به گزارش آراس: محمود شمیلی شامگاه یکشنبه در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای 40 سال انقلاب در نشست با رسانه ها اظهار داشت :تابستان امسال به دلیل مشکلات خشکسالی تولید شکر به نسبت سال گذشته مقداری کاهش داشت و در حالیکه این میزان کاهش در قیمت این محصول تاثیر نداشت اما شاهد افزایش 2.5 برابری قیمت این محصول در بازار هستیم.
وی ادامه داد : شکر یک محصول استراتژیک و دولتی است که باید با قیمتی معادل 30 هزار ریال در بازار عرضه شود اما متاسفانه شاهد عرضه آن با قیمت بیش از 80 هزار ریال هستیم .
مدیر عامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان در ادامه گفت:این شرکت به عنوان بزرگترین هلدینگ صنعتی کشور نقش بسزایی در تولید شکر و ایجاد اشتغال در کشور دارد که 18 هزار و 850 شغل مستقیم و 30 هزار شغل غیر مستقیم ایجاد کرده است .
وی افزود: این شرکت در کنار تولید نیشکر و شکر در زمینه صنایع جانبی نظیر کاغذ ، نئوپان، خمیر دام، الکل سازی و ام دی اف نیز فعالیت می کند که در حال حاضر تنها با 30 درصد ظرفیت کار می کند که امید می رود با بهبود شرایط اقتصادی بتوانیم این ظرفیت را افزایش دهیم .
مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان ادامه داد: در سال جاری و با توجه به پدیده خشکسالی در خوزستان که در نیم قرن گذشته بی سابقه بود، با شرایط سختی مواجه شدیم که به همت و پشتکار نیروهای تلاشگر این شرکت و توان علمی موجود ضمن اینکه از خسارت های احتمالی پیشگیری شد، محصولات باکیفیتی نیز تولید و برداشت شد.
وی گفت: همچنین بارندگی های پیاپی اخیر در استان حدود چهار ماه برداشت نیشکر را به تاخیر انداخت ولی با این وجود در این فصل نیز نیشکر با کیفیتی برداشت شد که تا اوایل سال 1398 حدود 5.5 میلیون تن نیشکر و 600 هزار تن شکر استحصال می شود.
وی گفت: امید است با گذر از بارندگی های پیوسته تولید شکر افزایش یافته تا مصرف کنندگان عمده و خرد بتوانند این محصول استراتژیک را با قیمت مناسب تر تهیه کنند.
وی افزود: پروژه کاغذسازی در مجوعه توسعه نیشکر استان یک پروژه 300 هزار تنی است که اقدامات مقدماتی راه اندازی آن انجام شده اما از تابستان امسال و مواجه شدن با فشار تحریمها راه اندازی این کارخانه با مشکل مواجه شد که با پیگیری انجام شده پیش بینی میشود از سال آینده دستگاه های مورد نیاز این کارخانه وارد شوند.
شمیلی تصریح کرد : این شرکت در انجام مسئولیت های اجتماعی خود نیز به 148 روستای پیرامون شرکت ها و صنایع جانبی خدمات ارزنده ای ارائه کرده است .
وی گفت: در سال جاری حدود 750 نفر از ایتام این روستاها را تحت پوشش قرار داده ایم و هزینه مداوای تعداد قابل توجهی از بیماران نیز پرداخت شده است .
مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان بیان کرد : امسال همچنین حدود 40 پزشک را طی دو نوبت به روستاهای این مناطق اعزام کردیم که به صورت رایگان اهالی این روستاها را معاینه و درمان کردند.
وی افزود: در بحث سیل اخیر در استان نیز هفت مجموعه توسعه نیشکر استان با امکانات کامل خود برای کمک به سیل زدگان وارد عمل شدند.
شمیلی گفت: در دنیا 145 محصول از گیاه جانبی نیشکر به دست می آیند اما در ایران تنها هفت محصول تولید می شود؛ اکنون بیش از 40 محصول برای تولید در استان تعریف شده و با بهبود شرایط اقتصادی کشور و خروج از بحران های منطقه ای اقدامات لازم در این زمینه انجام می شود.
وی گفت: از مهمترین این محصولات میتوان به شیرینی و شکلات، نوشابه، آب های طعم دار و دارو ، نشاسته و محصولاتی که در حوزه رنگرزی استفاده می شود، اشاره کرد .
مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان ادامه داد: زمانی می گفتند جنگل های سبز آمازون شش های زمین هستند اما علم جدید ثابت کرده که کشتزارهای وسیع نیشکر شش های زمین اند .
شمیلی گفت: از دو سال پیش برداشت سبز نیشکر در این شرکت آغاز شده و به مرز 30 درصد رسیده است و این مسیر همچنان ادامه دارد تا بتوانیم برداشت سبز را به مرز 50 درصد برسانیم .