ایدههای برتر و استارتاپهای دانشگاهی همزمان با هفته ملی پژوهش و فناوری برگزار شد و صاحبان ایدههای برتر در دانشگاه شهید بهشتی تهران به رقابت پرداختند که ایده ماساژور بهعنوان یکی از 30 ایده برتر وزارت علوم انتخاب شد.
وی درباره ایده ماساژور توضیح داد: این دستگاه برای درمان بیماران هموفیلی میتواند مورد استفاده قرار گیرد؛ این بیماری بیشتر در اطفال اتفاق میافتد و در حال حاضر برای درمان آن از روش سنتی (کیسه آب گرم و سرد) استفاده میشود؛ اما این شیوه درمانی عوارضی مانند تورمهای حاد، قطع شدن یا کج شدن پا و ... را به همراه دارد.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان ادامه داد: این دستگاه روش درمان سنتی را کنار گذاشته و یک وسیله الکترونیکی قابل شارژ و قابل حمل است که عوارض درمان سنتی را ندارد و میتوان درجه حرارت آن را مانند کیسه (آب سرد و گرم) در یک پکیج الکترونیکی تنظیم کرد.
مکوندی با بیان اینکه این دستگاه برای تمامی افراد قابل استفاده است، گفت: ما این دستگاه را برای استفاده بیماران هموفیلی طراحی کردهایم؛ زیرا آنها بیشتر از نبود این دستگاه رنج میبرند، اما برای عموم مردم ازجمله ورزشکاران برای بهبود صدمه و تورم، همچنین در فیزیوتراپیها و هرجا نیاز به کیسه آب گرم و سرد است، نیز قابل استفاده است و قیمت آن هم تفاوت زیادی با کیسه آب گرم و سرد ندارد.
وی خاطرنشان کرد: این طرح با همکاری حمیدرضا زراسوندی، لادن عزیزیفرد و فائزه هاشمی در شرکت ما بهعنوان اولین شرکت فناوری حوزه مهندسی پزشکی مستقر در پارک علم و فناوری خوزستان انجام شده است؛ همچنین لازم است از تلاشهای دکتر کاوه جاسب، دکتر حبیبالله کواری مشاوران علمی شرکت قدردانی کنم.
مکوندی در خصوص حمایت از پژوهشگران دارای ایده برتر، توضیح داد: پارک علم و فناوری خوزستان حمایت بسیاری از ایدههای برتر انجام داده است؛ اما در مجموع از پژوهشگران، مخترعان و ایدهپردازان حمایت نمیشود و هیچ مرجعی وجود ندارد که برای پژوهشگران کارت پژوهشگری صادر کند؛ در حیطه مهندسی پزشکی برای انجام تحقیقات، نیاز است که در بیمارستانها حضور پیدا کنیم و باید تمامی پژوهشهای خود را در بیمارستانها انجام دهیم اما چون مهندس پزشکی هستیم، اجازه ورود به بیمارستانها را نداریم.
وی با بیان اینکه رشته مهندسی پزشکی در واقع طراحی و تولید تجهیزات پزشکی را دنبال میکند، گفت: متأسفانه به دلیل ارتباط کم صنعت و دانشگاه، اکثر دانشآموختگان این رشته به سمت فروش یا تعمیر تجهیزات وارداتی روی آوردهاند. راهحلی که بارها به مسؤولان وزارت علوم، بهداشت و همچنین اساتید بزرگ رشته پیشنهاد دادهایم، اضافه شدن واحدهای کارآفرینی حوزه سلامت بوده است.
مکوندی ادامه داد: دانشجویان و بهطور کلی جوانان کشور دارای هوش و استعداد بالایی هستند؛ ولی در دوران دانشجویی تنها درگیر دروس تئوری میشوند و از صنعت و فضای کاری حوزه تخصصی خود بهدور میمانند؛ رشته مهندسی پزشکی نیز دارای هیچگونه پشتوانه حمایتی در بخشهای علمی و صنفی نیست و در نتیجه این روزها شاهد هستیم که دانشجویان این رشته حتی در بحث انجام کارآموزی خود در بیمارستانها دچار مشکل هستند.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان تأکید کرد: اگر به دنبال خودکفایی در تأمین تجهیزات پزشکی کشور هستیم، لزوماً باید اصلاحاتی در سرفصلها و آییننامههای آموزشی این رشته صورت گیرد و به عبارت دیگر باید نظام مهندسی پزشکی تشکیل شود.
وی با توصیه به دانشآموختگان دانشگاهی که کمبودها فرصتی گرانبها هستند، باید به دنبال تجربه کردن باشید، گفت: برای ایجاد کسبوکار نیازی به سرمایه نیست، بلکه تنها کافی است با صبر و حوصله و پیدا کردن یک مشکل، ایدهای جهت برطرفسازی آن و سپس تجاریسازی این ایده از طریق پارک علم و فناوری و مراکز رشد دانشگاهی داشته و آغازگر کسبوکاری ارزشمند و لذتبخش باشید.
مکوندی تصریح کرد: جایگاه مهندسان پزشکی بسیار پراهمیت است؛ چراکه همه در قبال حل مشکلات بیماران و کادر درمانی با ایدههای مهندسی خود مسؤول هستند و با پیگیری حل آن مشکلات، قطعاً در پیشگیری یا درمان بسیاری از بیماریها تأثیر بسزایی خواهند داشت. اولین شرط ورود به این حوزه داشتن علاقه و سپس انتخاب یک موضوع بکر، تشکیل تیم خوب و سپس راهنمایی و کسب مشاوره از افراد با تجربه است.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان بزرگترین دستاورد خود را تشکیل این تیم دانست و با اشاره به اینکه دارای ۳ اختراع نوآورانه در حوزه پزشکی است که دارای نمونه مشابه داخلی و خارجی نیستند، افزود: همچنین در حال کار روی ۲ طرح دیگر هستیم و تحقیقات اولیه، جهت پیادهسازی این طرحها آغاز شده است.
وی عمده مشکل این تیم را عدم همکاری دانشگاههای علوم پزشکی برای انجام پژوهش در بیمارستانهای استان عنوان کرد و گفت: اختراع اول این تیم در زمینه رادیولوژی بود که بهعنوان طرح برتر در حوزه تحقیقات پزشکی کشور انتخاب شد؛ با وجود محدودیتهای زیاد توانستیم دستاوردهای خوبی برای کادر پزشکی مراکز درمانی به ارمغان آوریم و با توجه به این دستاوردها و اثبات تلاشهای صورت گرفته، در انتظار رفع این محدودیتها هستیم تا با ارتباط بیشتر با بیماران و کادر درمانی، با مشکلات آنها آشنا شده و در جهت رفع آنها موضوعات بهتری برای پژوهش انتخاب کنیم.
ایده ماساژور از این شرکت دانشبنیان حوزه مهندسی پزشکی در دوازدهمین جشنواره تجلیل از ایدههای برتر و استارتاپهای دانشگاهی که همزمان با هفته ملی پژوهش برگزار شد، در بخش نوآوریهای ثبتشده تجهیزات پزشکی کشور بهعنوان ایده برتر شناخته شد و مورد تجلیل قرار گرفت.