مریم شیرمستی در گفت و گو با ایسنا: چای را یک گیاه عطری خواند که اگر در همان مرحله سبز بودن برداشت و استفاده شود، به چای سبز معروف است و اگر دیرتر برداشت شود و فرآیندهای حرارت دیدن را طی کند، چای سیاه نامیده میشود.
وی با بیان اینکه هریک از این چایها خواص منحصر به فرد خود را دارند، یادآوری کرد: چای سیاه ترکیبات آرامبخش اعصاب دارد.
به گفته این کارشناس تغذیه، چای سیاه حاوی مقادیری فلوئور است که برای استحکام استخوانها مفید میباشد.
شیرمستی کاهش وزن و کلسترول را از خواص چای سبز دانست وتاکید کرد: این چای خواص ضد سرطانی دارد و مصرف آن برای افراد چاق دارای اضافه وزن توصیه میشود.
وی چای ترش یا قرمز را یکی دیگر از انواع چای دانست و ادامه داد: این چای برای کاهش فشار خون و چربی مفید است و به دلیل رنگدانههای قرمز خواص ضد سرطانی دارد.
این کارشناس تغذیه، نحوه دم کردن را یکی از مهمترین نکاتی دانست که باید در خصوص انواع چای رعایت شود.
وی با تاکید بر اینکه چای هرگز نباید جوشانده شود، توصیه کرد: افراد از مصرف انواع چای به صورت غلیظ خودداری کنند.
شیرمستی زمان مصرف چای را نیز مهم خواند و به افراد توصیه کرد چای سبز و سیاه را یک ساعت قبل و دو ساعت بعد از غذا مصرف نکنند، خصوصا افرادی که کم خونی دارند.
به گفته این کارشناس تغذیه، نباید در مصرف انواع چای زیادهروی کرد و میزان مناسب برای مصرف چای یک تا سه فنجان و حداکثر یک تا سه لیوان (معادل 120 تا 460 سی سی) در روز است.
وی در خصوص چایهای کیسهای نیز ادامه داد: چون این چایها مدت کمی زمان دارند که رنگ و بوی مطبوع پس بدهند، معمولا به آنها مواد معطر، ترکیبات رنگی و اسانس اضافه میشود.
شیرمستی تصریح کرد: خصوصا چایهای طعم دار و میوهای ممکن است حاوی ترکیبات افزودنی باشند که سرطانزا است.
وی به افرادی که چای کیسهای می خورند توصیه کرد از اصل بودن چای اطمینان حاصل کنند.