کد خبر: ۱۷۶۸۹
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۲ - ۱۲ اسفند ۱۳۹۵
‌معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: کردستان چهارمین استان تولیدکننده سیب زمینی در کشور است که متوسط تولید آن 344 تُن در هکتار بوده و این عملکرد قابل قبولی است.
‌به گزارش آراس: فرید سپری چهارشنبه شب (11 اسفند) در جلسه نشست ستاد اقتصاد مقاومتی بخش کشاورزی استان، اظهار کرد: جهاد کشاورزی عملکرد فوق العاده‌ای در اجرای طرح‌های اقتصاد مقاومتی داشته است.

سیب زمینی

وی با اشاره به کاهش تحقق تولید سیب زمینی در استان، افزود: کاهش تولید سیب زمینی به دلیل کاهش هدفگذاری و همچنین سرمای زودرس پاییزه بوده است.

معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان عنوان کرد: کردستان چهارمین استان تولیدکننده سیب زمینی در کشور است که متوسط تولید آن 34 تُن در هکتار بوده و این عملکرد قابل قبولی است.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه سیب زمینی در کشور مازاد بر نیاز تولید می‌شد و در بازاریابی و فروش با مشکل روبرو بود و همچنین تولید آن آب زیادی نیاز دارد، هدف‌گذاری را به ویژه در دشت‌های ممنوعه کاهش دادیم.

سپری با اشاره به کاهش تحقق ذرت دانه‌ای نیز، اعلام کرد: با توجه به اینکه کشت این محصول تنها در اقلیم کامیاران مناسب است، به علت عدم تخصیص به موقع آب، کشاورزان نتوانستند این محصول را کشت کنند در حالی که پتانسیل استان برای کشت این محصول بسیار مناسب است و تحقق کم تولید آن به این دلیل بوده است.

وی در ادامه به طرح‌های ویژه استان در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و افزود: طرح سرشاخه کاری باغات گردوی استان طرح مهمی در این راستاست که مزایای زیادی دارد.

معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان اعلام کرد: 7 هزار و 573 هکتار باغ گردو در استان داریم که در آن سالانه 21 هزار و 700 تُن گردو تولید می‌شود.

وی با اشاره به اینکه گردوی کردستان هر ساله دچار سرمازدگی می‌شود، بیان کرد: تولید این محصول در کردستان به دلیل سرمازدگی هر ساله با کاهش روبروست و در سال 94، که 11 هزار و 223 تُن تولید داشته‌ایم و در سال 95 به 21 هزار و 700 تُن رسیده است.

سپری ادامه داد: این ضرر 50 درصدی مبلغ 220 میلیارد تومان خسارت برای کشاورزان کردستانی داشته است و با توجه به حضور 5 هزار کشاورز محصول گردو در استان، هر یک از آنها در یک سال 40 میلیون تومان خسارت متحمل شده‌اند.

وی بذری بودن درختان و حساس بودن به سرما، عدم قابلیت رقابت در بازارهای بین المللی را از جمله چالش‌ها و مشکلات باغات گردوی کردستان دانست و افزود: اجرای طرح سرشاخه کاری باغات گردوی استان مزایایی از قبیل دیر برگ دهی، مقاوم به گرمای تابستان، سفید بودن رنگ مغز گردو و مقاوم بودن به سرما را در پی دارد.

معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان هزینه اجرای این طرح در هر هکتار را 30 میلیون ریال اعلام کرد و گفت: با اجرای این طرح علاوه بر افزایش کیفیت محصول، تولید نیز افزایش می‌یابد.

وی کل هزینه موردنیاز برای اجرای این طرح در استان 6 میلیارد و 250 میلیون تومان اعلام کرد و آن را نمونه بارز اقتصاد مقاومتی دانست.

سپری در پایان افزایش عملکرد در واحد سطح از 2.5 به 5 تُن، تثبیت شغل و جلوگیری از مهاجرت، افزایش تولید به میزان 6 هزار و 250 تُن، افزایش درآمد ناخالص 625 میلیون ریال به ازای هر هکتار و همچنین بهره مندی حداقل 4 هزار نفر از این طرح را از مزایای آن اعلام کرد.

منبع: ایسنا
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: