کد خبر: ۱۳۶۷۲
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۱ - ۲۳ آذر ۱۳۹۵
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: در راستای اجرای طرح تحول در سلامت در حوزه بهداشت، پوشش فعال حاشیه شهرهای زیر پوشش دانشگاه به اتمام رسیده وبه 100 درصد رسیده است.
به گزارش آراس : دکتر اسماعیل ایدنی دوشنبه در جمع خبرنگاران در اهواز اظهار کرد: یک میلیون و 200 هزار نفر حاشیه نشین زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی اهواز هستند که زیرساختی برای ارائه خدمات بهداشتی نداشتند اما با اجرای طرح تحول سلامت در حوزه بهداشت در ساختار حاشیه شهرها تغییرات ساختاری و محتوایی لازم برای پوشش خدمات درمانی برای آنان ایجاد شده است. 

وی با اشاره به اینکه جمعیت شهری تحت پوشش دراستان حدود 2 میلیون و 41 هزار و 943 نفر است افزود: در حال حاضر خدمات فعال در شهرها انجام می شود و در مراکز شهری و درون شهر ترمیم ساختاری و تغییرات محتوایی لازم در ماموریت ها انجام شده است.

ایدنی ادامه داد: در برنامه طرح تحول سلامت در حوزه بهداشت هدف این است که شیوه ارائه خدمات سلامت که قبلا به صورت غیر فعال در شهرها وبا مراجعه بیماران برای دریافت خدمات به مراکز درمانی انجام می شد تغییر کند؛ در حال حاضر خدمات فعال و با مراجعه کارشناسان بهداشت به منازل مردم، ارائه می شود. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز اضافه کرد: با فعال شدن سامانه سیستم یکپارچه بهداشت، اطلاعات خانوارها ثبت می شود و انتظار داریم درسال دوم اجرا ، ترمیم جمعیت به 100درصد برسد.

وی گفت: ثبت اطلاعات در روستاها آغاز شده و در شهرها نیز باید انجام شود و پرونده الکترونیک برای جمعیت زیر پوشش فعال شود.

ایدنی اظهار کرد: در سال اول اجرای این طرح که ازاول مهر 9سال گذشته تا پایان شهریور امسال انجام شد 42 مرکز خدمات سلامت، 65 پایگاه سلامت ،240 مراقب سلامت، 493 نیروی پشتیبانی در حوزه نیروی انسانی در طرح تحول نظام سلامت فعال شدند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز افزود: در فاز دوم، تعداد مراکز خدمات سلامت به 39، پایگاههای سلامت 55، مراقب سلامت 241 و سایر نیروها به 324 مورد رسید.

وی گفت: در سال اول قرارداد ، کار به صورت برون سپاری پایگاههای سلامت و خرید خدمت انجام شد.

ایدنی در خصوص ساختار نیروی انسانی همکار طرح اظهار کرد: در حال حاضر 70 پزشک، 63 کارشناس تغذیه، 71 کارشناس روانشناسی بالینی 139 بهداشت محیط حرفه ای، 59 پرستار، 71 مدیر اجرایی، 61 مراقب سلامت مرد و 69 نیروی آزمایشگاه و نیروهای خدماتی فعال هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز ادامه داد: زیرساخت الکترونیک در 66 مرکز جامع خدمات سلامت و 109 پایگاه سلامت فراهم شده است. 

وی افزود: در راستای اجرای بهینه این طرح ، دو آزمایشگاه و 37 مرکز نمونه گیری نیز راه اندازی شده است.

ایدنی گفت: بر اساس تفاهم نامه بین دانشگاه علوم پزشکی، استانداری و وزارت بهداشت، حدود یک هزار میلیارد ریال برای احداث مراکز بهداشتی، خانه های بهداشت، مراکز جامع خدمات، پایگاههای سلامت دارای کمبود در استان اختصاص یافته است. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز اظهار کرد: در سال دوم اجرای این طرح، همین برنامه ها ادامه می یابد از جمله اینکه پوشش دندانپزشکی در واحدهای شهری به 47 دندانپزشک و 132 پزشک ارتقا یابد.

وی اظهار کرد: زیرساخت های لازم برای شناسنامه الکترونیک سلامت فراهم شده تا این شناسنامه در سال آینده برای 100 درصد افراد تحت پوشش فراهم شود. 

طرح تحول سلامت در حوزه درمان از سال 1393 در کشور و استان کلید خورد و کاهش پرداحتی از جیب مردم و کنترل تعرفه ها از مهمترین دستاوردهای این طرح در این بخش بوده است.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: