کد خبر: ۱۸۵۸۱
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۰ - ۱۵ فروردين ۱۳۹۶
عبدالله ناصری:
عضو بنیاد باران تأکید کرد: رئیسی رفتاری شبیه احمدی‌نژاد را در پیش گرفته و به نوعی پا جای پای او گذاشته است. به‌عبارتی‌دیگر در بطن و اساس تفاوتی بین رویکرد این دو نیست و شباهت هم از این حیث دیده می‌شود که احمدی‌نژاد در سال‌های اول بسیار حرف‌های متحجرانه که مورد علاقه نسل جوان نبود، مطرح می‌کرد، اما کم‌کم صحبت از کوروش و داریوش و هخامنشی‌ها را به میان آورد که این امر ریشه در تغییر سیاست‌های موضعی برای جلب افکار عمومی دارد.
آراس_ سرویس سیاسی: عضو بنیاد باران تأکید کرد:  رئیسی رفتاری شبیه احمدی‌نژاد را در پیش گرفته و به نوعی پا جای پای او گذاشته است. به‌عبارتی‌دیگر در بطن و اساس تفاوتی بین رویکرد این دو نیست و شباهت هم از این حیث دیده می‌شود که احمدی‌نژاد در سال‌های اول بسیار حرف‌های متحجرانه که مورد علاقه نسل جوان نبود، مطرح می‌کرد، اما کم‌کم صحبت از کوروش و داریوش و هخامنشی‌ها را به میان آورد که این امر ریشه در تغییر سیاست‌های موضعی برای جلب افکار عمومی دارد.

در شبکه‌های اجتماعی تصاویری به انتشار درآمده که در آن دخترانی جوان با ظاهری نه‌چندان موردپسند اصولگرایان از سید ابراهیم رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی درخواست کرده‌اند تا برای انتخابات ریاست جمهوری اردیبهشت‌ماه خود را آماده کند. علاوه بر این درحالی‌که در شهر مشهد برگزاری کنسرت با موانعی از سوی امام‌جمعه و نماینده ولی‌فقیه، آیت‌الله علم الهدی (پدر همسر ابراهیم رئیسی) مواجه شده است، رئیسی چندی پیش در این رابطه اعلام کرده که با برگزاری کنسرت مخالفتی ندارد.

در طول تعطیلات نوروزی نیز ابراهیم رئیسی اقدام به توزیع آرد گندم در استان خوزستان و توزیع غذا در بین زائران کرده بود که همراه با مشاهده تغییرات در رفتار و کردار ذهنیتی جز زمینه‎سازی او برای ورود به عرصه انتخابات به ذهن نمی‌رساند.

عبدالله ناصری، فعال سیاسی اصلاح‌طلب و عضو بنیاد باران در این رابطه گفت: هنوز به یک جمع‌بندی درست و دقیقی درباره نامزد یا نامزدهای انتخاباتی اصولگرایان دست نیافته‌ایم و مشخص نیست که چگونه آن را مدیریت خواهند کرد. زیرا در کنار اینکه اصولگرایان معتدل از کاندیداتوری حسن روحانی حمایت می‌کنند، تبلیغاتی هم مانند دعوت از رئیسی برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری و حرکت‌هایی مثل توزیع آرد صورت می‌گیرد که این ذهنیت را ایجاد می‌کند در ظاهر برخی مایل هستند تا انتخابات قطبی که با حضور احمدی‌نژاد کلید می‌خورد با رئیسی دنبال شود.

وی درباره رفتار ابراهیم رئیسی از زمانی تولیت آستان قدس نسبت به گذشته، توضیح داد: رفتار آقای رئیسی با مرحوم طبسی که پیش‌ازاین تولیت آستان قدس را بر عهده داشت، متفاوت است. رئیسی با مردم ارتباط برقرار می‌کند و در این کار تلاش دارد تا تفاوت خود با زمانی که کار قضایی و اطلاعاتی انجام می‌داد را به نمایش گذارد که این بیشتر یک فضای تبلیغاتی برای تحت تأثیر قرار دادن مردم را به ذهن می‌رساند.

ناصری در ادامه تأکید کرد: همان‌طور که اشاره شد جریان رقیب آقای روحانی دوقطبی شدن انتخابات را دنبال می‌کند، اما با ورود آقای رئیسی به آستان قدس رضوی و با توجه به نوع فعالیت‌های صورت گرفته، در ظاهر بنا شخص او نقشی فراتر از ریاست جمهوری است و با توجه به اینکه آستان قدس رضوی توجه بخش‌هایی از حاکمیت را به همراه دارد، بعید می‌دانم که وارد حوزه ثبت‌نام برای این انتخابات شود و فضای تبلیغاتی که به وجود آمده تا آخر دنبال شود. زیرا همان‌طور که توضیح دادم افرادی مانند ولایتی و لاریجانی که از بزرگان جریان اصولگرایی به‌حساب می‌آیند از روحانی حمایت خواهند کرد.

این عضو بنیاد باران در ادامه اظهار داشت: اصولگرایان در کل وضعیت قابل‌توجهی ندارند و موفق نشدند تا به امروز به انسجام و وحدتی که از آن صحبت می‌کردند، دست یابند بنابراین فکر می‌کنم تمام این‌ها بیشتر یک بازی تبلیغاتی است تا سید و شیخ را برای مدتی در مقابل هم قرار دهند.

ناصری دراین‌باره که جریان اصولگرایی در بزنگاه‌های انتخاباتی مسائل مهمی مانند حجاب را بی‌اهمیت نشان می‌دهند، یادآور شد: آقای رئیسی از زمان ورود به آستان قدس، موقعیت اجتماعی متفاوتی برای خود تعریف کرده است و این بدین معنا نیست که هدف ریاست جمهوری باشد، به نظر می‌رسد پیش از هر چیز تولیت آستان قدس رضوی درصدد برآمده تا چهره جدیدی از خود به مردم معرفی سازد. رئیسی یکی از سه‌نفری بود که به دلیل پخش نوار صحبت‌های مرحوم آیت‌الله منتظری جوانانی که خاطرات ایشان را مطالعه نکرده بودند، چهره‌ای از او برای خود ترسیم کردند که اصلاح آن در دست اقدام است.

وی درباره تغییر ذهنیت ابراهیم رئیسی و تفاوت نگاه او به کنسرت‌ها برخلاف آیت‌الله علم الهدی بیان کرد: رئیسی رفتاری شبیه احمدی‌نژاد را در پیش گرفته و به نوعی پا جای پای او گذاشته است. به‌عبارتی‌دیگر در بطن و اساس تفاوتی بین رویکرد این دو نیست و شباهت هم از این حیث دیده می‌شود که احمدی‌نژاد در سال‌های اول بسیار حرف‌های متحجرانه که مورد علاقه نسل جوان نبود، مطرح می‌کرد، اما کم‌کم صحبت از کوروش و داریوش و هخامنشی‌ها را به میان آورد که این امر ریشه در تغییر سیاست‌های موضعی برای جلب افکار عمومی دارد، البته درصورتی‌که کسی مانند رئیسی با دیدگاه‌های گذشته خود تغییر کرده باشد باید آن را ناشی از تأثیرگذاری اندیشه اصلاحات در کشور دانست.

این عضو بنیاد باران در رابطه با توزیع آرد در خوزستان و غذا بین زائران از امکانات بیکران آستان قدس رضوی اظهار داشت: امکانات آستان قدس را متعلق به مردم می‌دانم و موقوفات آن به‌کل ایرانی‌ها تعلق دارد. رسانه‌ها نباید سعی کنند تا برخی از رفتارهای رقیب را با این نگاه برجسته سازند زیرا نیاز مردم به آرد نان و امکانات اقتصادی را نمی‌توان منکر شد. آستان قدس از کارتل‎های اقتصادی در کشور محسوب می‌شود که اگر در کنار دولت و در راستای اهداف سیاست‌های کلان قرار می‌گرفت حتماً خط فقر را باید در جای دیگری تعریف می‌کردیم. بنابراین هر چه از امکانات آستان قدس در راستای فقرزدایی کمک گرفته شود باید مورد استقبال قرار گیرد.

ناصری در ادامه در این رابطه که این کار به ریاکاری شباهت ندارد، توضیح داد: به ریاکاری شباهت دارد و این اتفاق برای اولین بار نیست که روی می‌دهد. در صداوسیما به‌خصوص ایام انتخابات و راهپیمایی‌ها پدیده‌ای به نام بدحجابی مطرح نیست و ظاهر این افراد تحت عنوان مدافعان نظام به نمایش درمی‌آید، اما پس‌ازآن اندیشه برخورد با آنان مجدد قوت می‌گیرد که نشان می‌دهد با رعایت اخلاق سیاسی یا سیاست اخلاقی خیلی فاصله داریم، اما مردم مسائل را به‌خوبی درک می‌کنند.

وی در این رابطه اضافه کرد: با تمام این‌ها توزیع آرد و غذا باید کار خوبی تلقی شود و این سیاست گرچه ممکن است در راستای حضور جدید اجتماعی متولیان آن انجام شده باشد، اما باید در مناطق محروم صورت گیرد زیرا آستان قدس با توسل به این روش‌ها توانایی برداشتن بخشی از مشکلات اقتصادی کشو از دوش دولت را دارد.

منبع: رویداد24
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: