کد خبر: ۱۶۵۴۶
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۹ - ۲۱ بهمن ۱۳۹۵
مدیرکل امور مالیاتی استان زنجان گفت: در نظام مــالیات بر ارزش‌افـــزوده، کالاهای صادراتی در مراحل مختلف تولید و توزیع از پرداخت مالیات معاف هستند.
به گزارش آراس، میرحیدر رضوی اظهار کرد: بی‌گمان اهمیت و تأثیر مالیات در حیات و چرخه اقتصادی کشور بر کسی پوشیده نیست و همه اقتصاددانان دنیا بر این باورند که درآمدهای مالیاتی از مطمئن‌ترین درآمدهای دولت است. اما کشور ما از آن دسته کشورهایی نیست که ساختار اقتصادی آن بر محور درآمدهای مالیاتی استوار باشد چرا که تاکنون درآمدهای نفتی تعیین‌کننده سرنوشت اقتصاد کشور بوده است.
این مسئول ادامه داد: اگر چه تغییر ساختار به راحتی امکان‌پذیر نیست و به سال‌ها زمان احتیاج است تا در زمینه‌های مختلف اقتصادی از قبیل صنعت، کشاورزی، بازرگانی و صادرات غیرنفتی بر مشکلات موجود غلبه کنیم و مالیات زمانی به درآمد واقعی و مطمئن برای دولت تبدیل می‌شود که در زمینه گسترش فرهنگ مالیاتی به نقطه ایده‌آل برسیم و پشتوانه و ساختار اقتصادی قوی نیز داشته باشیم.
وی افزود: با نگاهی به اقتصاد کشورهای اروپایی و برخی از کشورهای آسیایی و در حال توسعه مانند ژاپن، کره‌جنوبی، مالزی، ترکیه و برزیل که یا فاقد نفت و گاز هستند یا استعداد بالقوه و منابع نفتی آن‌ها به اندازه کشور ما نیست، نتیجه می‌گیریم که آنان از نقطه نظر اقتصادی توانسته‌اند از ما جلوتر باشد و بسیار پیشرفت کنند.
رضوی تصریح کرد: راه‌اندازی سامانه‌های مالیاتی جدید و کارآمدی همچون سیستم مالیات بر ارزش‌افزوده است. مالیات بر ارزش‌افزوده نوعی مالیات چند مرحله‌ای است که در مراحل مختلف واردات، تولید و توزیع براساس درصـدی از ارزش‌افـــزوده کالاهــــای تــــولید شده و یـــا خدمات ارائه شده اخذ می‌شود و مـالیات بر ارزش‌افزوده انگیزه‌های سرمایه‌گذاری را افزایش داده و از انتقال سرمایه از بخش‌های مولد به بخش‌های خدماتی جلوگیری می‌کند.
وی یادآور شد: مالیات بر ارزش‌افزوده در خلال فرآیند تولید یعنی از کارخانه تا محل فروش به صورت مرحله به مرحله اخذ می‌شود و در این نوع مالیات بر خلاف مالیات بر فروش، انبــاشت مرحله‌ای مالیات وجود نــداشته و مالیات به صورت جدا از قیمت اصلی کالاها و خدمات محاسبه می‌شود.
مدیرکل امور مالیاتی استان زنجان خاطرنشان کرد: در نظام مــالیات بر ارزش‌افـــزوده، کالاهای صادراتی در مراحل مختلف تولید و توزیع از پرداخت مالیات معاف هستند، ولی در مقابل، کالاهای وارداتی مشمول مالیات می‌شود که این امر به بهبود وضعیت تراز بازرگانی خارجی و افــزایش نسبی توان صادراتی کمک می‌کند و مالیات بر ارزش‌افزوده یک نوع مــالیات بر مصـرف محسوب می‌شود و معمولاً با نرخ ثابت بر کالاهای مشمــول اعمـــال می‌شود.
وی اظهار کرد: از آنجایی که این مالیات با میزان مصرف ارتباط مستقیم دارد، بنابراین هرچه مصرف بیشتر باشد، مالیات بیشتری در این نظام پرداخت می‌شود که نوعی عدالت عمومی اطلاق می‌شود و ضمنا برای حمایت از اقشار آسیب‌پذیر و کم‌درآمد، کالاهای اساسی و ضروری از مالیات بر ارزش‌افزوده معاف است.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: