به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)منطقه خوزستان، نورالله حسن زاده در مجمع سالانه بسیج اصناف خوزستان با موضوع نقش اصناف در اقتصاد مقاومتی که امروز، 17 آذرماه در اهواز برگزار شد، با اشاره به نامگذاری امسال به اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل از سوی مقام معظم رهبری اظهار کرد: اقداماتی که اکنون در کشور در زمینه اقتصاد مقاومتی انجام میشود، نشانگر جهت مصون نگه داشتن اقتصاد ایران از شرایط اقتصادی حاکم بر دنیا است و برای هر کدام از ویژگیهای اقتصاد مقاومتی شاخصهایی وجود دارد.
وی افزود: در کشور حدود 8 هزار واحد صنعتی وجود دارد که از این رقم حدود 2 هزار و 200 واحد به خوزستان اختصاص دارد و این واحدها در سالیان گذشته و با گذشت فشارهای تحریم از طریق مهندسی معکوس موفق به انجام اقدامات خوبی شدند.
حسن زاده با اشاره به دیدار رهبری با مسئولین وزارت صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: در این دیدار رهبری منظور خود را از کلمه صنعت اینگونه عنوان کردند که از الف تا ی یک کارخانه تولیدی را باید در داخل کشور تولید کرد. این موضوع همان اتفاقی است که اکنون در خصوص تبدیل یک ایده به عمل و در نهایت به کار صنعتی و تجاریسازی آن در مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری میبینیم.
وی عنوان کرد: سیستم بانکی کشور با ساختار اقتصادی کشور در دورههای گذشته خو گرفته است. برای مثال مشاهده میکنیم که اقدامات مربوطه جهت دریافت وام و تسهیلات به منظور واردات تکنولوژی تولید از خارج از کشور ظرف 6 ماه صورت میگیرد اما همین موضوع برای خرید تکنولوژیهای داخلی بسیار زمانبر و سخت صورت میگیرد و بانکها جهت پرداخت وام نرمش نشان نمیدهند.
حسن زاده افزود: در زمینه پرداخت تسهیلات جهت خرید تکنولوژیهای داخلی توسط بانکها ساختاری در کشور تعریف نشده و فرآیندهای کنونی به شدت سخت و دشوار است و باید اتفاقی که اکنون در پارکها و مراکز رشد و شرکتهای دانش بنیان شاهد هستیم یعنی اصلاح وضع موجود و تبدیل ایده به کارخانه صنعتی را با جدیت دنبال کنیم و همچنین در کنار آن پیگیر دستیابی به وضعیت مطلوب باشیم.
وی با بیان اینکه درونزایی اقتصاد مقاومتی به معنای داخلی بودن تمام قطعات، تکنولوژی و ماشینآلات یک کار صنعتی است، گفت: برونگرایی اقتصاد مقاومتی به معنای صادراتمحور بودن تولیدات کشور است و باید مردم را به مصرف تولید داخلی تشویق کنیم و بازاریان را به سمت رعایت اصل کیفیت تولیدات سوق دهیم.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان در خصوص مشکلات واحدهای تولیدی در سالهای اخیر تصریح کرد: در سنوات گذشته عدم ارایه تسهیلات مناسب به واحدهای تولیدی و نبود امکان بازسازی و نوسازی ماشینآلات و تکنولوژی تولید، واحدهای تولیدی را دچار مشکل کرد و نرخ 18 درصدی تسهیلات نیز که از امسال انجام شد، راهگشای مشکلات واحدهای تولیدی نبوده و نیست.
حسنزاده با اشاره به طرح اعطای تسهیلات احیاگر به واحدهای تولیدی خاطرنشان کرد: با وجود برگزاری جلسات متعدد و متوالی و تمام فشارهایی که به بانکهای خوزستان وارد شد، خوزستان استان دهم یا دوازدهم کشور در زمینه ارایه پرداخت تسهیلات این طرح به واحدهای تولیدی است و در مجموع تاکنون با احتساب بخش کشاورزی 250 میلیارد تومان به واحدهای تولیدی پرداخت شدند.
چابکسازی اتحادیههای صنفی خوزستان
به گزارش ایسنا، در ادامه این نشست ابوالقاسم کورهچینی معاون بازرگانی سازمان صنعت و معدن و تجارت خوزستان، اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی تنها راه برون رفت از مشکلات اقتصادی کشور از سوی مقام معظم رهبری در سنوات اخیر مطرح شد و اصناف نیز در این رابطه دو اقدام اساسی انجام دادند.
وی افزود: با محوریت اصناف مبارزه با قاچاق و چابکسازی اتحادیههای صنفی در راستای اقتصاد مقاومتی را دنبال کردیم. در خصوص مبارزه با قاچاق با توجه به آسیبهای بسیار زیادی که به تولیدکنندگان داخل وارد میکند، مبارزه با قاچاق را در سطح عرضه کالاهای قاچاق پیگیری کردیم و خوشبختانه این موضوع باعث شد تا بسیاری از اصناف ما کالاهای ایرانی عرضه کنند و همچنین از میان کالاهای خارجی نیز فقط کالاهایی را که رسما به کشور وارد شدهاند را به فروش برسانند.
صادرات به عراق تا 5 برابر میزان فعلی قابل توسعه است
کوره چینی با بیان اینکه چابکسازی اتحادیههای صنفی در راستای اقتصاد مقاومتی به خوبی در استان انجام شده است و همچنان نیز ادامه دارد، عنوان کرد: در رابطه با اصناف پیشنهاداتی داریم که لزوم توجه ویژه به برندسازی، برگزاری نمایشگاه توانمندیهای صنوف تولیدی، تشکیل کمیسیون مشترک میان اتاقهای بازرگانی، اتاق اصناف، اتاق تعاون و خانه صنعت، معدن و تجارت، ایجاد بازارچههای اقتصاد مقاومتی، در نظر گرفتن تسهیلات ارزانقیمت جهت بازسازی و نوسازی تکنولوژی صنوف تولیدی و راهاندازی نمایشگاه دائمی از تولیدات داخلی جهت سوغاتی از قبیل این پیشنهادات هستند.
وی خاطرنشان کرد: در استان خوزستان 120 هزار واحد صنفی وجود دارد که از این رقم 20 هزار واحد تولیدی هستند. در صورتی که کالاهای تولیدی این اصناف از استانداردهای جهانی برخوردار باشند، میتوانیم از بازارهای بکر کشورهای همسایه نظیر بازار عراق جهت فروش تولیدات واحدهای صنفی استفاده کنیم. طبق اعلام رایزن بازرگانی ما در کشور عراق صادرات به کشور عراق تا 5 برابر میزان صادرات فعلی قابل توسعه است.
لزوم ایجاد بازارچههای اقتصاد مقاومتی در خوزستان
معاون بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان با بیان اینکه پیشنهاد میشود بازارچههایی تحت عنوان اقتصاد مقاومتی تشکیل شود، اظهار کرد: این بازارچهها فقط باید حاوی کالاهای تولیدی استان و شهرستانها باشند و با این اقدام هم در راستای اقتصاد مقاومتی عمل کردهایم و هم تولیدات واحدهای صنفی به فروش میرسد اما این موضوع نیاز به پشتیبانی دستگاههای دولتی از ما دارد.
به گزارش ایسنا، در این نشست از کتاب نقش اصناف خوزستان در دفاع مقدس رونمایی و از برگزیدگان قشر اصناف و بازاریان خوزستان و همچنین خانوادههای معظم شهدای اصناف تجلیل و تقدیر شد.