به گزارش آراس، غلامرضا شریعتی در آیین افتتاح پروژه پرورش میگو و ماهی با استفاده از زهاب نیشکر در خوزستان که امروز یک شنبه در خرمشهر برگزار شد، اظهار کرد: در خوزستان زهاب زیادی وجود دارد که از طرح های مختلف کشاورزی و به ویژه نیشکر به تالاب هایی که ساخته شده هدایت میشوند.
وی گفت: خروجی این آبها و EC آنها به نحوی است که می توانیم کشت جدید با آنها انجام دهیم که می تواند موجب اشتغال شده و نیز افزایش بهره وری را به دنبال داشته باشد.
استاندار خوزستان بیان کرد: در دنیا با بهره وری در مصرف آب، بحران آب را مدیریت کرده اند به این معنی که در عین حال که سطح زیرکشت و تولید را افزایش می دهند اما بهره وری از نیازهای مختلف چون آب را به سمت مطلوب تری هدایت می کنند.
وی عنوان کرد: استان خوزستان حدود 15 سال است که به دلیل کمبود منابع آبی با مشکلاتی از جمله بروز ریزگردها مواجه شده به طوریکه در مواردی زندگی مردم نیز مختل می شود. همیشه یکی از انتقاداتی که به ما وارد می شود این است که از منابع استفاده بهینه ای انجام نمی دهیم. یکی از انتقادات این بود که ما آب را برای یک کشت استفاده می کنیم و این منبع با ارزش را از دست می دهیم.
وی افزود: با اجرای طرح پرورش میگو و ماهی با استفاده از زهاب نیشکر توانسته ایم استفاده بهینه ای از منابع استان انجام دهیم. بحث استفاده از زهاب نیشکر برای ایجاد تولید و اشتغال جزء با همکاری بخش های مختلف استان و شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی محقق نمی شد.
استاندار خوزستان گفت: این زهاب ها از کنار حدود ٣٧هزار هکتار از کانون های ریزگرد در خوزستان عبورمی کنند که می توانیم با پوشش این کانون ها به وسیله زهاب های نیشکر ، از ایجاد آسیب توسط این کانون ها در استان جلوگیری کرد و به جای کانون ریزگرد ، کانونی برای اشتغال ایجاد کرد.
شریعتی گفت: استفاده بهینه از زهاب های نیشکر با ارزش ترین کار در کشور است و تا کنون چنین فعالیت با عظمتی انجام نشده است. اما انجام این کار نیازمند یک همت بلند است و کسانی که مدیریت دستگاه های بزرگ را بر عهده دارند باید برای موفقیت این طرح به ما کمک کنند.
وی گفت: از تجارب ارزشمند مدیران و همراهی ، همفکری و همیاری دانشگاه و صنعت باید در این راستا بهره برد تا بسترهای انجام این کار از دانشگاه تا توسعه نیشکر فراهم شود و اشتغالی موثر و با تعداد بالا برای جوانان این استان تولید شود.همچنین تولید ملی و بهره وری افزایش یابد. و انجام این پروژه به عنوان یک پایلوت برای کل کشور مورد استفاده قرار بگیرد.
استاندار خوزستان تصریح کرد: در عین حال ما با بهره گیری از یک برنامه مطالعاتی گسترده برای بازنگری در حوزه آب، کشاورزی و محیط زیست در خوزستان تصمیمی جدی داریم و در صدد هستیم تا پساب ها را در استان مدیریت کنیم تا خوزستان از شرایطی که طی ده سال اخیر در آن قرار گرفته خارج شده و دوباره احیا شود.
شریعتی ادامه داد: با کار بین بخشی و هماهنگی هایی که انجام گرفت، خوشبختانه توانستیم با استفاده از زهاب نیشکر محصولاتی مانند برنج، جو و ... را تولید کنیم.
وی افزود: توانسته ایم زهاب نیشکر را به منشا تولید برای استان و کشور تبدیل کنیم. در این کار دو تهدید کانون ریزگردها و زهاب نیشکر را به فرصتی برای تولید و اشتغال تبدیل خواهیم کرد.
شریعتی با بیان اینکه به دنبال آن هستیم تا از زهاب هایی که زمانی حتی در دفع آن ها با مشکل مواجه بودیم، نهایت بهره وری داشته باشیم، ادامه داد: در این زمینه تلاش های فراوانی انجام گرفته است که باید از همه این افراد که تلاش کرده اند، تشکر کرد.
وی خاطرنشان کرد: به همه کسانی که در این راستا گام برداشته اند تاکید می کنم همین مسیر را ادامه دهند تا شرایط مناسبی در بحث بهره وری از منابع در استان به وجود آید.
انتهای پیام/