به گزارش آراس، امیر موسوی در نخستین همایش ملی معماری ناجای آینده، بر ضرورت توجه به آینده تاکید کرد و گفت: مقام معظم رهبری در جایی فرمودند «اگر امروز به فکر آینده نباشید آیندگان باید به صورت تعجیلی و دستپاچه وضع خود را روبهراه کنند»؛ خب در چنین شرایطی معلوم است که توجه به آینده امری ضروری و واجب است چرا که در صورت عدم توجه به شرایط آتی، قطعا با یک غافلگیری فوق راهبردی مواجه خواهیم شد که غیرقابل جبران است و کار ما در معماری آینده این است که بتوانیم این غافلگیری را به آمادگی تبدیل کنیم.
جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح افزود: به نظر میرسد ما در این بحث باید به جای تصمیمگیری برای آینده، در آینده تصمیم بگیریم و این تلفیقی است از آیندهشناسی و آیندهنگاری و به معنای شبیهسازی آینده است.
وی با تاکید بر اهمیت موضوع امنیت در تمام دوران زندگی بشری گفت: امنیت همواره مهم بوده و خواهد بود و شرایط آینده هرچه باشد نیز قطعا امنیت جایگاه خاص خود را خواهد داشت. و ناجا به عنوان کنشگر اصلی در این حوزه نقش ویژه و پررنگی دارد.
امیر موسوی با تاکید بر مولفههای لازم توجه برای معماری آینده ناجا افزود: در سخنان مقام معظم رهبری دو چراغ روشن و درخشان به عنوان چشمانداز آینده نیروی انتظامی به تصویر کشیده شده است اول آنکه معماری آینده ناجا براساس تراز تمدن نوین اسلامی انجام شود و دوم آنکه به دنبال نیروی آماده منتظر ظهور باشیم.
جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح سخنان و اندیشههای رهبری در حوزه نیروهای مسلح را گنجینه ارزشمند دانست و با اشاره به چالشهای پیش رو در حوزه معماری آینده گفت: ترسیم تصویر تقریبا کامل از آینده قطعا پرچالشترین موضوع این همایش است و دو موضوع انتخاب آرمانگرایی یا واقعگرایی و برنامهریزی محدود به منابع یا فارغ از منابع از دیگر چالشهای اصلی این بحث است.
وی خاطرنشان کرد: ما در معماری آینده نه موانع رئالیستی را قبول داریم و نه نگاه ایدهآلیستی داریم بلکه آرمانگرای واقعنگر هستیم که آرمانگرایی ما مبتنی بر ارزشهای دینی است و واقعگرایی ما نیز محدود به محسوسات نخواهد بود.
امیر موسوی در پایان با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری در سال 68 مبنی بر ترسیم قدرت ایران اسلامی در 40 سال آینده ابراز امیدواری کرد تا شاهد نمود این قدرت بزرگ باشیم.