به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز؛ دکتر شکراله سلمان زاده معاون بهداشت دانشگاه و رئیس مرکز بهداشت استان از معرفی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز به عنوان دانشگاه برگزیده و پیشرو در اجرای قانون جامع کنترل دخانیات در کشور خبر داد و گفت: همایش روز جهانی بدون دخانیات روز چهارشنبه مورخ 14 تیرماه 96 در تالار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار گردید.
وی بیان داشت: در این همایش دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز به عنوان دانشگاه برگزیده و پیشرو در اجرای قانون جامع کنترل دخانیات در کشور معرفی و توسط دکتر هاشمی وزیر بهداشت از دکتر اسماعیل ایدنی رئیس دانشگاه با اهدا لوح تقدیر قدردانی به عمل آمد.
سلمان زاده تصریح کرد: در اجرای اصل 123 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات در قالب 20 ماده و 7 تبصره تصویب و ابلاغ گردیده و تشکیل ستاد کشوری کنترل و مبارزه با دخانیات، ممنوعیت تبلیغات محصولات دخانی، نظارت بر واردات، درج پیام های بهداشتی و مضرات دخانیات روی بسته بندی محصولات دخانی، ممنوعیت استفاده از تعابیر گمراه کننده، ممنوعیت توزیع فرآورده های دخانی توسط افراد فاقد پروانه فروش، افزایش مالیات بر تولیدات دخانی، ممنوعیت فروش دخانیات به افراد زیر 18 سال، ممنوعیت مصرف دخانیات در اماکن عمومی و ارائه رایگان خدمات مشاوره ای ترک دخانیات از مهمترین موارد ذکر شده در این قانون هستند.
رئیس مرکز بهداشت استان به مهمترین اقدامات دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز به عنوان دبیرخانه استانی کنترل دخانیات در این زمینه اشاره نموده و افزود: تشکیل مستمر کمیته استانی کنترل دخانیات با محوریت استانداری، تعریف برنامه و شرح وظایف دستگاه های مرتبط در خصوص کنترل عرضه دخانیات به ویژه قلیان، آموزش، اطلاع رسانی و فرهنگ سازی، اقدامات نظارتی و راه اندازی کلینیک های ترک اعتیاد از جمله این اقدامات بوده است. به نحوی که در حال حاضر 16 کلینیک فعال ترک دخانیات در شهرستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تجهیز و راه اندازی گردیده است. در این کلینیک ها خدمات بر اساس روش های استاندارد سازمان جهانی بهداشت ارائه و همزمان با آموزش و مشاوره های روانشناسی درمان دارویی نیز بصورت رایگان برای مراجعین انجام می گیرد.
وی سپس به تشریح برخی از اقدامات نظارتی دانشگاه در اجرای قانون جامع کنترل دخانیات پرداخته و ادامه داد: بازرسین مراکز بهداشت بطور مستمر در حال بازرسی بوده در صورت مشاهده مصادیق تخلف از مواد قانون جامع کنترل دخانیات مراتب را به مقامات قضایی ارجاع و با متخلفین مطابق قانون برخورد می گردد. در این راستا در سال 95 با همکاری دستگاه های ذیربط از جمله شهرداری ها و اماکن نیروی انتظامی بالغ بر 18000 جام قلیان جمع آوری و امحا گردیده و بیش از 800 پرونده قضایی در خصوص تخلفات عرضه مصرف مواد دخانی تشکیل بیش از 300 واحد متخلف پملپ گردیده است.