سیدجمال موسوی با اشاره به وضعیت پسزدگی فاضلاب در اهواز اظهار کرد: سرریز فاضلاب در نقاط مختلف متفاوت است مثلاً در جاهایی مثل کیانپارس که ساخت و ساز زیاد است یا حاشیه شهر که سرقت در منهول بیشتر است، بالا زدگی فاضلاب نسبت به دیگر مناطق بیشتر است اما این بالا زدگی فاضلاب ظرف ۲۴ تا ۴۸ ساعت پس از گزارش مردم به سامانه ۱۲۲ رفع میشود.
وی افزود: در روزهایی که بارندگی داریم به دلیل نداشتن شبکه دفع آبهای سطحی، سرریز فاضلاب بیشتر است چون جویهای روباز و آبهای سطحی به شبکه فاضلاب منتهی میکنند و ورود حجم عظیمی از زبالهها همراه با آبهای سطحی موجب انسداد در برخی شبکهها میشود.
معاون بهره برداری و توسعه فاضلاب آبفا اهواز خاطرنشان کرد: در فصل تابستان میزان پس زدگی فاضلاب کمتر میشود و روزهایی داریم که شاید در مجموع شاید در کل اهواز در کمتر از ۳۰ نقطه سرریز فاضلاب داشته باشیم.
موسوی اضافه کرد: پس زدگی فاضلاب دلایل مختلفی دارد و به خودی خود اتفاق نمیافتد که عمده پس زدگی فاضلاب به دلیل سرقت در منهول ها رخ میدهد.
وی تاکید کرد: در فاصله با سرقت درب منهول تا گزارش این سرقت و نصب در منهول جدید که دو سه روز زمان میبرد، هرچه نخاله و زباله در خیابانها وجود وارد کانال فاضلاب میشود و مسیرهای فاضلاب مسدود میشود در نتیجه سرریز فاضلاب رخ میدهد.
معاون بهرهبرداری و توسعه فاضلاب آبفا اهواز اضافه کرد: یکی دیگر از دلایل سرریز فاضلاب ریزش خطوط فاضلاب است که به محض مشاهده این مورد اصلاح میشود، با توجه به اینکه در اهواز تأسیسات زیاد آب، برق، گاز، فیبرنوری و … وجود دارد برای اصلاح خطوط ریزشی ابتدا باید با ادارات هماهنگ شود که معمولاً این کار ۲۴ تا ۷۲ ساعت طول میکشد و سپس اصلاح نهایی انجام و برطرف میشود.
موسوی گفت: برخی جاها سازندهها پمپهایی نصب میکنند و آبهای زیرزمینی که همراه با گل و لای هستند را به شبکه فاضلاب پمپاژ میکنند در نتیجه شبکه دچار گل و لای زیادی شود و پس زدگی فاضلاب رخ میدهد. به طور مثل در کیان آباد و کیانپارس که بساز و بفروش های زیادی در حال فعالیت هستند منجر به انسداد و سرریز فاضلاب در منطقه میشوند.
وی افزود: برخی مواقع به دلیل اینکه خطوط ثقلی هستند با پمپ دو اینچ یا چهار اینج آب زیرزمینی را وارد شبکه میکنند و ممکن است انتقال زمان ببرد زیرا شبکه در آن واحد جوابگوی این همه پمپاژ آبهای سطحی نبست در نتیجه مردم فکر میکنند سرریز فاضلاب رخ داده است در حالی که این فاضلاب نیست و آبهای سطحی و زیرزمینی است.
معاون بهرهبرداری و توسعه فاضلاب آبفا اهواز گفت: از سوی دیگر چربی گیرها و رستورانها در گرفتگی شبکه تأثیر دارند و باید چربی حاصل آشپزی رستورانها به طور مستقیم وارد شبکه فاضلاب نکنند.