کد خبر: ۲۲۷۷۹
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۸ - ۱۴ شهريور ۱۳۹۶
سخنگوی دولت با اعلام اینکه مواضع رییس جمهور در مساله حصر صریح، شفاف و قاطعانه در شورای عالی امنیت ملی اعلام شد از دبیر شورا تقاضا کرد در این مساله اطلاع رسانی کند.
محمدباقر نوبخت در نشست خبری هفتگی خود درباره مصوبه شورای عالی امنیت ملی در خصوص ادامه حصر، اظهار کرد: مواضع رییس‌جمهور در جلسه این شورا صریح، شفاف و شجاعانه بود اما اجازه بدهیم چون مباحث جنس امنیتی دارد توسط دبیر شورای عالی امنیت ملی بیان شود.

به گزارش آراس، وی در ادامه افزود: موضوع حصر به تصمیم شورای عالی امنیت ملی در دوره پیش از دولت آقای روحانی مربوط می‌شود. موضوع حصر باید حل شود و اجازه بدهید با روش منطقی خود این موضوع دنبال شود. همه می‌دانید ما چه موضعی نسبت به این مباحث داریم اما بگذارید حل این مساله از طریق مسیر خود پیش برود. جایگاه رفیع رهبری برای ما محترم و امنیت کشور برای ما مهم است. ما باید بتوانیم زمینه‌ای فراهم کنیم که این مشکل حل شود. توصیه من هم این است که اطلاع‌رسانی در این موضوع را به دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی واگذار کنیم.

سخنگوی دولت: مشکل حصر باید حل شود/درخواست از دبیر شورای امنیت ملی

نوبخت در پاسخ به اینکه القا می‌شود  رییس‌جمهور هم موافق ادامه حصر است، اظهار کرد: درست است که رییس‌جمهور، رییس شورای عالی امنیت ملی است اما جایگاه این ریاست با جایگاه ریاست بر هیات وزیران فرق می‌کند. در شورای عالی امنیت ملی غیر از اعضای دولت، فرماندهان ارتش و سپاهان و روسای سایر قوا هم حضور دارند بنابراین این جایگاه با جایگاه رییس هیات دولت متفاوت است. همه از نظر قاطع رییس‌جمهور در مورد حصر آگاه هستند و من هم به مواضع باصلابت رییس‌جمهور که با استدلال و رعایت همه جوانب به منافع ملی مطرح شد افتخار می‌کنم. حل این مساله به اجماع‌سازی و تعدیل کردن نظرات سایر اعضا هم نیازمند است، زیرا غیر از اعضای دولت، شورای عالی امنیت ملی اعضای دیگری هم دارد.

سخنگوی دولت در ادامه با اشاره به مصوبات اخیر شورای اقتصاد درباره جذب سرمایه خارجی، گفت: در سال جاری پنج میلیارد دلار در بخش نفت و هشت میلیارد دلار هم توسط کشور کره سرمایه‌گذاری انجام شد. دیروز شورای اقتصاد مجوز سرمایه‌گذاری برای بیمارستان 723 تختخوابی تبریز را به مبلغ  203 میلیون یورو، بیمارستان 1374 تختی نمازی شیراز را به مبلغ 406 میلیون و 550 هزار یورو و بیمارستان هزار تختی شهید رجایی تهران را بهمبلغ 415 میلیون یورو  صادر کرد، این سرمایه‌گذاری توسط اگزین بانک کره انجام می‌شود.

وی در ادامه افزود:  برای تامین آب فاضلاب خوزستان شورای اقتصاد تصویب کرد که 200 میلیون یورو از طریق بانک‌های اروپایی جذب سرمایه انجام شود. طرف خارجی هم آماده است تا سرمایه‌گذاری را برای آبرسانی به دشت ایذه و باغملک انجام دهد. طرح‌های دیگری هم برای سرمایه‌گذاری در استان خوزستان وجود دارد که در جلسه بعدی شورای اقتصاد بررسی می‌شود.

نوبخت در ادامه با اشاره به اینکه تا تاریخ 13 شهریور حدود هشت میلیون و 834 هزار تن گندم به مبلغ 11 هزار و 546 میلیارد تومان خریداری شده است، گفت: هفت هزار و 580 میلیارد تومان تاکنون به کشاورزان پرداخته شده و مابقی در دست پرداخت است. همچنین امسال تاکنون به 720 واحد تولیدی تسهیلاتی به مبلغ 785 میلیارد تومان پرداخت شده که این رقم تا پایان سال به 20 هزار میلیارد تومان می‌رسد. از اول امسال تاکنون نیز 54 هزار و 617 تاکسی فرسوده جایگزین شده است.

به گفته سخنگوی دولت، در سه ماهه اول امسال 920 هزار نفر جدید وارد بازار کار شده‌اند که دولت برای 703 هزار نفر شغل فراهم کرده است.

وی در پاسخ به این پرسش که موضع دولت در مورد تخفیف مجازات اعدام قاچاقچیان چیست، گفت: این موضوع لایحه نیست که ما نظر بدهیم، بلکه طرحی است که توسط نمایندگان مجلس تهیه شده است اما عقل جمعی مجلس می‌تواند نواقص این طرح را رفع کرده یا اصلا آن را مردود کند و در نهایت هم شورای نگهبان باید نظر نهایی را بدهد بنابراین ما نباید نگران آثار سوء این طرح باشیم چون برای تصویب باید از چند فیلتر بگذرد.

نوبخت در مورد اعلام لیست اموال اعضای هیات دولت، خاطرنشان کرد: مرسوم است بعد از اینکه وزرا شروع به کار می‌کنند فرم‌های اعلام میزان اموال و دارایی‌های خود و خانواده‌هایشان را اعلام کنند که حتما در حال اجراست. ما در روزهای نخست  دولت اول  هر چه داشتیم را اعلام کردیم و اگر در این زمینه موردی باشد قوه قضاییه پیگیری می‌کند.

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی در مورد سفر رییس‌جمهور به نیویورک برای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل، اظهار کرد: معمولا این سفر در هفته پایانی شهریور انجام می‌شود که فراهم کردن مقدمات آن در حال انجام است اما پس از اینکه رییس‌جمهور نظر قطعی خود را برای انجام این سفر اعلام کرد اطلاع‌رسانی را انجام می‌دهیم.

وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد انتقادات برخی اصلاح‌طلبان نسبت به گفتگوی رییس‌جمهور، گفت: رییس‌جمهور بیانات گسترده و متنوعی داشتند که من به عنوان یک شهروند از این گفته‌ها بهره‌مند شدم. کم و بیش افراد مختلفی را که می‌دیدم همین برداشت و احساس من را داشتند. نمی‌دانم دوستان چه توقعاتی داشتند که در این گفت‌وگو برطرف نشد. رییس‌جمهور وعده‌هایی داده و مقید است که آنها را انجام دهد و من شهادت می‌دهم رییس‌جمهور برای تحقق تعهدات خود به مردم تلاش بسیار زیادی می‌کند.

نوبخت در پاسخ به این پرسش که چرا هنوز برخی بانک‌های بزرگ با بانک‌های ما همکاری نمی‌کنند، تصریح کرد: در پنج- شش ماه گذشته اعداد قابل توجهی  سرمایه‌گذاری در کشور انجام شده و در این زمینه جهش قابل توجهی داشتیم اما عوامل مختلفی از جمله تقلیل بدهی بانک‌ها یا شفاف شدن صورت‌های مالی آنها در همکاری بانک‌های بزرگ با بانک‌های ما موثر است. اگر تحریمی هم در کار نبود بانک‌های بزرگ توانمندی‌ها و شرایط بانک‌های ما را در نظر می‌گرفتند البته تهدیدات آمریکا هم وجود دارد اما این تهدیدات رنگی ندارد و امروز اروپا در اجرای برجام نظر مخالفی با آمریکا دارد. ممکن است برخی بانک‌ها با ما کار نکنند و این هم قابل کتمان نیست اما گشایش‌های مختلفی بعد از برجام انجام شده و ما اکنون با دنیا در ارتباط هستیم با این وجود باید توقعات و انتظارات خود را به رخ طرف مقابل بکشیم که البته بیان اینها وسیله‌ای در داخل کشور می‌شود که تیتر روزنامه کنند که دولت از طرف مقابل برجام طلبکار است ولی برای ما منافع ملی اهمیت دارد.

سخنگوی دولت در خصوص برنامه دولت برای واردات خودروهای خارجی، افزود: در دو سال متوالی تراز تجاری غیرنفتی کشور مثبت بود اما میزان واردات در چند ماهه اول امسال بالا رفته است بنابراین باید محدودیت‌هایی برای واردات انجام شود که من از وزیر صنعت می‌خواهم درباره چگونگی ایجاد تعادل در صادرات و واردات اطلاع‌رسانی داشته باشد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا بدهی‌های خارجی ایران پس از برجام افزایش یافته است، اظهار کرد: من الان آمار دقیقی ندارم اما باید بین تعهدات و بدهی‌ها تفاوت قائل شویم. بانک مرکزی میزان تعهدات بالقوه، بالفعل یا بدهی‌های سررسید شده را به تفکیک اعلام می‌کند ولی ما اصرار داریم تعهدات خارجی خود را زودتر از سررسید خود پرداخت کنیم تا اعتبار جهانی خود را افزایش دهیم.

خبرنگاری در ادامه با اشاره به کشته شدن دو کولبر در روز گذشته توسط هنگ مرزی پرسید که چرا برنامه دولت برای ساماندهی کولبران اجرا نمی‌شود که نوبخت در پاسخ، گفت: در دولت در این خصوص مصوبه‌ای داشتیم و وزارت کشور هم برنامه خوبی ارائه کرد. من الان اطلاع دقیقی در این مورد خاص ندارم اما موضوع را پیگیری خواهم کرد.

نوبخت در مورد حضور شهردار تهران در جلسات هیات دولت نیز گفت: آقای نجفی از فردا به دولت دعوت می‌شود فضای مثبت‌تری با حضور شهردار تهران در جلسات هیات دولت فراهم می‌شود که در سایه تعامل کارها بهتر پیش می‌رود. پیش از این انتقاد می‌شد که دولت بودجه شهرداری تهران را نمی‌دهد در حالیکه به همان میزانی که به سایر دستگاه‌ها بودجه دادیم به شهرداری هم پرداخت کردیم.

در ادامه این نشست خبرنگاری در مورد برنامه‌های دولت برای کاهش آسیب‌های اجتماعی و ریشه‌کن کردن فقر مطلق پرسید که نوبخت در پاسخ با اشاره به اینکه اطلاع‌رسانی از جلسات بررسی آسیب‌های اجتماعی در محضر رهبر انقلاب توسط دفتر خود ایشان اعلام می‌شود گفت: اما دولت با اطلاع از رهنمودهای رهبری پیگیر مصوبات این جلسات است، ما برای رفع فقر مطلق هم برنامه داریم و سازمان برنامه و بودجه، برنامه خود را ارائه کرده است. در دولت هم دانش و هم اراده برای از بین بردن این مساله وجود دارد.

وی در مورد زمان معرفی وزیر علوم و نیرو، بیان کرد: این دو وزیر در مهرماه معرفی می‌شوند.

سخنگوی دولت در مورد اظهارنظر اژه‌ای درباره صدور کیفرخواست برای 20 نفر در موضوع حقوق‌های نامتعارف، افزود: ما در دولت پرونده‌ای در این زمینه نداریم زیرا پس از مشخص شدن این موضوع ما عذرخواهی کرده و در شورای حقوق و دستمزد سقف حقوق مدیران را معین کردیم. دیوان محاسبات هم گزارش داد که حقوق‌های نامتعارف بازگردانده شده است حالا باید منتظر باشیم که ببینیم در قوه قضاییه کیفرخواست‌ها آیا منجر به رای قطعی می‌شود یا خیر و در این زمینه قوه قضاییه می‌داند. از نظر ما این بحث در دولت تمام شده است و ما تمام اطلاعات در این زمینه را ارائه کردیم.

وی درباره اظهارنظر نماینده‌ای که گفته بود دولت تمام سهمیه 11 هزار میلیارد تومان را از خزانه برای پرداخت یارانه‌ها تا این مقطع استفاده کرده است، اظهار کرد: بخشی از یارانه‌ها باید توسط شرکت پالایش و پخش و شرکت گاز به خزانه ریخته شود و سپس از خزانه به حساب سازمان هدفمندی یارانه برود که در این زمینه اختلاف حسابی بین این دو شرکت با سازمان هدفمندی پیش آمده است زیرا وقتی این شرکت پخش و پالایش سهمیه خود را به خزانه ریخت، سازمان مالیات سهم مالیات خود را از شرکت پخش و پالایش گرفت. ما برای رفع این مشکل آیین‌نامه‌ای تهیه کردیم که پولی که بابت پرداخت یارانه به خزانه ریخته می‌شود اول باید به سازمان هدفمندی داده شود.

نوبخت با اشاره به اینکه سازمان هدفمندی می‌گوید اقدام سازمان مالیات ربطی به سازمان هدفمندی ندارد و شرکت پخش و پالایش باید تمام سهمیه خود را به خزانه بدهد، تصریح کرد: ما با این حال از پرداخت یارانه‌ها عقب نیستیم و سر موقع یارانه‌ها را پرداخت می‌کنیم اما عملا با این اختلاف حسابی که پیش آمده از 11 هزار میلیارد تومان فقط پنج هزار میلیارد تومان از خزانه دریافت کرده‌ایم.

در ادامه خبرنگاری با اشاره به تجمع بازنشستگان ارتش در مقابل ساختمان کوثر ریاست جمهوری و تقاضا برای اجرای قانون همسان‌سازی حقوق بازنشستگان پرسید که برنامه دولت در این زمینه چیست که نوبخت در پاسخ گفت: ما این قانون را تهیه کرده و به مجلس فرستادیم. دو سال قبل 12 درصد میزان حقوق بازنشستگان را افزایش دادیم و بازنشستگانی که زیر دو میلیون تومان دریافتی داشتند را 20 درصد افزایش دادیم. ما قانون همسان‌سازی را به مجلس بردیم تا در طول برنامه ششم اجرا شود و سه هزار و 600 میلیارد تومان نیز علاوه بر افزایش 10 درصدی حقوق بازنشستگان، برای اجرای قانون همسان‌سازی هزینه کردیم. مطالبه بازنشستگان اجرای این قانون در زمان کوتاه است، ولی این در توان ما نیست زیرا منابع ما محدود بوده و درآمد دولت نیز نصف شده است ولی ما به فکر بازنشستگان هستیم و آنها هم از نیت ما خبر دارند.  

سخنگوی دولت درباره سیاست دولت در مورد قیمت ارز نیز تصریح کرد: در برابر نگاه‌های حداکثری و حداقلی درباره قیمت ارز، سیاست دولت مدیریت کردن نرخ ارز شناور بوده و ما با افزایش غیرمتعارف قیمت ارز موافق نیستیم الان هم نرخ ارز نوسان زیادی ندارد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا نرخ خرید محصولات کشاورزی امسال افزایش می‌یابد، افزود: امسال افزایش قیمت نداریم زیرا سال گذشته به صورت چشمگیری قیمت‌ها را افزایش دادیم مثلا قیمت گندم را سه چهار برابر کردیم که البته خوشحالیم که انگیزه کافی برای کشت گندم را در کشاورزان ایجاد کردیم.

نوبخت در ادامه در مورد مطرح شدن مساله اشتغال فرزندان مسئولان و این شایعه که دولت به نمایندگان مجلس در این باره وعده داده است، خاطرنشان کرد: به جای این اظهارنظراها باید هر موردی که در این زمینه وجود دارد را اعلام کنند که مثلا فرزند کدام مسئول چه مسئولیتی را گرفته است. ما این موارد را اتهام‌زنی می‌دانیم البته اگر فرزند مسئولی شایستگی داشته باشد نباید شغلی داشته باشد؟ ارتباط اشتغال فرزندان مسئولان با سهمیه‌بندی برای آنها و وعده دولت به نمایندگان در این زمینه یک ظلم است.

وی در پاسخ به این پرسش که استاندار زن در دولت دوازدهم خواهیم داشت، گفت: من نمی‌دانم اما زنان توانمند و شایسته‌ای داریم که اگر وزیر نشدند معاون وزیر خواهند شد. من قصد دعوا ندارم اما می‌دانم رییس‌جمهور برای انتخاب وزیر زن چه کشید. اگر روزی پیش بیاید می‌گویم چه موانعی برای انتخاب وزیر زن وجود داشت. همان مراکزی که این مطالبات را مطرح کردند، مانع انتخاب زنان شدند اما ما موظف و علاقه‌مندیم از توانمندی زنان شایسته استفاده کنیم.

سخنگوی دولت در مورد برنامه دولت برای تهیه اوراق قرضه بین‌المللی، تصریح کرد: ما مجوز قانونی داریم اما فعلا برنامه‌ای برای استفاده از این روش نداریم.

از نوبخت در مورد آثار کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی و اثر آن بر افزایش قیمت سکه سوال شد که او در پاسخ گفت: از شنبه این هفته این دستورالعمل اجرایی شد و با کمی زمان آثار این تصمیم که یک مطالبه عمومی است دیده می‌شود. ممکن است در یک دوره افزایش قیمت‌هایی هم داشته باشیم اما قیمت‌ها متعادل خواهد شد.

وی در مورد ارتباط دولت با علما و مراجع، خاطرنشان کرد: ما نیازمند  رهنمودها و راهنمایی‌ها و البته دعای خیر مراجع محترم هستیم. اخیرا هم رییس دفتر رییس‌جمهور و وزیر فرهنگ  در قم با مراجع دیدار کردند که این دیدارها به صورت مستمر انجام خواهد شد.

نوبخت در پاسخ به این پرسش که چه اقداماتی برای تحقق وعده‌های دولت به کسبه پلاسکو انجام شده است، تصریح کرد: در این زمینه مصوباتی داشتیم و مقرر شد وزارت تعاون اقداماتی انجام دهد که از آقای ربیعی سوال می‌کنم که اگر اقداماتی ناتمام مانده، آنها را انجام دهند.

نوبخت در مورد صرفه‌جویی در هزینه‌های جاری دستگاه‌های مختلف، گفت: در برنامه ششم هشت مصداق برای صرفه‌جویی از طریق روش‌های مختلف در بودجه وجود دارد و هر چه دستگاه‌ها در هزینه‌های جاری خود صرفه‌جویی کنند می‌توانند در طرح‌های عمرانی از آن استفاده کنند. ما دنبال کاهش حقوق کسی نیستیم اما معتقدیم صرفه‌جویی قابل تحقق است. می‌دانیم دوران انتقاد به سازمان برنامه و بودجه فرا می‌رسد و این انتقادات زیاد خواهد بود چون می‌خواهیم صرفه‌جویی کرده و نظم‌بخشی کنیم. کاهش هزینه‌های جاری، کاهش سهم نفت و افزایش سهم مالیات در سیاست‌های اقتصاد مقاومتی هم وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه ما باید وارد شویم تا اصلاح نظام اداری بالاخره انجام شود، تصریح کرد: ما اصلاح نظام اداری و اقتصادی را آغاز می‌کنیم که البته ممکن است در کوتاه مدت مورد شماتت قرار بگیریم اما در بلندمدت و از آیندگان امتیاز مثبتی خواهیم گرفتیم.

سخنگوی دولت در مورد امکان افزایش حقوق معلمان و اساتید دانشگاه‌ها، اظهار کرد: در سال گذشته متوسط حقوق معلمان بیش از دو برابر شد ولی می‌دانیم این میزان کافی نیست و بر ما فرض است در حد توان خود به فرهنگیان کمک کنیم اما افزایش حقوق فرهنگیان بستگی به توان مالی ما دارد. منابع ما محدود است اما رویکرد دولت افزایش حقوق فرهنگیان است که عملکرد ما در دولت یازدهم هم همین امر را اثبات کرد ولی بیش از این نمی‌توانیم این حقوق را افزایش دهیم. ما به جایگاه این عزیزان احترام می‌گذاریم و هر چه در توان‌مان باشد انجام می‌دهیم اما ما هم در منابع خود محدودیت‌های داریم. امیدواریم با صرفه‌جویی منطقی به گونه‌ای عمل شود که مساله کمبود بودجه تا حدودی رفع شود. ما باید حساب و کتاب دقیق بودجه دستگاه‌ها را مشخص کرده و اصلاحات بودجه را انجام دهیم. می‌دانیم با این اقدام از ما به رییس‌جمهور شکایت می‌کنند یا نمایندگان را تحریک می‌کنند ولی ما باید دنبال صرفه‌جویی و نظم بخشی به نظام بودجه‌ای خود باشیم.

وی در پایان در پاسخ به این پرسش که آیا قرار است برچسب قیمت مصرف از روی کالاها برداشته شود، اظهار کرد: این تصمیم برای چند قلم کالای بهداشتی بود زیرا طبق قانون باید کالاها برچسب قیمت مصرف داشته باشند. از وزیر صنعت می‌خواهم در این زمینه پاسخگو بوده و اطلاعات کافی را اعلام کند.

منبع: ایسنا
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: