کد خبر: ۱۷۹۰۵
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۲ - ۱۷ اسفند ۱۳۹۵
یک استاد دانشگاه در رابطه با محاکمه محمود احمدی‎نژاد تاکید کرد: وقتی به سال‎های اول احمدی‎نژاد تا زمانی که ماجرای قهر 11 روزه پیش می‎آید، می‎پردازیم تمام قدرت‎ها کمر بسته بودند تا در خدمت او باشند بنابراین چگونه امکان دارد احمدی‎نژاد را محاکمه کنند اما صدا‎وسیما، قوای قضایی و قانونگذاری و تمام نهادهای و نیروهایی که تحت امر او بودند را بدون محاکمه باقی بگذارند.
آراس_ سرویس سیاسی: یک استاد دانشگاه در رابطه با محاکمه محمود احمدی‎نژاد تاکید کرد: وقتی به سال‎های اول احمدی‎نژاد تا زمانی که ماجرای قهر 11 روزه پیش می‎آید، می‎پردازیم تمام قدرت‎ها کمر بسته بودند تا در خدمت او باشند بنابراین چگونه امکان دارد احمدی‎نژاد را محاکمه کنند اما صدا‎وسیما، قوای قضایی و قانونگذاری و تمام نهادهای و نیروهایی که تحت امر او بودند را بدون محاکمه باقی بگذارند.   
  
12 اسفندماه بود علیرضا احمدی‎نژاد، پسر محمود احمدی‎نژاد در حساب کاربری خود در توئیتر گفته بود که «روز 15 اسفند ماه به یاد ماندنی می‎شود.» کاشت نمایشی و تیلیغاتی درخت توسط محمود احمدی‎نژاد همراه با حمید بقایی و اسفندیار رحیم مشائی و به راه انداختن یک حساب کاربری در توئیتر همان مواردی بود که از نگاه آقازاده احمدی‎نژاد آن را به یادمانی نامیده بود.

این در حالی است که توئیتر که آقای احمدی نژاد به سراغ آن رفت در زمان دولت او فیلتر و راه استفاده از آن برای عموم مردم بسته شده بود. همین مسئله واکنش‎های فراوانی درشبکه‎های اجتماعی به راه انداخت و استفاده از این فضای رسانه‎ای مجدد نام محمود احمدی‎نژاد را بر سر زبان‎ها انداخت.

صادق زیباکلام، استاد دانشگاه در گفت‎وگو با رویداد۲۴ در این رابطه که آغاز فعالیت های رسانه‎ای محمود احمدی‎نژاد گفت: در این رابطه باید دو بحث را در نظر گرفت اول استفاده درست و اصولی از رسانه و موضوع دوم بهره‎برداری پوپولیستی و عوامفریبانه از آن که جدا از ایران در آمریکا هم شاهد برخی رفتارهای پوپولیستی رسانه‎ای از سوی آقای ترامپ، رئیس جمهور آن کشور هستیم.

وی در ادامه اضافه کرد: هنر آقای احمدی‎نژاد در طول 6 سال اول ریاست جمهوری‎اش سوء استفاده پوپولیستی از رسانه بود. رسانه ملی یعنی صداوسیما حداقل دراین 6 سال به طور کامل در اختیار او قرار داشت و در سفرهای استانی همراهش بود. احمدی‎نژاد هم  به گونه‎ای صحبت می‎کرد که باعث جذب خیلی از مخاطبین و افکار عمومی می‎شد. در یک کلام رئیس‎جمهور سابق تخصص و استعداد زیادی در تجمع جمعیت و ایجاد موج‎آفرینی دارد، اما نکته اینجاست که چنین حرکت‎هایی را تا جایی می‎توان پیش برد که دارای محتوا باشد و از یک بخشی که فاقد این امر می‎شود دیگر جلو نمی‎رود. 

زیباکلام در ادامه تاکید کرد: به عنوان مثال یکی از سوژه‎هایی که احمدی‎نژاد به شدت دنبال می‎کرد و از آن بهره‎برداری پوپولیستی می‌برد، موضوع مبارزه با فساد بود. او در همان سال 84 که برای انتخابات با مرحوم آیت‎الله هاشمی به رقابت پرداخت به کرات مسئله فساد و اینکه آمده چیزهایی را که از بیت‎المال خوردند و بردند را بستاند را مطرح کرد.

این استاد دانشگاه افزود: احمدی‎نژاد در واقع یک تبلیغات و موجی در این خصوص  به راه انداخت. فراموش نکردیم در یکی دو سال اول ریاست جمهوری‎اش مدام تاکید می‎کرد که اگر مفسدین و اشراف سر جایشان ننشینند و در برابر او قرار گیرند لیست‎شان را از جیب‎اش خارج خواهد کرد و به مردم افشا می‎کند، البته چنین نظراتی با احساسات فراوان جمعیت مواجه می‎شد، اما نشان می‎داد نه تنها در آن سال‎ها مبارزه با فساد شکل نگرفت بلکه بیشتر از گذشته هم به سمت آن حرکت کردیم که در نتیجه آن نام دولت احمدی‎نژاد به عنوان یکی از فاسدترین دولت‎های کشور ثبت شد.

وی افزود: امروز اگر احمدی‎نژاد مجدد بخواهد بحث فساد را پیش بکشد دیگر آن موج راه نمی‎افتد، بنابراین چنین بهره‎برداری‎هایی تا جاهایی پاسخگو نیاز طرح کننده آن است. بر فرض اگر رئیس‎جمهور سابق بخواهد موضوعی را برجسته کند احتمالا به سراغ موضوع محیط‎‎زیست و وضعیت مردم خوزستان خواهد رفت. در چنین شرایطی اگر جامعه ما سالم و باز باشد می‎توان حتی در همین ارتباط هم یقه احمدی‎نژاد را گرفت و به او گفت در هشت سال ریاست جمهوری‎اش که با ثروت زیادی همراه بود چه گامی برای جلوگیری از خشک شدن دریاچه ارومیه برداشته و یا چه حرکتی برای اینکه مردم خوزستان به این روز نیافتند را انجام داده یا اینکه چند هلی‎کوپتر آب پاش خریداری کرده است.   

زیبا کلام در ادامه توضیح داد: اگر مطبوعات آزاد باشند،اتفاقا یک مقدار جلوی رفتارهای پوپولیستی گرفته می‎شود همانطور که رسانه‎ها در آمریکا برای برخی حرکت‎های آقای ترامپ مانع ایجاد کردند و به همین دلیل هم بود که رئیس جمهور آمریکا نسبت به برخی رسانه‎های این کشور بعض و کینه پیدا کرده است. مشکل ایران در این بخش قراردارد که به دلیل محدودیت آزادی رسانه، اصحاب حکومت می‎توانند بهره‎برداری های خاص خود را داشته باشند و دیگران اگر بخواهند دست به افشاگری بزنند آن زمان با قوه قضائیه مواجه می‎شوند، بنابراین وضعیتی که در رسانه هست به گسترش پوپولیست در کشور کمک می‎کند.      

این استاد دانشگاه در ادامه در رابطه با ضرورت بهره‎برداری روحانی و اصلاح‎طلبان از فضای مجازی و رسانه‎ای برای مقابله با موج‎سازی‎های تخریبی رقبا یادآور شد: در رابطه با بهره‎برداری اصلاح‎طلبان و دولت روحانی از فضای رسانه طبیعی است که نه تنها هیچ بهره‎برداری از رادیو و تلویزیون نمی‎توانند بکنند، بلکه ظرف چند سال گذشته که روحانی رئیس‎جمهور بود رسانه ملی تا جایی که توانست علیه او حرکت کرد و تریبون‎های نمازجمعه هم تا حد امکان دولت روحانی را به نقد کشاندند.

وی در این رابطه اضافه کرد: البته این را قبول دارم که نقاط  ضعفی وجود دارد و دولت روحانی آن طور که باید و شاید نتوانسته از رسانه بهره‎برداری کند ولی از آنجا که رسانه‎ها به حکومت تعلق دارند، دولت نتوانست به صورت عادلانه و منصفانه از آنها استفاده کند. صداوسیما یک روز هم در اختیار روحانی قرار نگرفته چه در خصوص مسائل برجام و چه اتفاقاتی که در کشور می‎افتد، در واقع صداوسیما به گونه‎ای رفتار می‎کرد که انگار موضعی بر علیه روحانی دارد.

زیباکلام در این رابطه که با توجه به اینکه نام دولت احمدی‎نژاد تحت عنوان فاسدترین دولت در کشور به ثبت رسیده، آیا زمان محاکمه او فرا نرسیده است، اظهار داشت: احمدی‎نژاد را نمی‎توانند در دادگاه محاکمه کنند زیرا اگر چنین شود تمام نهادهای قدرتی که بی‎محابا و تمام قد از او حمایت می‎کردند باید پاسخگو باشند. وقتی به سال‎های اول احمدی‎نژاد تا زمانی که ماجرای قهر 11 روزه پیش می‎آید، می‎پردازیم تمام قدرت‎ها کمر بسته بودند تا در خدمت او باشند بنابراین چگونه امکان دارد احمدی‎نژاد را محاکمه کنند اما صدا‎وسیما، قوای قضایی و قانونگذاری و تمام نهادهای و نیروهایی که تحت امر او بودند را بدون محاکمه باقی بگذارند.   
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: