به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خوزستان، سردار حسن شاهوارپور در مجمع سالانه بسیج اصناف خوزستان با موضوع نقش اصناف در اقتصاد مقاومتی که امروز، 17 آذرماه در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: امروز دغدغه تمام کشورهای دنیا مساله امنیت است و بیشترین هزینهها نیز صرف تامین امنیت میشود و این مساله اولین و مهمترین رویکردی است که در دستور کار ملتها قرار دارد اما در کشور ایران، امروز بسیج به عنوان یک لنگرگاه در حوزه امنیت نقشآفرینی میکند و پشتوانهای برای نیروهای مسلح و مورد اعتماد تک تک مردم است.
وی با بیان اینکه بسیج یک نیروی تمام ناشدنی است، افزود: بسیج نیرویی است که همواره در عمق جامعه ما ریشهدار است و جامعه را به سمت کمک و همکاری سوق میدهد. بسیج با حداقل هزینهها حداکثر کارکردها را دارد. بسیج ماموریتمحور نیست بلکه رسالتمحور است و این رسالت همان رسالتی است که همواره انبیاء و اهل بیت (ع) و اکنون امام زمان (عج) دارند و مقام معظم رهبری نیز تفکر این رسالت را ترویج میدهند.
شاهوارپور با بیان اینکه بسیج اصناف یکی از اجزای اصلی بسیج است، خاطرنشان کرد: در دوران حیات و کارکرد بسیج همواره بسیج اصناف نقش خود را در صحنه و عرصههای مختلف ایفا کرده است و تمام اعضای اصناف در نظام جمهوری اسلامی خود را بسیجی میدانند و انتظار میرود با رویکرد بسیجی اقدامات خود را دنبال کنند.
وی عنوان کرد: مقام معظم رهبری امسال را به نام اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نامگذاری کردهاند و یک بخش از حوزه اقدام و عمل مربوط به دولت و دستگاههای دولتی و بخش دیگر آن به نهادهای مردمی و مردم باز میگردد. رویکردی که در کل کشور و به ویژه خوزستان در دستور کار ما قرار گرفته، قطب بندی تولیدات خود در سطح استان است.
فرمانده سپاه حضرت ولیعصر (عج) خوزستان ادامه داد: در قطببندی تولیدات خرد زمینههای تولیدات مختلف در هر شهرستان بررسی و کارشناسی میشود و یک یا دو محصول که در دورههای گذشته در یک شهرستان یا منطقه سهم بیشتری از اقتصاد و بستر و زمینه بیشتری برای تولید داشته، جهت تقویت تولید انتخاب میشود. برای مثال اکنون شهرستان آغاجاری که بسیار محروم و بخش عمده مردم آن در فقر مطلق قرار دارند، در قطببندی تولیدات خرد مورد بررسی قرار گرفته است.
شاهوارپور افزود: در شهرستان آغاجاری در زمینه تولیدات ترشیجات کار خود را آغاز کردیم و ارائه 32 میلیارد تومان تسهیلات را به تولیدکنندگان ترشی در این شهرستان در برنامه داریم. بیش از 70 کارگاه تولید ترشی خانگی در آغاجاری راهاندازی شده است و انتظار داریم که عرضهکنندگان ترشیجات از تولیدکنندگان شهرستان حمایت کنند.
وی با بیان اینکه در قطببندی تولیدات خرد تولید یک یا دو محصول دارای بستر تولید و استعداد و پتانسیل مناسب در هر شهرستان جهت فروش پایدار تقویت میشوند، گفت: قطببندی تولیدات خرد را در سطح استان با همکاری سازمان بسیج سازندگی دنبال میکنیم و بسیاری از شهرستانها را جهت انتخاب محصول بررسی کردهایم و انتظار داریم در حوزه تولید و مصرف این تولیدات در سطح شهرستانها نیز کمکهایی صورت بگیرد.
شاهوارپور با تاکید بر اهمیت رصد موضوع خرید تولیدات درون استان در شهرستانهای مختلف اظهار کرد: مشاهده میکنیم که مواد و کالاهایی که در خوزستان تولید میشود از سایر استانها خریداری میشود. باید این موضوع را رصد کرد. قطعا این امر گلایه تولیدکنندگان خوزستانی مبنی بر ورود کالاهای مشابه تولیدات داخل استان را تا حد زیادی مرتفع میکند.
وی در خصوص نقش سپاه در دفاع از حرمین تصریح کرد: در بحث دفاع از حرمین سپاه متولی نیست، بلکه حرکت به صورت خودجوش و برخواسته از باورهای مردم شکل گرفته است و سپاه برای دفاع از حرمین به کشورهای عراق و سوریه یگان اعزام نکرده است و تنها برادران داوطلب که دفاع از حرم در تکتک سلولهای آنها جوشش دارد، به این کشورها اعزام شدند.
شاهوارپور با اشاره به اعزام بیش از هزار نفر مدافع حرم به کشورهای عراق و سوریه بیان کرد: تاکنون بیش از 60 شهید مدافع حرم و بیش از 220 مجروح در جنگ با تکفیریها و دفاع از حرمین داشتهایم که این مجروحان از گردن دچار قطع نخاع شدند و با توجه به اینکه کشورهای عراق و سوریه از نظر اقتصادی به همریخته هستند و فاقد اقتصاد ثابتی هستند، یک ستاد پشتیبانی برای این کشورها راهاندازی کردیم.
فرمانده سپاه حضرت ولیعصر (عج) خوزستان خاطرنشان کرد: در خصوص موضوع بازار اسلامی و خصوصا امر به معروف و نهی از منکر در بازارهای ما نگرانی جدی وجود دارد و انتظار میرود که اصناف، کسبه و تجار بازار اسلامی را محقق کنند.