به گزارش آراس: محمد آلاله روز دوشنبه در نشست بررسی مشکلات کشت کلزا در سرسرای اداری سازمان جهاد کشاورزی خوزستان افزود:بخش کشاورزی استان در ۲ سال گذشته به دلیل خشکسالی کم سابقه و سیلاب مهیب به شدت آسیب دید که چنانچه کشاورزان محصول خود را بیمه می کردند می توانستند از بیمه غرامت دریافت کنند.
وی با بیان اینکه کشاورزان خوزستانی به دلیل اینکه حوادث طبیعی همواره در کمین آنان است باید محصول خود را بیمه کنند ادامه داد: ۵۵درصد حق بیمه محصولات کشاورزی را دولت پرداخت می کند و تنها ۴۵درصد ، سهم کشاورز از بیمه است.
مدیرگروه خدمات بیمه ای بانک کشاورزی خوزستان از کشاورزان خوزستان خواست در سال زراعی جاری محصول خود را بیمه کنند تا ضریب امنیت غذایی این استان افزایش یابد و بخش کشاورزی نسبت به سال های گذشته اقتصادی تر شود.
طرح بیمه فراگیر محصول کلزا در خوزستان
مدیرگروه خدمات بیمه ای بانک کشاورزی خوزستان گفت: امسال برای نخستین بار طرح فراگیربیمه محصول دانه روغنی کلزا به دلیل اهمیت این محصول در سبب غذایی خانوارها و ضرورت توسعه کشاورزی در خوزستان اجرا می شود.
آلاله ، بیمه پایه هر هکتار محصول کلزا را ۵۰۰هزار ریال و بیمه الحاقی آن را ۷۰۰هزار ریال بیان کرد و افزود: در صورت بروز خسارت به این محصول ، کشاورز کلزاکار حدود ۳۶میلیون ریال غرامت دریافت می کند.
وی با اشاره به اینکه خشکسالی پارسال و سیلاب مهیب امسال خسارات زیادی به محصول کلزا وارد کرد ادامه داد:در جریان سیلاب اخیر حدود سه هزار هکتار مزارع کلزا دچار آبگرفتگی شد و از بین رفت و بروز خشکسالی نیز سبب کاهش عملکرد این محصول در واحد سطح شد.
آلاله افزود: توسعه بیمه محصولات راهبردی در خوزستان و متعاقب آن کاهش ضریب خطرپذیری ، سبب گرایش کشاورزان خوزستانی به بیمه خواهد شد.
در این نشست اعلام شد در سال زراعی ۹۹-۹۸ حدود ۸۳هزار هکتار از زمین های کشاورزی خوزستان زیر کشت دانه روغنی کلزا می رود که این میزان در مقایسه با ۳۰هزار هکتاری سال زراعی گذشته ، ۵۳هزار هکتار افزایش نشان می دهد.قیمت تضمینی هرکیلوگرم دانه روغنی کلزا در سال زراعی جاری از ۳۵هزار ریال به ۵۰هزار ریال افزایش یافته است.
پارسال حدود ۴۵هزار تن دانه روغنی کلزا از کشاورزان خوزستانی به نرخ تضمینی خریداری شد که بروز سیلاب و آبگرفتگی سبب کاهش ۱۵هزار تنی این محصول شد.
سیل فروردین امسال که گفته می شود دست کم در ۱۰۰ سال گذشته بی سابقه بوده بیش از ۸۵ هزار میلیارد ریال به مجموعه بخش کشاورزی خوزستان خسارت زد.
استان خوزستان با تولید سالانه ۱۶.۲میلیون تن محصولات کشاورزی و عمل آوری ۱۲۴نوع محصول ، به لحاظ کمی و تنوع تولیدات کشاورزی ، مقام نخست را در کشور دارا است.
طبق برنامه با اجرای کامل طرح ۵۰۰هزار هکتاری رهبر معظم انقلاب که هم اکنون در گام نخست ۲۹۵هزار هکتار آن به بهره برداری رسیده است تولیدات بخش کشاورزی خوزستان به ۲۵میلیون تن در سال خواهد رسید و ۳۰۰هزار فرصت شغلی جدید ایجاد می شود.