستان معرفی میشوند و این ادارهکل باید عوارض آلایندگی را از آنها دریافت و به شهرداریها پرداخت کند.
وی با اشاره به اهمیت پرداخت به موقع عوارض آلایندگی در اجرای پروژههای عمرانی و پیشرفت شهر بیان کرد: مطالبات عوارض آلایندگی از سالهای ۹۳ تا ۹۶ پرداخت شد اما مطالبات از سال ۹۶ تا سال ۱۴۰۰ هنوز پرداخت نشده است و باید هر چه سریعتر در این زمینه فکری شود.
محمودی تصریح کرد: مطالبات عوارض آلایندگی از سال ۱۴۰۰ تاکنون که بر اساس تغییرات در قوانین ارزش افزوده و میزان آلایندگی، محاسبه شده نیز هنوز پرداخت نشده است و همچنان مشخص نیست کی این عوارض آلایندگی پرداخت شود.
وی افزود: باید توجه شود پرداخت عوارض آلایندگی در کاهش آلودگی در شهر هم تاثیرگذار است؛ گفته میشود ۳۵ درصد آلایندگی اهواز مربوط به خودروها است که بخشی از این مشکل به دلیل مسائل ترافیکی است در حالی که با اجرای پلها و تقاطعهای غیرهمسطح، میزان راهبندانها و آلودگیهای ناشی از آن هم کاهش مییابد.
عضو شورای شهر اهواز گفت: در حال حاضر وضعیت مالی شهرداری اهواز خوب نیست و اگر این مبالغ پرداخت نشود اجرای همه پروژههای عمرانی دچار مشکل میشود.
منبع؛ ایسنا