مهندس مهرداد شریفی، رئیس مرکزبهداشت غرب اهواز، از پلمپ 10 واحد نانوایی به دلیل استفاده از جوش شیرین در تولید نان خبر داد و گفت: طی بازدیدهای انجام شده از نانواییها توسط کارشناسان بهداشت محیط، انجام نمونه برداری از نان و همچنین براساس گزارش آزمایشگاه اداره غله و بازرگانی و نیز آزمایشگاه معاونت غذا و دارو، مصرف جوش شیرین در عمل آوری پخت نان در 15واحد نانوایی اثبات گردید.
وی ادامه داد: از این رو پس ارجاع پرونده های متخلفان به مرجع قضایی، اقدام شد و با همکاری اماکن نیروی انتظامی، 10 واحد نانوایی پلمپ و 5 واحد دیگر، جمع آوری گردید.
ریئس مرکز بهداشت غرب اهواز، خاطر نشان کرد: استفاده از جوش شیرین در نان، باعث بروز مواردی از جمله: اختلال در جذب آهن و بروز کم خونی، پوکی استخوان، بیماریهای قلب و عروق، اختلال در فعالیتهای آنزیمهای گوارش، هضم و جذب مواد غذایی، افزایش اسیدیته معده و بیمارهای رودهای میشود.
شریفی ضمن بیان این موضوع که جوش شیرین از عطر و طعم نان میکاهد و باعث فطیر شدن آن می شود، افزود: جوش شیرین، واکنشهای مفید خمیر را مهار میکند، PH را افزایش و اسیدهای آلی نان را کاهش میدهد.
وی تصریح کرد: بند ۵ ماده ۱ قانون مواد خوراکی و آشامیدنی و بهداشتی، بکار بردن رنگها، اسانسها و سایر مواد اضافی غیر مجاز در مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی یا بهداشتی و یا لوازم بازی کودکان جرم محسوب می شود و مستلزم مجازات خواهد بود.
همچنین کرمیان مسئول واحد بهداشت محیط مرکز بهداشت غرب اهواز، به شهروندان توصیه کرد: از خرید مواد غذایی از واحدهای صنفی که مورد تایید مراجع بهداشتی نیست، خودداری نمایند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در اصناف مواد غذایی بویژه اصناف حساس مثل: رستورانها، نانوایی، قنادیها، فست فودها و نان فانتزی و... مراتب را به سامانه 190 اطلاع دهند.