به گزارش آراس:خبری که نشان می داد این محموله از طریق فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) وارد کشور شده و تا پایان هفته جاری به حدود ۵۰ هزار رأس خواهد رسید. این راهکار جدید دولت در حالی کلید خورده است که در ماه های اخیر بازار گوشت بسیار ملتهب شده است و صف های خرید گوشت هر روز خودنمایی می کند.
در روزهای گذشته شاهد ورود اولین محموله دامهای وارداتی از کشور رومانی بودیم. مدیرعامل شرکت پشتیبانی دام و طیور در مصاحبه با جمعی از خبرنگاران ضمن اشاره به جزئیات واردات دام زنده گفت: واردات دام زنده علاوه بر اینکه میتواند بر روی قیمت گوشت قرمز تاثیرگذار باشد میتواند بر روی قیمت دام زنده، آلایشات و همچنین پر نمودن ظرفیت خالی کشتارگاهها و ایجاد اشتغال نیز موثر باشد.
آراس- بسیاری از کارشناسان معتقد بودند که قاچاق دام و کاهش عرضه آن به دلیل ترسالی ازسوی پرورابندان و دامداران موجبات کاهش عرضه دام در بازار را فراهم کرده و همین عامل موجب شده تا قیمت گوشت قرمز و آلایشات دام از جمله کله و پاچه و جگر افزایش چشمگیری داشته باشد. از این رو بهترین راهکار از نظر کارشناسان، واردات دام زنده عنوان شد. از اوایل دی ماه سال جاری بود که موضوع واردات دام زنده قوت گرفت و خبر واردات اولین محموله دام از رومانی در مورخه ۲۴ بهمن ماه ۱۳۹۷ منتشر شد.
در این خبر ذکر شده بود: شرکت پشتیبانی امور دام در راستای تنظیم بازار در نخستین مرحله اقدام به واردات حدود ۲ هزار رأس دام زنده سبک از کشور رومانی کرد. این محموله از طریق فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) وارد کشور شده و تا پایان هفته جاری به حدود ۵۰ هزار رأس خواهد رسید. همچنین این واردات تا زمان تامین نیاز بازار و تعدیل قیمت گوشت در بازار ادامه خواهد یافت.
حمید ورناصری مدیرعامل شرکت پشتیبانی دام و طیور پیرامون واردات دام زنده به کشور به خبرنگار تابناک اقتصادی گفت: قرار است که هر شب واردات دام را داشته باشیم و این روند ادامه خواهد داشت. وی افزود: این محمولههای وارداتی به صورت ۲ هزار راسی خواهند بود و هفتهای ۵۰ هزار راس واردات خواهیم داشت.
ورناصری ادامه داد: در حال برنامه ریزی هستیم تا بتوانیم در روز دو الی سه پرواز برای واردات دام به کشور داشته باشیم. ورناصری پیرامون اینکه این دامها از کدام کشورها وارد میشوند، گفت: این محمولهها از رومانی به کشور وارد میشوند، اما برنامه ریزیهای لازم انجام شده است تا بخشی نیز از آسیای میانه وارد گردد. همچنین درخواستهایی نیز از کشورهای مختلف داشته ایم که در حال بررسی آنها میباشیم.
مدیرعامل شرکت پشتیبانی دام و طیور ضمن اشاره به این موضوع که حجم ورود دام به کشور رفته رفته افزایش خواهد یافت گفت: این واردات محمولههای دامی با کشتی، هواپیما و کامیون انجام خواهد شد.
ورناصری در پاسخ به این پرسش که آیا برای این دامها قرنطینه انجام میشود یا خیر، گفت: این دامهایی که وارد کشور میشوند حتماً دورههای قرنطینه را هم در کشور ارسال کننده و هم در ایران خواهند گذراند و تحت نظر سازمان دامپرشکی خواهند بود و همه سیستمهای بهداشتی و واکسیناسیون را جهت واردات به کشور طی خواهند نمود؛ بنابراین مشکلی به لحاظ انتقال بیماری به دامهای داخل کشور وجود نخواهد داشت.
وی ضمن اشاره به این موضوع که همه محمولههای وارداتی گوسفند میباشند، گفت: قرار است محمولههای گاو نیز توسط بخش خصوصی وارد کشور شود.
مدیرعامل شرکت پشتیبانی دام و طیور در پاسخ به این پرسش که آیا در کشتارگاهها دامهای مولد نیز کشتار میشوند یا خیر گفت: شما ممکن است در کشتارگاهها گاوهایی را مشاهده کنید که مولد باشند، اما باید گفت که آنها در فهرست گاوهای حذفی دامدارن بوده اند و به کشتارگاهها آورده شده اند.
وی افزود: هر کدام از دامداریهای شیری، برنامه ریزیهایی را برای تولید شیر دارند و وقتی ببیند که دامشان به سنی رسیده است که با یک افت تولید مواجه گشته سعی میکنند که به آن دام به چشم گاو حذفی نگاه کنند و گاوهای جوانتر را جایگزین گاوهای پیر و حذفی نمایند و این یک سیستم طبیعی است که در همه دامداریها وجود دارد.
حمید ورناصری پیرامون اینکه چقدر این طرحهای وارداتی میتواند در تنظیم بازار موثر باشد گفت: ببینید در هر حال اتکا به تولید داخل یکی از آیتمهای اساسی در روند تصمیم گیری و برنامه ریزیهای دولت است، اما در این چند ماه اتفاقاتی دست در دست هم داد و فشار قیمتی را ایجاد کرد.
وی افزود: در همین موضوع قاچاق دام بحث کمیت دام قاچاق شده مطرح نیست و بیشتر موضوع اثرگذاری قاچاق دام بر روی قمیت مطرح میباشد؛ قیمتی که چوبدارها و دامدارها در مناطق مرزی بر روی دام میگذارند باعث میشود این قیمت به عنوان یک شاخص بر روی قیمت دام در داخل کشور اثرگذار باشد. یا به دلیل آنکه امسال با ترسالی رو به رو بودیم و شرایط بارندگی خیلی خوب بود، عملا دامدارها نسبت به عرضه دام خود اندکی محتاطتر عمل کردند. اینها همه دست در دست هم داد و اتفاقاتی که مشاهده میکنید افتاد و اقداماتی که ما در حال انجام آن هستیم و واردات لاشه گوسفندی، گوشت منجمد و یا دام زنده انجام میدهیم برای پر کردن این کمبودهای احتمالی و کاهش عرضه دام است. این واردات اثر خود را در چند روز گذشته بر بازار گذاشته است و شاهد کاهش قیمت در سطح بازار بوده ایم.
ورناصری ادامه داد: واردات دام زنده اثر خیلی بیشتری بر قیمت خواهد گذاشت به این دلیل که با واردات دام زنده، هم قیمت دام زنده، هم قیمت لاشه و گوشت و هم قیمت آلایشات تحت تاثیر قرار خواهند گرفت. ضمن اینکه وقتی دام زنده وارد کشور میشود و در کشتارگاههای داخلی کشور کشتار میشود، ظرفیت خالی کشتارگاهها پوشش داده میشود و یک اشتغالزایی را در سیستم کشتارگاهها شاهد خواهیم بود.
مدیرعامل شرکت پشتیبانی دام و طیور در انتهای صحبتهای خود پیش بینی نمود که با واردات گسترده دام زنده در روزهای آینده، شاهد کاهش قیمت گوشت قرمز و آلایشات خواهیم بود. همچنین ورناصری در مورد قیمت گوشتهای وارداتی گفت: قیمت این گوشتها بر مبنای قیمت سازمان حمایت است و به طور متوسط مخلوط لاشه به صورت ۴۰ تا ۴۲ هزار تومان میباشد.