کد خبر: ۱۷۹۲۲
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۹ - ۱۷ اسفند ۱۳۹۵
قائم مقام وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری در امور بین الملل اعلام کرد: درحالیکه در سال ۲۰۱۳ میلادی فقط دانشگاه صنعتی شریف از ایران در فهرست دانشگاه های برتر دنیا قرار داشت اکنون ۱۳ دانشگاه در این مجموعه قرار گرفته اند.
آراس:

قائم مقام وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری در امور بین الملل اعلام کرد: درحالیکه در سال ۲۰۱۳ میلادی فقط دانشگاه صنعتی شریف از ایران در فهرست دانشگاه های برتر دنیا قرار داشت اکنون ۱۳ دانشگاه در این مجموعه قرار گرفته اند.

دکتر حسین سالارآملی روز سه شنبه در هفتمین نشست هم اندیشی معاونان و مدیران بین الملل دانشگاه ها، مراکز آموزش عالی و پارک های علم و فناوری کشور اظهار داشت: براساس رتبه بندی پایگاه بین المللی تامسون رویترز، اکنون ۱۳ دانشگاه ایرانی از جمله علم و صنعت ایران، صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، اصفهان، شیراز، تهران، علوم پزشکی تهران، فردوسی مشهد، آزاد اسلامی و شهید بهشتی در جمع دانشگاه های برتر جهان قرار گرفته اند.

وی به مقایسه جایگاه دانشگاه های برتر ایران در مقایسه با دیگر کشورهای مطرح جهان اسلام پرداخت و گفت: در زمان حاضر از میان چهار قدرت علمی در دنیای اسلام، عربستان دارای ۴ دانشگاه و مالزی دارای ۷ دانشگاه در جمع برترین های جهان است و ایران و ترکیه به ترتیب، ۱۳ و ۱۷ دانشگاه برتر بین المللی دارند.

رییس مرکز همکاری های علمی بین المللی وزارت علوم، یکی از دلایل ارتقا نیافتن جایگاه ایران دررتبه بندی های علمی بین المللی را ضعف ارتباطات علمی بین المللی دانشگاه ها و مراکز پژوهشی عنوان کرد و گفت: بنابر آمارهای موجود، ۷۸ درصد مقالات علمی عربستان به صورت مشترک با محققان خارجی نوشته شده است و این رقم برای امارات متحده عربی ۶۹ درصد، برای استرالیا ۴۹ درصد، برای انگلستان ۴۱ درصد و در ایران، ۲۳ درصد است.

وی تصریح کرد: آمار تولید مقالات مشترک، شمار دانشجویان و استادان خارجی دانشگاه ها و تولید پروژه های پژوهشی مشترک از جمله شاخص های موثر در رتبه بندی ارتباطات علمی بین المللی است که با وجود جهش علمی طی دهه های گذشته، متاسفانه در رتبه بندی های بین الملل، ارتقای چندانی نداشته ایم و باید تلاش بیشتری داشته باشیم.

سالار آملی آمار کلی دانشجویان غیرایرانی دانشگاه های کشور را ۵۱ هزار و ۴۱۰ نفر ذکر کرد و گفت: ۲۲ هزر و ۷۷۷ نفر از این دانشجویان خارجی در دانشگاه های زیرمجموعه وزارت علوم، ۱۸ هزار و ۲۵۰ نفر در دانشگاه جامعه المصطفی العالمیه، هشت هزار و ۲۶۹ نفر در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی و دو هزار و ۱۱۴ نفر در دانشگاه های زیرمجموعه وزارت بهداشت مشغول به تحصیل هستند.

به گفته وی، بیشترین دانشجویان خارجی کشور در دانشگاه های تهران، پیام نور، فردوسی مشهد، امام خمینی (ره) قزوین، قم و تربیت مدرس تحصیل می کنند.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: