کد خبر: ۳۸۹۴
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۸ - ۲۱ تير ۱۳۹۵
به گزارش صبحانه پرس: شمشیربازی ایران با کسب دو سهمیه المپیک در ریو موفق شد در جمع ۶ کشوری قرار بگیرد که حداکثر سهمیه‌ را کسب کرده‌اند.
شاید اگر به چند سال پیش و به ادورا گذشته المپیک نگاه کنیم، شمشیربازی جزو رشته‌هایی بود که کمتر کسی روی حضور آن در المپیک حساب باز کرده بود اما با کسب سهمیه المپیک توسط مجتبی عابدینی در المپیک لندن مسیر حضور شمشیربازی در بزرگترین آوردگاه ورزشی جهان باز شد اما این پایان کار شمشیربازی نبود بلکه باید آن را آغازی بر حضور این رشته در المپیک دانست.

شمشیربازی به خصوص اسلحه سابر در این سال‌ها با درخشش پیمان فخری در راس کادر فنی راه اصلی خود را در جهان یافت و کسب مدال نقره بازی‌های آسیایی اینچئون کره جنوبی و مدال‌های جهانی در دو سال گذشته نگاه‌های داخلی و خارجی را نسبت به شمشیربازی ایران تغییر داد تا در نهایت در همان روزهای نخست که مسئولان ورزش کشور روی کاغذ سهمیه‌های کاروان ایران را حساب می‌کردند، برای شمشیربازی نیز دو سهمیه کنار گذاشتند؛ کاری که در عمل بسیار سخت بود.

شمشیربازان ایرانی برای کسب سهمیه المپیک باید در بیش از 10 دوره مسابقات جهانی حاضر می‌شدند تا در نهایت با حضور در جمع 16 شمشیرباز برتر جهان یک سهمیه برای ایران ثبت کنند. فرصت دوم ایران کسب سهمیه از طریق قاره آسیا بود.

در المپیک لندن مجتبی عابدینی موفق شده بود از طریق رده‌بندی آسیایی جواز حضور در المپیک را کسب کند اما با توجه به هدف‌گیری فدراسیون شمشیربازی برای کسب دو سهمیه، کاپیتان تیم ملی سابر باید تنها به حضور در جمع 16 نفر برتر جهان می‌اندیشید تا راه را برای یک هموطن خود و کسب سهمیه آسیایی هموار کند.

در ادامه به مرور عملکرد شمشیربازان کشورمان در مسابقات جهانی یک سال گذشته و کسب امتیازات آنها می پردازیم:

عابدینی و پاکدامن به المپیک نزدیک شدند

مسابقات شمشیربازی قهرمانی جهان در حالی در تیرماه سال 94 در روسیه برگزار شد که مجتبی عابدینی در جدول 64 نفره در مصاف با نماینده بنین به برتری 15 بر 7 دست یافت اما در جدول 32 نفره مسابقات قهرمانی جهان مقابل نفر اول رنکینگ دنیا از کره جنوبی شکست خورد.

در ابتدا علی پاکدامن نیز موفق به شکست 15 بر 12 ایلناز مجارستانی شد. در جریان دیدارهای جدول 32 نفره مسابقات شمشیربازی قهرمانی جهان، علی پاکدامن در مصاف با نفر پنجم دنیا و قهرمان جهان از روسیه 15 بر 4 متحمل شکست شد. این شکست در حالی برای پاکدامن رقم خورد که این شمشیرباز در صورت پیروزی سهمیه المپیکی خود را قطعی و نهایی می‌کرد.

با شکست مجتبی عابدینی و علی پاکدامن در مرحله 32 نفره مسابقات شمشیربازی قهرمانی جهان و حذف این دو بازیکن، پرونده ایران در اسلحه سابر این رقابت‌ها بسته شد. اگرچه پاکدامن سهمیه مسلم المپیک خود را با شکستی که برابر نماینده روسیه متحمل شد، از دست داد اما در مجموع وی و عابدینی موفق شدند امتیازات خوبی از مسکو گرفته و فاصله‌شان را تا المپیک نزدیک‌تر کنند. مجتبی عابدینی و علی پاکدامن هر یک 10 امتیاز المپیکی گرفتند و عابدینی در رده 27 دنیا قرار گرفت. 



عابدینی و پاکدامن در یک قدمی صعود به نیمه نهایی در گرجستان

مسابقات جام جهانی شمشیربازی در مهرماه سال 94 در گرجستان برگزار شد و علی پاکدامن پس از برتری بر نمایندگان ایتالیا، آمریکا، انگلیس، ژاپن و اسپانیا موفق شد به طور مستقیم راهی جدول 64 نفره شود. وی در مصاف با جولیو از فرانسه به برتری 15 بر 10 دست یافت و به جدول 32 نفره رسید. پاکدامن در این بخش مقابل آلبرتو پگرینی قهرمان جهان از ایتالیا پیروز شد و به جمع 16 بازیکن برتر راه یافت سپس مقابل حریفی از کره جنوبی که قهرمانی جهان را در کارنامه دارد 15 بر 10 پیروز شد و به جمع هشت شمشیرباز برتر راه یافت. این شمشیرباز اسلحه سابر دیدار خود در مرحله یک چهارم را برابر لیم باخ از آلمان برگزار کرد و طی آن با متحمل شدن شکست از صعود به مرحله نیمه نهایی و کسب مدال بازماند.علی پاکدامن در نهایت جایگاه هفتم مسابقات را به خود اختصاص داد.

مجتبی عابدینی هم پس از کسب پنج پیروزی برابر نمایندگان ژاپن، اتریش، گرجستان، جزایر ورجین و انگلیس در مرحله مقدماتی موفق شد در مرحله حذفی حریفی از اسپانیا را شکست دهد و راهی جدول 64 نفره مسابقات شود. وی در ادامه برابر حریفی از فرانسه به برتری رسید. سپس  مقابل ژیلاکی قهرمان المپیک 2012 لندن پیروز شد و در جدول 16 نفره هم واگنر آلمانی را شکست داد. عابدینی در مرحله یک چهارم نهایی نیز رقابتی نزدیک و پایاپای برابر قهرمانی المپیک از رومانی داشت اما در نهایت این بازی را واگذار کرد و از صعود به نیمه نهایی بازماند.در رده‌بندی نهایی عابدینی هشتم شد.

در پایان مسابقات گرجستان عابدینی و پاکدامن موفق شدند امتیازات خوبی را کسب و جایگاه خود را در رده بندی جهانی ارتقا دهند.

بهبود رنکینگ کاپیتان در مسابقات جایزه بزرگ آمریکا

162 شمشیرباز از 47 کشور جهان دیدارهای خود در مسابقات جایزه بزرگ آمریکا را آغاز کردند تا با توجه به ضریب یک و نیم امتیاز این پیکارها بتوانند بیشترین امتیاز المپیکی ممکن را کسب کرده و جایگاه خود را در رنکینگ جهانی برای به دست آوردن سهمیه المپیک بهبود بخشند.

مجتبی عابدینی در رقابت‌های شمشیربازی جایزه بزرگ آمریکا که در دانشگاه هاروارد بوستون جریان بود با برتری مقابل شمشیرباز روس به جمع 32 نفر برتر راه پیدا کرد. وی در ادامه مقابل آلکسی یاکیمنکو از کشور روسیه که در رقابت‌های کازان به عنوان قهرمانی رسید با نتیجه 15 بر 11 تن به شکست داد.

علی پاکدامن، دیگر نماینده ایران، با حساب 15 بر 13 و در رقابتی نزدیک مقابل شمشیرباز مجارستان شکست خورد و با کسب رتبه 48 به کار خود پایان داد.

مسابقات ایتالیا  و تثبیت سهمیه عابدینی از رنکینگ جهانی

مجتبی عابدینی و علی پاکدامن دو شمشیرباز اعزامی ایران به جام جهانی کلاس آ ایتالیا بودند. در این بخش از مسابقات که با حضور 191 بازیکن در پادووا انجام شد، مجتبی عابدینی موفق به کسب جایگاه ششم شد. این شمشیرباز با قرعه استراحت در مرحله مقدماتی روبرو شد و به طور مستقیم به جدول 64 نفره صعود کرد. این ملی پوش شمشیربازی اسله سابر در این مرحله با شکست داریو وایر از ایتالیا به جدول 32 نفره صعود کرد. وی سپس ساندرو بازادزه از گرجستان را شکست داد و به جمع 16 بازیکن برتر این مسابقات راه یافت. عابدینی در این مرحله مقابل نماینده کشور رومانی به برتری دست یافت و به جمع 8 بازیکن برتر صعود کرد اما در این مرحله مقابل آلمونتانو ایتالیایی که قهرمانی جهان و المپیک را در اختیار دارد، شکست خورد و از صعود به نیمه نهایی بازماند.

پاکدامن هم پس از صعود از مرحله مقدماتی حریفی از مکزیک را در جدول 128 نفره برد اما در جدول 96 نفره برابر نماینده روسیه 15 بر 11 باخت و از صعود به مراحل بالاتر بازماند.

در پایان مسابقات ایتالیا مجتبی عابدینی در رده 12 جهان ایستاد. بدین ترتیب وی با حضور در جمع 14 بازیکن برتر دنیا موقعیت خود را برای کسب سهمیه از طریق رنکینگ نهایی کرد ضمن اینکه باعث تقویت شانس المپیکی شدن علی پاکدامن هم شد. پاکدامن در رده‌بندی جدید جهانی صاحب رده 29 شد و با فاصله زیادی نسبت به دیگر رقیبان آسیایی خود، بهترین بازیکن قاره در رنکینگ به حساب می‌آمد که می‌توانست سهمیه المپیک بگیرد.



کار سهمیه پاکدامن به کره جنوبی کشیده شد

مسابقات شمشیربازی جام جهانی لهستان اسفند ماه سال 94 با حضور 189 شمشیرباز از کشورهای مختلف در ورشو آغاز شد.16 شمشیرباز برتر این رقابت‌ها به دلیل موقعیت خوب در رنکینگ حهانی در مرحله مقدماتی با قرعه استراحت روبرو شدند. عابدینی یکی از این بازیکنان بود که به خاطر قرعه استراحت در مرحله مقدماتی مستقیم راهی جدول 64 نفره شد. وی با شکست 15 بر 8 نماینده ای از روسیه، به جدول 32 نفره صعود کرد. عابدینی در جدول 16 نفره مسابقات برابر نماینده دیگری از روسیه به میدان رفت اما 15 بر 12 نتیجه را واگذار کرد و از صعود به جدول هشت نفره بازماند. در رده‌بندی نهایی بازیکنان و در میان 189 بازیکن شرکت کننده مسابقات جام جهانی لهستان، مجتبی عابدینی صاحب رده یازدهم و هشت امتیاز المپیکی شد.

علی پاکدامن نیز در مرحله مقدماتی صاحب 6 برتری برابر حریفانی از ژاپن، چین، ونزوئلا، انگلستان و کانادا شد و تنها برابر شمشیرباز فرانسوی باخت. با این عملکرد پاکدامن هم به حدول 64 نفره صعود کرد. وی در ادامه مقابل حریفی از کانادا پیروز شد و به جدول 32 نفره صعود کرد. پاکدامن در این جدول مقابل شمشیرباز رومانی که رنکینگ نخست جهان را در اختیار داشت شکست خورد و از دور رقابت‌ها کنار رفت. در رده بندی نهایی، پاکدامن صاحب جایگاه 29 شد، ضمن اینکه به چهار امتیاز المپیکی هم دست یافت.

مدال نقره عابدینی در کره جنوبی  و تثبیت دو سهمیه شمشیربازی برای المپیک

مسابقات شمشیربازی جایزه بزرگ جهانی کره جنوبی با ضریب یک و نیم آخرین مرحله مسابقات جهانی بودو همه شمشیربازان در تلاش بودند تا جایگاه خود را در رنکینگ جهانی المپیک تثبیت کنند.

در این مسابقات محتبی عابدینی که بدون بازی وارد جدول 64 نفره شده بود در مصاف با حریفی از فرانسه به برتری دست یافت. وی در جدول 32 نفره مقابل نماینده کره جنوبی که قهرمانی جهان را در کارنامه داشت پیروز شد و به جمع 16 بازیکن برتر راه یافت. عابدینی در این مرحله مقابل ژیلاگی که قهرمانی دیدارهای انفرادی المپیک لندن را در اختیار داشت به برتری رسید و به جمع 8 بازیکن برتر این رقابت‌ها راه یافت. شمشیرباز کشورمان در یک هشتم با یانگ کره ای قهرمان مرحله تیمی المپیک لندن بازی کرد و با شکست وی به مرحله یک چهارم صعود کرد.  در ادامه و در دیدار نیمه نهایی مجتبی عابدینی دیگو اوکچیزی از ایتالیا را 15 بر 11 شکست داد و راهی فینال شد و مدال نقره خود را قطعی کرد.

با صعود به جمع 8 بازیکن برتر مسابقات شمشیربازی جایزه بزرگ جهانی کره جنوبی، مجتبی عابدینی صاحب 21 امتیاز المپیکی شد. بدین ترتیب وی که پیش از این رقابت‌ها در رده 14 جهان قرار داشت و صاحب رده 13 المپیکی بود، با این امتیاز موفق شد جایگاه خود در جمع 14 بازیکن برتر جهان را تثبیت کرده و بدین ترتیب دو سهمیه المپیکی ایران در اسلحه سابر قطعی و نهایی شد.

در رده‌بندی نهایی مسابقات شمشیربازی جایزه بزرگ جهانی کره‌جنوبی بعد از «درشوئیز» آمریکایی که قهرمان شد و مجتبی عابدینی که با 39 امتیاز المپیکی در رده دوم قرار گرفت، «دیگو اوکچیزی» از ایتالیا و «کوبالوف» از روسیه به عنوان سوم مشترک دست یافتند.

با این نتیجه علی پاکدامن نیز که در این رقابت‌ها تا جدول 32نفره بالا آمده بود، راهی المپیک شد. عابدینی و دو شمشیرباز کره‌ای از طریق رنکینگ جهانی سهمیه گرفتند و پاکدامن  به‌عنوان بهترین شمشیرباز آسیا به المپیک رسید.

انصراف فخری از قضاوت در المپیک تنها به خاطر تیم ملی

پیمان فخری 8 ماه پیش از سوی فدراسیون جهانی شمشیربازی به عنوان یکی از 20 داور حاضر در بازی های المپیک ریو به منظور قضاوت در این بازی‌ها انتخاب شد اما ویپس از کسب سهمیه المپیک توسط مجتبی عابدینی و علی پاکدامن در چارچوب مسابقات جایزه بزرگ جهانی کره جنوبی وبا توجه به حضورش در بازی‌های المپیک به عنوان داور و سرمربی و به درخواست باقرزاده، رویس فدراسیون به منظور جلوگیری از ایجاد تداخل در امر قضاوت و مربیگری، از قضاوت انصراف داد و طی نامه‌ای رسمی به فدراسیون جهانی این موضوع را اعلام کرد.

پیمان فخری، سرمربی تیم ملی سابر کشورمان در خصوص این تصمیم گفت: با توجه به کسب دو سهمیه المپیک، عملاً مربیگری و قضاوت همزمان غیرممکن بود و به همین دلیل از قضاوت انصراف دادم چون دلم با بازیکنان بود و اینکه آنها را در این رویداد مهم هم همراهی کنم و از طرفی خود شمشیربازان هم من را مجاب کردند تا چنین تصمیمی بگیرم. اگرچه قضاوت در المپیک امتیاز بزرگ برای هر داور به حساب می‌آید اما امید زیادی دارم در کنار تیم ایران بتوانم نتایج خوبی بگیرم و این‌گونه امتیاز از دست رفته قضاوت را در امر مربیگری جبران کنم.



فلوره و اپه ناکام در کسب سهمیه المپیک از مسابقات زون آسیا

بعد از کسب دو سهمیه المپیک در در بخش سابر نمایندگان ایران در بخش فلوره و اپه نیز شانس خود را در مسابقات شمشیربازی زون آسیا امتحان کردند. در این مسابقات نمایندگان ایران در اسلحه سابر بانوان و اپه و فلوره مردان به مصاف حریفان خود رفتند، اما هیچ یک موفق به کسب سهمیه المپیک نشدند، البته در این میان علیرضا ادهمی در اسلحه فلوره نسبت به دیگر نمایندگان ایران عملکرد به مراتب بهتری داشت.

در اسلحه اپه مردان، طاهر آشوری با غلبه بر حریفانی از نیوزیلند و اندونزی در مرحله مقدماتی موفق به صعود شد. وی در جدول 32 نفره حریفی از فیلیپین را شکست داد، اما در جدول 16 نفره مقابل نماینده ویتنام باخت و از گردونه مسابقات کنار رفت.

علیرضا ادهمی در مرحله مقدماتی اسلحه فلوره مردان نمایندگان فیلیپین، ازبکستان، اندونزی و قزاقستان را از پیش‌رو برداشت. وی در ادامه و با کسب پیروزی برابر دو شمشیرباز از کشورهای مالزی و ویتنام به مرحله نیمه نهایی صعود کرد، اما برای ورود به فینال مغلوب شمشیرباز چین‌تایپه شد و بدین ترتیب با وجود عملکرد قابل قبول علاوه بر فینال، سهمیه المپیک را هم از دست داد.

نجمه سازنچیان دیگر شمشیرباز ایران در مسابقات زون آسیا و انتخابی المپیک بود. وی در مرحله مقدماتی اسلحه سابر تنها به یک پیروزی دست یافت و در 4 دیدار دیگر خود متحمل شکست شد و از صعود باز ماند.

در چارچوب مسابقات شمشیربازی زون آسیا و انتخابی المپیک، مطهره محسنی و مهسا پوررحمتی در اسلحه فلوره و اپه مقابل حریفان خود قرار گرفتند، اما با وجود عملکرد قابل قبول و پیش‌روی تا مراحل بالا از صعود به فینال و کسب سهمیه المپیک باز ماندند. بدین ترتیب پرونده 5 شمشیرباز اعزامی ایران به مسابقات زون آسیا در چین بدون کسب سهمیه المپیک بسته شد.

حریفانی سخت در مسیر رسیدن به سکوی المپیک

با توجه به حضور برترین‌های جهان در المپیک ریو، نمایندگان کشورمان برای کسب سکوی المپیک کار سختی را پیش رو دارند. مجتبی عابدینی در مرحله 32 نفره المپیک با حریف کانادایی و قهرمان کاپ اروپا روبه‌رو خواهد شد، در مرحله 16 نفره حریفی از کره جنوبی  را در مقابل  دارد و برای رسیدن به جمع 4 نفر با برنده فرانسه و نایب قهرمان اروپا در سال 2012 از ایتالیا رقابت خواهد کرد.

علی پاکدامن نیز در ابتدا قهرمان کاپ اروپا از برزیل را پیش رو دارد و سپس با نفر یک رنکینگ جهانی از روسیه روبه‌رو خواهد شد و در صورت برتری بر این حریف برای رسیدن به جمع 4 نفر پایانی با برنده روسیه و آمریکا دیدار خواهد کرد.

مطمئنا کسب هر نتیجه‌ای در المپیک ریو توسط دو نماینده کشورمان می‌تواند برای شمشیربازی یک افتخار باشد چراکه تا همین جای کار هم شمشیربازی فراتر از انتظار ظاهر شد و کسب دو سهمیه المپیک در شرایطی که کمتر از 10 کشور جهان موفق به کسب این تعداد سهمیه شده‌اند، خود یک افتخار برای این رشته است که البته با درخشش عابدینی و پاکدامن در ریو تکمیل خواهد شد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: