کد خبر: ۲۱۴۶۹
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۹ - ۱۰ تير ۱۳۹۶
معاون بانک مرکزی با بیان اینکه در دوره جدید فعالیت، مشکلات را پنهان نمی‌کنیم، گفت: عرضه و تقاضا باید نرخ سود را تعیین کند.
به گزارش آراس: پیمان قربانی در بخش دوم همایش سیاستهای پولی و بانکی با تاکید بر ضرورت برخورداری نظام بانکی از نظام پولی کارآمد گفت: تجربه نشان داده که در ایران وقتی قیمت نفت بالا می رفته، درآمد دولت نیز افزایش می یافته است که سیاست پولی انبساطی را به دنبال داشته است؛ از طرفی وقتی درآمدهای کشور ناشی از افت قیمت نفت کاهش می یابد، سیاست مالی ما باز هم به شکلی می شود که از مخارج کاسته می شود و بودجه های عمرانی کاهش می یابد.

معاون بانک مرکزی افزود: سلطه مالی بانک مرکزی هم در دوره رکود و هم در دوره رونق در اقتصاد وجود داشته است؛ در این میان یکی از راهکارها برای رفع این مشکل ایجاد بازار بدهی است و حسن این کار این است یک مکانسیم تعدیل خودکار در بازار ایجاد می کند؛ البته اگر از بازار بدهی غیرهماهنگ با بازار پولی باشد، اثر نخواهد داشت که نظیر آن را سال گذشته شاهد بودیم به شکلی که بانک ها را از رعایت نرخ سودهای مصوب بازداشت ضمن اینکه نرخ بازار بین بانکی را نیز تحت تاثیر قرار داد.

وی تصریح کرد: عرضه اوراق بدهی دولت سبب شد تا بانک ها به خرید این اوراق ورود کنند که نرخ سود را نظام پولی تحت تاثیر قرار داد؛ در این میان صندوق کارکرد بین نسلی دارد در حالی که حساب ذخیره ارزی برای کسری بودجه کاربرد دارد.

به گفته قربانی، در چند سال گذشته که صندوق توسعه ملی ایجاد شده بود، کارکرد حساب ذخیره ارزی را تحت تاثیر قرار داده بود که این مشکل در برنامه ششم حل شد؛ حتما باید سیاست ضدتورمی را حل کنیم و در کنار آن برنامه جامع اصلاح مالی در کشور را دنبال کنیم.

معاون اقتصادی بانک مرکزی با بیان اینکه بانک مرکزی در دوره جدید سعی نمی کند مشکلات را زیر قالی پنهان کند، گفت: البته تلاش داریم آنها را مطرح و حل آن را پیگیری می کند؛ البته رایزنی با موسسات بین المللی برای اصلاح نظام بانکی نیز آغاز شده است و این برنامه با جدیت در بانک مرکزی پیگیری می شود.

وی درباره نرخ سودهای بانکی گفت: تا سال ۹۲ نرخ سودها در شرایط سرکوب مالی قرار داشتند و از سال ۹۲ به بعد مشکل تنگنای اعتباری کار را خراب کرد. زمانی می توانیم رشد اقتصادی و پویایی داشته باشیم که سیاست های پولی و اقدامات احتیاطی صحیحی پیاده شود.

قربانی اظهار داشت: اینکه می گویند باید  عرضه و تقاضا نرخ سود را تعیین کند، درست نیست و نباید بانک ها را رها کرد زیرا ادامه مسیر فعلی چرخه باطل فعلی که از ترازنامه بانک ها ناشی می شود، را تشدید می کند.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: