کد خبر: ۳۵۹۱۵
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۸ - ۰۹ فروردين ۱۳۹۹
رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران از افزایش تجارت خارجی در سال 98 به 85 میلیارد دلار خبر داد و افزود: از این میزان 41.3 میلیارد دلار مربوط به صادرات غیر نفتی و 43.7 میلیارد دلار هم مربوط به واردات بود.
آراس_ مهدی میراشرفی رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران با اعلام آمار میزان واردات و صادرات کشورمان در اسفند ماه، از افزایش تجارت خارجی در سال 98 به 85 میلیارد دلار خبر داد و افزود: از این میزان، 41.3 میلیارد دلار مربوط به صادرات و 43.7 میلیارد دلار هم مربوط به واردات بود.

رئیس کل گمرک ایران، با اشاره به رسیدن حجم صادرات و واردات کشور به بیش از 169 میلیون تن در سال 98 خاطر نشان کرد: میزان صادرات کشور از لحاظ وزنی به 133.9 میلیون تن رسید که تقریبا معادل 3 برابر میزان وزنی واردات است. این افزایش، رکوردی در تاریخ صادرات غیر نفتی در شاخص وزنی ایران بوده و نسبت به مدت مشابه در سال 97، رشد 13.5 درصدی را تجربه کرده‌است.

وی افزود: میزان وزنی واردات سال 98 به 35.3 میلیون تن رسید که نسبت به مدت مشابه 9.3 درصد افزایش یافته ‎است.

رئیس کل گمرک تاکید کرد: علیرغم تحریم‌های ظالمانه کشور در بنادر و مرزهای زمینی و هوایی، توانستیم حدود 134 میلیون تن صادرات و 35 میلیون تن واردات در سال 98 داشته‌باشیم و با رسیدن رقم وزنی واردات به یک سوم میزان صادرات، رکورد جدیدی در این زمینه ثبت کنیم.

* 85درصد کالاهای وارداتی ملزومات اولیه تولید است

میر اشرفی در باره ترکیب کالاهای وارداتی به کشور توضیح داد: بیش از 85 درصد کالاهای وارداتی، نهاده‌های تولید، مواد اولیه تولید، ماشین آلات خط تولید و کالاهای واسطه‌ای تولید بوده و این ترکیب به این معناست که واردات در مسیر رونق تولید صورت گرفته‌ است که با رونق تولید، افزایش صادرات را شاهد خواهیم بود.

وی درباره ترکیب کالاهای صادراتی نیز گفت: کالاها و فرآورده‌های پتروشیمی دارای بیش‌ترین سهم در ارزش صادرات کشور بوده که حاکی از فاصله گرفتن کشور از خام فروشی و حرکت به به سمت صادرات و فروش فرآورده‌های نفتی، است.

رئیس کل گمرک اولین شریک تجاری کشور در سال 98 را چین اعلام کرد و افزود: در سال 98 بیشترین صادرات را به چین داشتیم و پس از آن کشورهای عراق با حدود 9 میلیارد، ترکیه با 5 میلیارد، امارات متحده عربی با 4.5 میلیارد و افغانستان با 2.3 میلیارد دلار، 5 مقصد اولیه صادرات ایران بودند که نشان می‎دهد، 5 شریک اول صادرات کشورمان از کشورهای آسیایی و اغلب از همسایگان ایران بوده‌اند.

میر اشرفی در خصوص شرکای وارداتی ایران نیز توضیح داد: چین با 11.2 میلیارد دلار شریک اول ایران در واردات بوده و پس از آن امارات متحده عربی با 8.9، ترکیه با 4.9، هند با 3.6 و آلمان با 2.1 میلیارد دلار 5 شریک اول ایران در واردات هستند.

وی در مورد ترکیب کالاهای وارداتی نیز اظهار کرد: این کالاها شامل دو دسته 10 قلم و 25 قلم می‌شود که در مورد 25 قلم کالا، 25 میلیون تن نهاده‌های تولید، نهاده های دامی، کالاهای اساسی، تجهیزات پزشکی و دارو وارد شده‎ است.

رئیس کل گمرک یکی از دلایل اصلی کاهش یا ثبات قیمت مرغ و فرآورده‌های مربوط به آن را افزایش واردات کالاهای اساسی و نهاده های دامی به کشور به میزان 3میلیون تن بیش‌تر از سال قبل دانست و افزود: بر اساس آمار گمرک 29.7 میلیارد دلار کالاهای واسطه‌ای، 5.9 میلیارد دلار کالاهای سرمایه‌ای و 8 درصد کالاهای مصرفی در سال 98 وارد کشور شده ‎است. 
منبع: فارس
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: