کد خبر: ۲۵۴۷۷
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۴ - ۰۲ بهمن ۱۳۹۶
شریفی :به همین منظور برای پیشگیری از سرطان ها ، بیماری های قلب و عروق و دیابت و بالاخره افزایش طول عمر ، تغذیه مناسب در دستور کار سیستم های بهداشتی سلامت کشورها قرار گرفته است
 دبیر شورای سلامت و امنیت غذایی شهرستان اهواز: شایع ترین علت ضعف سیستم ایمنی سوءتغذیه است

دهمین جلسه شورای سلامت و امنیت غذایی شهرستان اهواز با حضور دستگاه های عضو شورا در محل فرمانداری اهواز برگزار شد. 

در این نشست  که با حضور مهندس حیاوی اهوازی معاون سیاسی فرمانداری برگزار گردید، مهندس مهرداد شریفی رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز و دبیر جلسه ضمن برشمردن اهمیت موضوعات مورد بحث در دستور کار جلسه و همچنین تأکید بر حضور اعضاء مصوب شده در آیین نامه شورای سلامت  به صورت مستمر در جلسات شورای سلامت، به بیان اهم مشکلات موجود در شهرستان پرداخت و با توجه به هفته بسیج ملی تغذیه سالم در تعریف غذای سالم گفت : غذای سالم یا ایمن ، غذایی است که از مواد اولیه سالم و ایمن تهیه شده باشد. به عبارتی ، غذای سالم عاری از مواد زیانبخش و مضر و متشکل از اجزای مفید برای سلامت مصرف کنندگان است .

 شریفی افزود:مراحل تهیه غذا شامل فرآوری ، توزیع و مصرف به صورت یک زنجیره درهم تنیده است و چنانچه هر یک از این اجزاء دچار نقص یا کمبود شود ، دیگر قسمت ها نیز از آن متاثر خواهند شد و به طور کلی سلامت نهایی غذا مستلزم تامین سلامت همه این اجزاست، البته ویژگی های دیگری نیز برای غذای سالم در نظر گرفته می شود، از جمله این که حتی الامکان به حالت طبیعی و کامل نزدیک تر بوده ، تحت حداقل پردازش قرار گرفته، مواد مغذی و فیبر موجود در آنها حذف نشده و فاقد افزودنی های سنتتیک است.

دبیر شورای سلامت و امنیت غذایی شهرستان اهواز  همچنین در خصوص تاثیر غذا بر سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از بیماری ها گفت:به طور کلی غذا و تغذیه نقش مهمی در تقویت یا تضعیف سیستم ایمنی بدن دارند. و شایع ترین علت ضعف سیستم ایمنی سوءتغذیه است که ممکن است ناشی از کمبود پروتئین ها، ویتامین ها و املاح یا انرژی باشد و در اثر افزایش دریافت انرژی و چاقی صورت گیرد. به عنوان مثال ماهی ها به عنوان منابع مهم اسید چرب امگا 3 در تعدیل سیستم ایمنی نقش مهمی دارند. 

رییس مرکز بهداشت غرب اهواز ادامه داد : برخی بزرگان می گویند ما برآیند آنچه می خوریم هستیم .به عبارتی این که چه می خوریم ، چگونه و چه مقدار می خوریم بر سلامت جسم و روان ما تاثیر بسزایی دارد.  

شریفی ادامه داد: امروزه ارتباط بیش خوردن و چاقی با بیماری های قلبی عروقی ، دیابت ، سرطان ها ، بیماری های مفصلی مثل آرتروز ، بیماری های کیسه صفرا ، نقرس و غیره کاملا اثبات شده و نگرانی دست اندرکاران سلامت جوامع امروز ، نه بیماری های واگیر و عفونی بلکه بیماری های غیرواگیر هستند که اکثریت قریب به اتفاق آنها با عادات غذایی مرتبطند. 

وی یادآور شد:به همین منظور برای پیشگیری از سرطان ها ، بیماری های قلب و عروق و دیابت و بالاخره افزایش طول عمر ، تغذیه مناسب در دستور کار سیستم های بهداشتی سلامت کشورها قرار گرفته است
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: