صبحانه پرس- به گزارش آراس و به نقل از روابط عمومی مرکز بهداشت شرق اهواز، دکتر آرش یلالی سرپرست مرکز بهداشت شرق اهواز از نصب و راه اندازی تابلوهای روان در ستاد و تمام مراکز سلامت جامعه شرق اهواز خبر داد.
وی بیان کرد: در حاشیه برگزاری همایش استانی پیشگیری از مصرف مواد مخدر تابلوی روان سر درب ستاد مرکز بهداشت به طور نمادین و به نمایندگی از تمام این تابلوها با حضور دکتر پاک سرشت و رضا دواساز ایرانی کارشناس مسئول بهداشت روان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با با بارگذاری پیام های آموزشی به مناسبت هفته پیشگیری از مصرف مواد مخدر افتتاح شد.
یلالی گفت: مطابق مقدمه اساسنامه سازمان جهانی بهداشت (1946) "برخورداری از بالاترین حد استانداردهای منطقی و قابل حصول سلامت بدون درنظر گرفتن نژاد، مذهب، عقاید سیاسی و موقعیت های اقتصادی و اجتماعی، حق مسلم هر انسانی است". ارتقای سلامت نیز دربرگیرنده سه فاکتور آموزش سلامت، حفاظت ازسلامت و پیشگیری از بیماری است؛ که بدون برنامه ریزی موزون، هماهنگ، همزمان و برابر برای هر یک از این سه فاکتور نمی توان به ارتقای سلامت مردم امیدی داشت.
وی با بیان اینکه نوع برخورد هر فرد با سلامتش تا حد زیادی به میزان سواد بهداشتی وی بستگی دارد و افزایش سواد بهداشتی اقشار مختلف مردم نیازمند توسعه علمی و منطقی آموزش سلامت در کشور است، افزود: هدف اصلی و اساسی هر راهبرد بهداشتی نیز، پیشبرد ارتقای سلامت مردم و همچنین ارتقای کیفیت زندگی است.
سرپرست مرکز بهداشت شرق اهواز اظهار داشت: آموزش سلامت با بالابردن سطح دانش و مهارت های افراد به آنها کمک می کند تا در مورد سلامت خود، خانواده و جامعه ای که در آن زندگی می کنند، قادر به تصمیم گیری شوند. همچنین توسعه برنامه های آموزش سلامت در جامعه می تواند در پیشرفت و ارتقای سلامت و کاهش تقاضا و هزینه های خدمات درمانی بسیار مؤثر باشد و تهیه رسانه های آموزشی مناسب نیز از وظایف مراکز بهداشت است.
یلالی با اشاره به اینکه امروزه با پیشرفت های شگرف در عرصه ی فناوری های ارتباطی و اطلاعاتی شاهد بوجود آمدن شکل های جدیدی از تبلیغات و اطلاع رسانی هستیم، گفت: یکی از مدرنترین و موثرترین ابزارهای تبلیغاتی، تابلو روان می باشد که اخیراً در کشور ما نیز به طور قابل توجهی از آن استقبال شده است. این تابلوها معمولاً برای پخش اخبار، آگهی های تجاری، روزشمار پروژه، پیام های مناسبتی، آموزشی، فرهنگی و ... مورد استفاده قرار می گیرند و می توانند در مکان های مختلفی نصب شوند.
سرپرست مرکز بهداشت شرق اهواز در پایان بیان کرد: این تابلوهای روان یا ال ای دی (LED) در واقع نمایشگرهایی هستند که قابلیت برنامه ریزی برای نمایش انواع متون متحرک، عکس، فیلم و تیزرهای تبلیغاتی را دارا می باشند. مهمترین ویژگی تابلو های روان در معرض دید بودن و مورد توجه قرار گرفتن است؛ به همین دلیل جذابیت های تابلوهای ال ای دی به عنوان یک "ابزار آموزشی" در مراکز سلامت جامعه شرق بکار گرفته شد به گونه ای که هم کارکنان و هم مراجعان بتوانند از پیام های مناسبتی، آموزشی و فرهنگی مطلع گردند.
گفتنی است پیام های بهداشتی این تابلوها به طور متناوب در ساعات پرتردد برای همشهریان تکرار می گردد تا نقش آموزش که از رسالت های مراکز سلامت جامعه است پررنگتر و با جدیت بیشتر ایفا شود.