آراس:
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران با بیان اینکه متاسفانه به طرح تعادلبخشی آب که برای کشور بسیار حیاتی است بیمهری شده و علیرغم تامین اعتبار سال گذشته یک ریال هم تخصیص نیافت، گفت: طرح جامع تامین آب شرب تهران برای افق سال 1410 امسال رونمایی میشود.
محمدرضا بختیاری با اشاره به اینکه طرح تحولبخشی آب جزو اولویتهای بخش آب است، گفت: برای طرح تحول بخشی منابع آب زیرزمینی سال گذشته 400 میلیارد تومان اعتبار پیشبینی شد که سهمیه تهران 16 میلیارد تومان بود،اما متاسفانه در سال گذشته حتی یک ریال هم به این طرح تخصیص پیدا نکرد.
وی با بیان اینکه اگرچه طرح تحول بخشی منابع آب زیرزمینی موضوع جدیدی است اما ضرورت بسیاری دارد، گفت: شرکت آب منطقه تهران علیرغم عدم تخصیص اعتبار از سوی دولت از منابع مالی خود توانست سال گذشته 914 حلقه چاه غیرمجاز که 44 میلیون متر مکعب آب بیرویه استفاده میشد را تثبیت کند.
به گفته وی در سال 94 از 250 میلیون متر مکعب آب غیرمجاز در سال 94 این عدد در سال 95 به 210 میلیون متر مکعب رسید که از کاهش 40 میلیون متر مکعبی غیر ضروری برداشت منابع آب زیرزمینی حکایت دارد.
بختیاری از تدوین و اجرای طرح جامع تامین آب شرب استان تهران در سال جاری خبر داد و گفت: این طرح جزو اولویتهای ما برای افق سال 1410 است، بنابراین این طرح در سال جاری به نتیجه خواهد رسید و به نوعی رونمایی خواهد رسید.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران اضافه کرد: طرح جامع تامین آب شرب استان تهران که برای افق 1410 برنامهریزی شده است در حقیقت میزان سرانه مصرف هر شهروند با توجه به رشد جمعیت را پیشبینی خواهد کرد؛ بنابراین در افق 1410 بخشی از مصرف آب از طریق منابع آب جدید و بخشی هم از صرفهجویی در بالا بردن راندمان و همچنین کاهش پرت آب تامین خواهد شد.
بختیاری ادامه داد: سرانه مصرف آب تهرانیها اگرچه 260 لیتر در شبانهروز است اما تهرانیها بالای 300 لیتر در شبانهروز استفاده میکنند، بنابراین هدف از اجرای این طرح کاهش مصرف آب متناسب با وضعیت منابع آبی استان است.
وی همچنین با اشاره به اینکه مشکل فرار آب در سد لار نیز چارهجویی شده است گفت: سالانه 250 میلیون متر مکعب از سد لار که تامین کننده آب شرب تهران است فرار آب صورت میگیرد که بخش زیادی از آن به دریا میریزد و غیرقابل استفاده است. بنابراین مطالعات مقدماتی این طرح به پایان رسیده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران افزود: فرار آب از سد لار در سطح دنیا رتبه نخست را دارد بنابراین تلاش ما این است تا آبی که از این سد به نام فرار آب مطرح است از طریق یک تونل به نیروگاههای کلان واریز شود.
وی با اشاره به اینکه امکان ترمیم این سد وجود ندارد گفت: بهترین روش انتقال آب از طریق تونل از پلور به نیروگاه کلان است.
به گفته وی اعتباری که برای این طرح پیشبینی شده حدود 600 تا 700 میلیارد تومان است.
بختیاری با انتقاد از اینکه نباید یک طرفه به انتقاد از سدسازی پرداخت گت: طی چند ماه گذشته سیلابهای فراوانی در کشور رخ داده است، بنابراین اگر این سدها نبودند خدا میداند چه ویرانیهایی رخ میداد. البته باید برخی اشتباهات را نیز در سدسازی قبول کرد. اما سدهای موجود در کشور بیش از 40 میلیارد متر مکعب آب در خود ذخیره کردهاند.
وی در خصوص اینکه قیمت آب باید به سمت قیمت تمام شده نزدیک شود، گفت: در برخی از صنایع در حال حاضر قیمت تمام شده آب دریافت میشود اما متاسفانه سهم مصرف آب در صنایع در کشور تنها دو درصد است در حالی که در تمام دنیا و کشورهای پیشرفته این عدد بالای 20 درصد است.
بختیاری با انتقاد از ارزان بودن قیمت آب به خصوص در بخش کشاورزی گفت: وقتی کالایی ارزان باشد قطعا مصرف آن نیز افزایش مییابد، بنابراین در حال کار کردن روی این موضوع هستیم که قیمت آب در بخش کشاورزی نیز به سمت واقعی شدن برود.